Landelijke tuin Gert Kwanten

Goud Limburgse Tuinaannemer 2014

Bij dit project gaat het om de combinatie van voortuin en achtertuin. Er is met streekeigen beplanting gewerkt. In de voortuin is er ruimte voor een grote oprijlaan met de nodige parkeergelegenheid om bezoek te ontvangen. Een schuifdeur in affromosia accentueert de oprit naar de garages. De “beukendreef”, die gelegen is links van de woning, zorgt voor privacy tussen straat en achtertuin en is ook de doorgang naar achter toe. Deze dreef eindigt op een natuurstenen trap (arduin), die ons enkele stapjes hoger brengt in de tuin.

INGESLOTEN ACHTERTUIN

De achtertuin ligt nagenoeg helemaal ingesloten door het omringende dennenbos. Voor een vloei.ende overgang van de tuin naar dit bos en ook omgekeerd, werd streekeigen groen in de tuin betrokken. In de achtertuin is er enkel gewerkt met Fagus (beuk), Taxus, Prunus lusitanica en Ilex. Dit geeft een sober en rustgevend geheel. Dichter bij de woning wordt de vormgeving alsmaar strakker en wordt het terras afgeschermd door een taxushaag. De paden en terrassen rondom de woning zijn afgewerkt met een gebakken klinker (Colloseum) gecombineerd met Belgische arduintegels.

WELLNESS

Tussen woning en “poolhouse” is er een binnentuin gecreëerd. Ook is er plaats voor.zien voor een jacuzzi afgeschermd door groen. Achteraan de tuin is er een dierenweide, afgesloten door een kastanje hekwerk.