U bent hier

Tuinkamer van Liviq

tuinkamer liviq

Omdat de bouwsector voor het eerst sinds 2007 niet meer groeit, gingen ze bij Batibouw op zoek naar nieuwe ideeën die de consument zou kunnen inspireren. Één daarvan is de uitbreiding van de beurs met het buitenproject Tuinkamers: kamers waarbij de grens tussen een specifieke kamer en de tuin bijna compleet wegvalt. Huis en tuin komen harmonieus samen.

Er waren vier grote tuinparcoursen aangelegd: Luxe (met bijvoorbeeld jacuzzi’s), Lekkere tuinkamer (pluktuinen), Groene kamer (groendak) en Happy (relaxzetels). De tuinkamers worden echte belevenisoases, waarbij de focus lag op inspiratie opdoen. Al was er ook de mogelijkheid om de inspiratie direct af te toetsen en de regelgeving terzake na te vragen.

Het tuinkantoor

Een andere optie die vertegenwoordigd werd op de beurs door het bedrijf Liviq is het tuinkatoor. Traditioneel werden de modulaire oplossingen van Liviq gebruikt als extra salon, relaxruimte of poolhouse, maar de nieuw is het idee om dit als kantoor te gebruiken. De werknemer die over onvoldoende private ruimte in huis beschikt kan dus de mobiele ‘container’ eenvoudig in de tuin installeren. Dit biedt een nieuwe manier om met het mobiliteitsprobleem in te gaan en kan zelfs door de werkgever volledig op vijf jaar tijd afgeschreven worden.

Natuurlijk is een extra kantoor in de tuin pas echt een meerwaarde als deze ingewerkt wordt in het tuinontwerp. Heb je zelf zo’n tuinidee (of een andere), neem contact met ons op en we kijken hoe we dit waar kunnen maken.

Bron: Bruzz.be - 27/02/2016 - Jean-Marie Binst © Brussel Deze Week

Tuinkamer