U bent hier

Tuinontwerp

ontwerp_013ontwerp_011ontwerp_012ontwerp_014ontwerp_015ontwerp_020ontwerp_021ontwerp_022ontwerp_023ontwerp_024ontwerp_025ontwerp_030ontwerp_031ontwerp_032ontwerp_033ontwerp_034ontwerp_035ontwerp_040ontwerp_041ontwerp_042ontwerp_043ontwerp_044ontwerp_045ontwerp_050ontwerp_051ontwerp_052ontwerp_053ontwerp_054ontwerp_055

Beleef uw toekomstige tuin in 3D

Een geslaagde droomtuin realiseert u niet zomaar, het gaat immers om méér dan gras, planten en verharding. 
Uw tuin moet een verlengstuk zijn van uw woning en beantwoorden aan uw wensen, smaak en behoeften.
Daarom gaat u best in zee met een goede tuinarchitect, die een intelligent ontwerp maakt voor u na de nodige gesprekken en opmetingen.
Opdat u de juiste keuzes kunt maken presenteert de tuinarchitect u visualisaties van uw geplande groene investering in planvorm en uiteraard ook driedimensioneel, waarbij u virtueel rondwandelt in de tuin.

De kracht van vormgeving

Door de kracht van zijn vormentaal laat de tuinarchitect smalle tuinen optisch breder lijken, maakt hij de seizoenen zichtbaar en creëert hij verrassende elementen. Hij schept een originele ruimte, waarvan niet de omvang het belangrijkste is maar wel de invulling.
De tuinarchitecten van Tuinaanleg Gert Kwanten streven naar tuinontwerpen die de buitenruimte optimaal benutten met een minimum aan ingrepen, om zo een thuisgevoel in huis én tuin te scheppen. Daarbij primeert de interactie tussen de vormgeving, de stijl van de woning, de beplanting en de verharding.

Van eerste gesprek tot afgewerkt plan

Elke geslaagde tuin begint bij een goed overleg tussen de opdrachtgever en de tuinarchitect. Een vertegenwoordiger of de zaakvoerder van Tuinarchitecten Gert Kwanten komt een eerste keer langs bij de klant om zijn bedoeling, wensen en noden op te lijsten in een programma.
Het terrein wordt door een tuinarchitect opgemeten, de grenzen en niveaus worden in kaart gebracht en er worden foto’s genomen van de bestaande tuin of het perceel.
Vervolgens worden de opmetingen volledig uitgetekend, zo ontstaat het voorontwerp, waarbij ook 3D-visualisaties worden opgemaakt. Deze driedimensionale presentaties brengen de tuin mooi in beeld.
De kleuren, materialen en verhoudingen worden goed zichtbaar. Eventueel ook bij nacht om het effect van de gekozen verlichting te ervaren.

Overleg en verdere detaillering

Op dit punt komen tuinarchitect en bouwheer nog een keertje samen om het voorontwerp te bespreken. Daarna wordt het voorontwerp bij de klant gelaten.
De klant kan alles nog eens rustig bekijken en laten bezinken, waarna zijn opmerkingen worden opgevraagd en aanpassingen worden uitgevoerd. Soms wordt het voorontwerp enkele keren aangepast, maar dankzij de ervaring van de tuinarchitecten zit het voorontwerp meestal al voor 80 à 90% goed.

Het voorontwerp wordt nu een ‘lijnenplan’, dat heel gedetailleerd wordt uitgewerkt naar beplanting en materialen. Er wordt ook een plantenlijst opgemaakt met bijhorende foto’s van alle te gebruiken planten en een materialenlijst met stalen. Zo krijgt de klant nog meer beeld, gevoel en sfeer van z’n droomtuin. Het lijnenplan bevat ook een meetstaat met het aantal vierkante meters van de materialen. Indien nodig worden hierbij ook de bouwvergunningen uitgewerkt voor zwembad en poolhouse, dat gedetailleerd wordt uitgetekend met voor- en zijaanzichten.

Nu staat de voorbereiding tot de millimeter op punt. U heeft uw tuin gezien nog voor hij er stond. De werken kunnen in alle vertrouwen beginnen!

Onze medewerkers

Hilde, tuinarchitecte

 

Onze medewerkers

Filip, tuinarchitect

 

Onze medewerkers

Jolien, tuinarchitecte