Tuinaanleg gert kwanten

Uw tuin, het perfecte werk- en vakantiedecor

Beeld je het volgende tafereeltje eens in: de draagbare telefoon ligt binnen handbereik, recht voor je is de laptop opengeklapt, in Zoom-modus. Bij iedere moeilijke vraag kan je rustig achterover leunen in je rope tuinstoel, en als de zon te fel prikt, zorgt het drankje aan de tafelpoot voor verfrissing. Wanneer je blik verdwaalt boven je schermpje, kijk je uit op het staalblauwe water van het zwembad, op een prachtig groen, zomers grasveld, op een kleurrijke achtergrond van bloemen en planten, waar ook vlinders, insecten en vogels zich overduidelijk thuis voelen. Op dat moment besef je dat telewerken op het terras niet echt een opdracht is, maar eerder een zegen. Een heerlijke vakantie van meerdere maanden in Saint-Corniche, ook geschikt voor mensen zonder drukke agenda, die alleen maar willen genieten van hun outdoor space.

Dit hoeft geen droom te zijn. Tuinaanleg Gert Kwanten tekent dit tableau, een tuin die volledig aansluit bij jouw woning, wensen, smaak en behoeften. Niemand wil nog naar de werkplek, niemand wil nog het vliegtuig nemen.

Gerenommeerde specialisten

Als je de aankleding van een buitenomgeving in de groene handen legt van deze gerenommeerde specialisten, ben je verzekerd van een origineel decor, dat vormgeving, beplanting, verharding en jouw individuele woon- en leefstijl naadloos met elkaar verbindt. Het zaadje van ieder intelligent ontwerp wordt geplant op een maagdelijk wit blad. De invulling is belangrijker dan de omvang. Een kleine, klassevolle tuin vormt een even grote uitdaging als een complex villadomein. De tuinontwerpers bij dit bedrijf verstaan de kunst om elke ruimte optimaal te benutten. Qua stijl zijn er evenmin beperkingen, aangezien de drie interne architecten elk hun eigen dada hebben. Geen enkele opdracht is hen te moeilijk. Nadat je virtueel hebt rondgewandeld in je toekomstige Hof van Eden, volgt een uitvoeringsplan, een lijst met onderhoudsvriendelijke planten – die komen onder meer uit de eigen boomkwekerij – en een uiterst gedetailleerde offerte.

Genieten zonder zorgen

Een team van 75 mensen zet vervolgens de tekeningen om in realisatie. Het zijn stuk voor stuk specialisten en elke discipline is vertegenwoordigd. Vaklui hanteren het modernste materieel om opritten, terrassen en andere verhardingen aan te leggen. De beplantingsploeg verwezenlijkt het groenplan. Ervaren techniekers toveren met de juiste verlichting ambiance in de tuin. Weer andere medewerkers beschikken over de nodige knowhow om afsluitingen, schuttingen en poorten deskundig te plaatsen. Hetzelfde vakmanschap wordt getoond bij de realisatie van een overdekt zitgedeelte, een mooie tuinberging of een ander bijgebouw. En omdat de investering in een kwalitatief hoogstaande tuin pas echt rendeert bij professionele nazorg, kan je voor alle maai-, snoei- en bemestingswerk beroep doen op de hulptroepen van Gert Kwanten. Zodat je zonder zelf een vinger uit te steken, comfortabel kunt genieten van je nieuwe werkplek. Of jouw vakantieoord voor de komende jaren.

Totaalbeleving aan een rimpelloos wateroppervlak

Enkele jaren geleden dook het meermaals gelauwerde groenbedrijf van Gert Kwanten ook iets dieper in het blauw. Dat resulteerde onlangs in een nieuw initiatief: ZwemParels. Dit is voortaan dé Belgische specialist wat betreft op maat gemaakte polypropyleen zwembaden. Voor een pool die jou past als een wetsuit, worden tijdens een persoonlijk gesprek eerst de gewenste stijl en gebruikstoepassingen aan de oppervlakte gebracht. Dat resulteert in een modern minimalistisch bad, een elegant traditioneel bassin, of iets geheel anders. Van strak blauw, over infinity, tot de natuurlijkere zwemervaring in een bio-pool. Dit bedrijf blijft overigens ook de Limburgse hoofddealer van het premium zwembadmerk Starline, de enige Belgische fabriek van monoblocs. Voor de uitvoering, tot in de technische details, wordt beroep gedaan op de beste producten en allerfijnste specialisten van ons land. Enkel zij kunnen de hoogste kwaliteitseisen garanderen.

Beachclub in je eigen achtertuin

ZwemParels is weliswaar een aparte afdeling, maar ze werkt wel nauw samen met de tuinontwerpers. Zodat de perfecte harmonie ontstaat tussen zwembad, terras, bomen, gazon, planten en waterpartijen. Het lijkt wel synchroonzwemmen. Een buitendouche, een maatwerk sauna, een jacuzzi? Het kan allemaal. Prachtig meubilair, van vooraanstaande merken, maakt het plaatje ‘ daar aan die waterkant’ helemaal af. De juiste, sfeervolle verlichting laat je toe om ook een nachtelijke duik te nemen. Kan het nog romantischer! Koudwatervrees? Je kiest na deskundig advies zelf hoe je de inhoud van de pool wilt verwarmen. De aangeboden afdeksystemen kunnen daarin een rol spelen. Als je gebruik maakt van de onderhoudsservice, moet je na een zwempartij alleen nog maar inzitten over je natte haren, nier meer over rimpels aan het wateroppervlak. En hoewel het zwemseizoen eigenlijk nooit hoeft te eindigen, kan je alle accessoires, zetels en speelgoed desgewenst toch opbergen in poolhouse, dat mooi geïntegreerd wordt in het geheel. En het allerleukste is: wie nu snel reageert, kan mogelijk al in het najaar zijn eerste baantjes trekken.

Ecograss: voor een onderhoudsvrij gazon

Ecograss uit As is een ander volwaardig onderdeel van tuinaanleg Gert Kwanten. Die specialist is al meer dan tien jaar verdeler voor Limburg en Vlaams-Brabant van het Royal Grass. Recent werden een aantal nieuwe grassen toegevoegd aan het assortiment van dit topmerk. Nog natuurgetrouwer.

“De uitstraling, de kleur en het gevoel zijn uiterst realistisch, de veiligheid voor mens en dier is ongeëvenaard. Dankzij de ReaDY® Technologie heeft iedere vezel een eigen groeirichting, zodat het nadeel van een statische één kijk-poolrichting volledig van de baan is. Door onze professionele manier van plaatsen, geven wij nog een meerwaarde aan dit product. Ondanks de vele aanvragen blijven de leveringstermijnen kort. Normaal gezien ligt die onderhoudsvriendelijke pelouse er al 3 weken na de bestelling. Deze snelle, duurzame oplossing is geschikt voor tuinen, balkons, dakterrassen, eigenlijk voor alle plekken waar graszaadjes niet mee willen werken: in de schaduw van een grote boom, daar waar het heel vochtig is, vlak naast een zwembad, het speelgazonnetje… De mogelijkheden en vormen zijn in principe onbeperkt. Dit frisgroen grasveld verkleurt niet en door onze correcte plaatsing komt er geen onkruid doorheen. Net zo min als een mol. En uiteraard moet er niet gemaaid, gesproeid of geverticuteerd worden. Eenvoudig borstelen volstaat. Kinderen hebben na het ravotten geen groene broek. Ook voor hooikoorts hoef je niet meer te vrezen.”