U bent hier

Statig herenhuis

Korpsel

Discreet waar het moet, open waar het kan

Tuinaannemer Gert Kwanten boetseerde met verhardingen en structureel groen een rustgevende tuin rondom een statige woning in de manoir bouwstijl. Zijn meesterlijke bestratingskwaliteiten uiten zich in kunstig gelegde klinkerpaden in combinatie met siergrind en blauwe hardsteenmotieven. De eigenaars zijn zeer tevreden met het resultaat.

Ze hadden Gert gevraagd om een passend groen kader om hun elegante villa. Ze wensten ook in alle rust en geborgenheid te kunnen genieten van het natuurlijke landschap rondom. Gert omkaderde de tuin met stevig hekwerk en een hoge beukenhaag die via subtiele openingen nog een blik toelaat op het omringende dennenbos. Een massieve hardhouten schuifpoort in afrormosia opent zich gewillig naar een brede oprit in kleiklinkermotieven en Belgische blauwe hardsteen. Zowel links als rechts van de woning leiden paden in klinkers en siergrind naar de achtertuin. Links  volgt het lange kleiklinkerpad sierlijk de contouren van beukenhaag en wintergroene snoeivormen. Voor een wat luchtiger effect wisselde Gert de zwartbruine Colosseum kleiklinkers van Vande Moortele af met lichtere grindstroken die hij in een stevig biesje van kleiklinkers vervatte. Tussen huis en bijgebouw kregen de eigenaars een halfomsloten terras dat uit de wind wordt gezet door een deels gemetselde en deels uit hout vervaardigde binnenmuur. Even verderop is het heerlijk toeven in het warme, borrelende water van een spa die door een groen kader van taxus aan alle nieuwsgierige blikken wordt onttrokken. Een tweede terras leunt stevig tegen de woning en biedt zicht op een brede graspartij. Rechts van de woning kunnen de eigenaars wandelen in de intieme schaduw van een beukendreef. Achteraan sluit deze dreef aan op een verhoogd graspad dat de grenzen van het perceel aftast. Dit pad kunnen de bewoners ook bereiken via brede arduinen treden die door de groene beukenhaag snijden. Opvallende tuinbeelden en een zitbank kregen een plaats in het verlengde van de zichtassen vanop het terras. Voor een vloeiende overgang tussen tuin en landschap koos Gert voor streekeigen beplanting. Sobere lichtpunten geven de tuin bij valavond structuur en gezelligheid.

Landelijk

Andere realisaties in deze stijl

Landelijke woning

Sint-Joris-Winge

Aanleg terras, met inplanting zwembad en bijgebouw

Landelijke woning

Hasselt

Tuin, zwembad met bijgebouw