TUINARCHITECT GERT KWANTEN

Bent u op zoek naar een tuinarchitect voor een slim en fraai ontworpen tuin? Een tuin waarbij over iedere vierkante meter zorgvuldig is nagedacht en die voldoet aan al uw wensen en voorkeuren? Tuinaanleg Gert Kwanten beschikt over een team van hoogopgeleide tuinarchitecten. Zij verzorgen exclusieve tuinarchitectuur in uiteenlopende stijlen, van modern tot landelijk.

We zijn onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen van onderhoudsvriendelijke tuinen en luxe tuinen met zwembaden en wellness-faciliteiten.

Gert Kwanten beschikt over een team van professionele tuinarchitecten. Zij verzorgen de meest exclusieve tuinarchitectuur in verschillende tuinstijlen. Ons streven is altijd het perfecte tuinontwerp, zowel op praktisch als esthetisch gebied.

Onze tuinarchitecten zijn als geen ander in staat om uw wensen en voorkeuren te vertalen naar een prachtig tuinontwerp. Dat doen we door goed naar u te luisteren, met u mee te denken en u uitvoerig te adviseren. We kijken goed naar uw gezinssituatie. Heeft u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Houdt u van tuinieren of besteedt u het liefst zo min mogelijk tijd aan het onderhouden van uw tuin? Op die manier brengen we in kaart waar u behoefte aan heeft en zorgen we voor een tuin die perfect past bij uw leven.

Een professionele landschaps- en tuinarchitect is verder in staat om kenmerken uit de omgeving en eigenschappen van uw woning subtiel terug te laten komen in het tuinontwerp, waardoor omgeving, tuin en woning perfect op elkaar aansluiten. Met zorgvuldig doordachte zichtlijnen komt uw tuin vanuit iedere plek optimaal tot haar recht.

PRIJSWINNENDE TUINARCHITECT

Gert Kwanten is veelvuldig in de prijzen gevallen met zijn fraaie tuinen. Mede door onze fraaie tuinontwerpen zijn we de afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot Vlaams Tuinaannemer van het Jaar.

3D-TUINONTWERP

Met behulp van specialistische software programma’s kunnen we ieder tuinontwerp tot leven brengen in realistische 3D-impressies. Aan de hand van de schitterende 3D-weergaven kunt u uw tuin vanuit verschillende plekken bekijken. Ontdek bijvoorbeeld hoe uw tuin eruit komt te zien vanuit de keuken, huiskamer of als u zelf lekker in de tuin zit. U kunt de tuin bekijken tijdens verschillende tijdstippen en op verschillende momenten in het jaar. Ook is het mogelijk om te bekijken hoe de tuin zich in de loop der jaren zal ontwikkelen.

tuinarchitect

ONDERHOUDSVRIENDELIJK TUINONTWERP

Een van onze specialisaties is het ontwerpen van onderhoudsvriendelijke tuinen. Heeft u een drukke baan en weinig tijd voor het onderhoud van uw tuin? Wordt u een dagje ouder? Of heeft u simpelweg geen groene vingers?

Door slimme oplossingen als kunstgras in combinatie met onderhoudsarme beplanting en een doordacht tuinontwerp zorgen we dat u nauwelijks tijd kwijt bent aan grasmaaien, onkruid wieden, snoeien en bemesten.

Onze tuinarchitecten zorgen zodoende voor prachtig groene tuinen die desondanks een minimum aan onderhoud vergen.

Een belangrijk onderdeel van de tuinarchitectuur is het beplantingsplan. Welke planten komen er in de tuin en waar komen deze. Onze tuinarchitecten en tuinaannemers bepalen aan de hand van het tuinontwerp, de bodemomstandigheden, lichtinval en andere factoren welke planten het best tot hun recht komen in uw tuin. Daarbij houden we zorgvuldig rekening met patronen, kleuren en bloeitijden.

Door onze uitvoerige kennis op het gebied van beplanting weet u zeker dat de hagen, bloemen, bomen en struiken in uw tuin het ook daadwerkelijk goed zullen doen op hun plek. Eventueel kunnen we voor u een zorgvuldig bemestingsplan opstellen.

ONZE WERKWIJZE

ADVIESGESPREK

Ieder tuinontwerp begint met een vrijblijvend ontmoetingsgesprek met de tuinarchitect. Hierin brengen we in kaart waar u naar op zoek bent. We luisteren goed naar uw wensen en stellen de nodige vragen. Ook stellen we uw budget vast. Vervolgens kunnen we aangeven wat de mogelijkheden zijn. Ook laten we direct voorbeelden zien van verschillende tuinstijlen en oplossingen.

OPMETING

Voor een optimaal tuinontwerp komen we graag langs om de tuin op te meten. Ook kunnen we desgewenst een bodemanalyse uitvoeren. Op die manier kunnen we onderzoeken welke beplanting het meest geschikt is voor uw tuin en welke planten waar het best tot hun recht komen.

VOORONTWERP

Aan de hand van het kennismakingsgesprek en het bestuderen van uw tuin maken we een voorontwerp, waarbij we zo goed mogelijk rekening houden met uw wensen. We bespreken dit eerste ontwerp met u, waarna we het op basis van uw input verder kunnen optimaliseren.

3D-ONTWERP

Als u tevreden bent met het voorontwerp maken we een definitief ontwerp dat tot in de kleinste details is uitgewerkt. Dit ontwerp zetten we graag voor u om in realistische 3D-impressies, zodat u precies weet hoe uw tuin eruit komt te zien. Na het bekijken van het 3D-ontwerp kunnen we de laatste puntjes op de i zetten en een offerte voor de realisatie van het project uitbrengen.

TUINAANLEG

Als u de offerte accepteert, kunnen de verschillende uitvoerende teams van Gert Kwanten uw tuin van begin tot eind realiseren. Ieder onderdeel van de tuinaanleg wordt verzorgd door onze eigen specialisten. Zo weet u zeker dat uw tuin er precies zo uit komt te zien als in het ontwerp is afgesproken.

REALISATIE TUINARCHITECTUUR

Eén van de onderscheidende kenmerken van Gert Kwanten is dat wij uw tuin niet alleen kunnen ontwerpen, maar ook volledig kunnen aanleggen. Na de ontwerpfase kunnen onze eigen gespecialiseerde teams ieder onderdeel van de realisatie, van de graafwerken tot de beplanting en bestrating voor u verzorgen. Ook bouwen we terrasoverkappingen, tuinhuisjes, poolhouses en tuinkamers en installeren we zwembaden en wellness-voorzieningen.

Doordat onze tuinarchitecten en uitvoerende teams perfect op elkaar zijn ingespeeld kunnen we ieder onderdeel precies zo uitvoeren als in het ontwerp is bepaald en verlopen de werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk. Als klant hoeft u niet op zoek naar verschillende partijen voor de verschillende onderdelen van uw tuin en u loopt niet tegen onverwachte kosten aan.

Hovenier Sittard

WAT KOST EEN TUINARCHITECT?

Veel klanten vragen zich af hoeveel een tuinontwerp kost. Dat hangt af van een aantal factoren, met name de grootte van het perceel. Een tuinontwerp voor een tuin van 100 vierkante meter is in de regel goedkoper dan een ontwerp voor een tuin van 500 vierkante meter, voornamelijk omdat de tuinarchitect meer tijd kwijt is aan een grotere tuin. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de wensen van de klant.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie.