U bent hier

Eigentijdse woning

Hechtel-Eksel

artikel Sjiek 2013

We wilden graag een tuin hebben volledig naar onze zin. Dus was er maar één optie: sparen en wachten”, lacht Bert. “In augustus 2001 zijn we verhuisd. We hadden toen overal gras aangelegd. Dit is heel fijn en handig als je kleine kindjes hebt. We hadden ook al een omheining voorzien. Deze hadden we zelf geplaatst. In 2011 zijn we dan aan onze ‘nieuwe’ tuin begonnen. Het ontwerp van onze ideale tuin hebben we grotendeels overgelaten aan de tuinarchitect. We hadden wel eens een tuinbeurs bezocht, maar wij hadden ons echt niet op voorhand gefocust op een bepaalde indeling. Voor ons was het heel belangrijk dat de tuin kind- en onderhoudsvriendelijk zou zijn.”

Strak

Bert en Heidi wilden graag een strakke tuin hebben. Zo werden overal dezelfde grote terrastegels en klinkers geplaatst die een mooi geheel vormen met de gevelstenen van de woning. Aan de voorzijde van de woning is er siergras geplant. Bert en Heidi wilden geen rechtstreekse inkijk hebben vanop straat. Heidi: ”Omdat we aan de voorzijde grote vensters hebben, lieten we schanskorven plaatsen om toch een beetje privacy te hebben. Achter in onze tuin hebben we gebruik gemaakt van leibomen om de inkijk te beperken.” In de tuin van Bert en Heidi zijn er twee terrassen aangelegd. Zo kunnen ze op verschillende plaatsen genieten van het uitzicht. “We hebben één overdekt terras vlak achter onze leefruimte. Dit is heel handig. Goed of slecht weer? We kunnen altijd buiten blijven! Achter de zwemvijver hebben we ook een verhoogd houten terras laten aanleggen. Het is echt zalig vertoeven op dit eilandje. Het ligt ook ideaal qua oriëntering. Een fijn plekje om te lezen of te zonnen”, zegt Bert. Alleen achter in de tuin werd er gras voorzien. “Ideaal voor de kinderen om te ravotten”, vertelt Heidi.

Zwempartijtjes

Opvallend in de tuin is de mooie zwemvijver. “We hebben heel lang getwijfeld tussen een zwemvijver en een zwembad. We hebben alle voor- en nadelen heel goed overwogen en hebben uiteindelijk voor een zwemvijver gekozen. Een groot verschil tussen beiden is het kostenplaatje. We hebben hier heel veel grondwater dus moesten we ons zwembad uit beton laten gieten, wat heel duur zou uitkomen. Een ander voordeel van een zwemvijver is dat we vier seizoenen lang plezier hebben van onze vijver. Zelfs tijdens de winterdagen. Bovendien is het ook gezonder want je hoeft geen chloor te gebruiken. Het is ook heel natuurlijk. Vogeltjes komen hier vaak drinken. We hebben ook verschillende planten en stapstenen geplaatst in onze zwemvijver om het geheel een speelse toets te geven. We hebben zelfs vissen die zalig met ons mee zwemmen,” lacht Heidi. “De zwemvijver is 1,50 meter diep. Een warmtepomp zorgt ervoor dat het water opwarmt tot 28 °C. “Warmer mag het water zeker niet worden omwille van de planten. Eerst wilden we de zwemvijver achter in de tuin inplanten, maar onze tuinarchitect heeft ons aangeraden om de vijver in het verlengde van de keuken te plaatsen. Nu hebben we altijd een mooi uitzicht en kunnen we ook de kinderen steeds in de gaten houden. 

Modern

Andere realisaties in deze stijl

Moderne woning

Laakdal

Aanleg voortuin, terras en tuin

Moderne woning

Aanleg tuin, zwembad met bijgebouw