EXCLUSIEF TUINONTWERP

Bij Gert Kwanten ontwerpen we de tuin die precies de sfeer ademt waar u naar op zoek bent. Onze tuinarchitecten zorgen voor een stijlvol tuinontwerp en houden daarbij niet alleen rekening met uw persoonlijke voorkeuren, maar ook met praktische zaken als de beschikbare ruimte, ligging van de tuin, de bodem, zon en schaduw, zichtlijnen en het beoogde gebruik.

Aan de basis van iedere mooie tuin ligt een goed doordacht tuinontwerp. Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, een zwembad in de tuin wilt of een poolhouse, wij ontwerpen uw tuin altijd volledig op maat. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en een intelligent tuinontwerp creëren wij de tuin die past bij uw persoonlijke wensen.

UW DROOMTUIN

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact voor de ontwerpfase en komen graag langs om uw tuin te bekijken en zaken als uw gezinssamenstelling, smaak en persoonlijke voorkeuren door te nemen. Op basis van die informatie creëren onze tuinarchitecten een 3D ontwerp dat aansluit op het beoogde gebruik van uw tuin.

TUIN MET ZWEMBAD

Gert Kwanten is gespecialiseerd in het ontwerp van tuinen met zwembaden. Onze architecten zorgen voor een prachtig samenspel tussen zwembad en de omringende tuin. Het zwembad kan geheel op maat worden ontworpen en volledig worden aangepast aan uw wensen. Ook kunnen we wellnessfaciliteiten in het tuinontwerp integreren.

ONTWERP DOOR TUINARCHITECTEN

Uw tuin wordt volledig op maat geworden door ons eigen team van tuinarchitecten. Zij luisteren naar uw wensen en voorkeuren, houden rekening met uw gezinssituatie en kijken naar de omgeving en stijl van de woning. Op die manier sluit het tuinontwerp perfect aan bij uw behoeften en zal het qua uiterlijk een prachtig samenspel vormen met de architectuur van het huis.

Welke stappen doorlopen we als u een tuinontwerp wilt laten maken:

De eerste stap van het tuinontwerp is een persoonlijk gesprek. Hierin brengt onze architect in kaart wat uw verwachtingen zijn. We luisteren aandachtig naar uw wensen en stellen uw budget vast. We geven u direct een indicatie van de mogelijkheden en laten u ter inspiratie verschillende tuinstijlen en oplossingen zien.

We komen graag op locatie langs om de tuin op te meten en de bodem te bestuderen. Op die manier weten we direct wat de praktische mogelijkheden met betrekking tot de ruimte zijn en kunnen we inschatten wat voor beplanting het best tot haar recht komt in uw tuin.

Op basis van uw het eerste gesprek en de opmetingen maken we een voorontwerp. We ontwerpen een op maat gemaakte tuin die voldoet aan al uw wensen. We laten u het eerste ontwerp zien, waarna we dit met u bespreken. Vervolgens kunnen we het ontwerp verder perfectioneren.

Uiteindelijk maken we een definitief ontwerp. Dit ontwerp zetten we om in 3D-illustraties zodat u precies weet hoe uw tuin eruit komt te zien. We kunnen vervolgens de laatste puntjes op de i zetten, waarna we een op maat gemaakte offerte voor de aanleg van het project uitbrengen.

Als u akkoord gaat met de offerte, gaat ons eigen team van tuinaannemers aan de slag met de realisatie van het ontwerp. We kunnen de volledige tuin van A tot Z in eigen beheer voor u aanleggen.

ONTWERP KLEINE TUINEN

Heeft u beperkte ruimte, maar wilt u wel kunnen genieten van een heerlijke tuin? Onze architecten zijn gespecialiseerd in het tuinontwerp van kleine tuinen. Daarbij zorgen we dat iedere vierkante meter optimaal wordt benut, terwijl uw tuin door slimme oplossingen een ruimtelijk karakter behoudt.

3D TUINONTWERP

Bij Gert Kwanten zetten we ieder tuinontwerp om in realistische 3D-impressies. Zodoende kunt u uw tuin vanuit verschillende standpunten bekijken en krijgt u een perfect beeld van hoe het ontwerp er in werkelijkheid uit zal komen te zien. Het is mogelijk om uw tuin te bekijken tijdens verschillende seizoenen en tijdstippen. Ook ziet u wat voor ontwikkeling de beplanting in de loop der jaren door zal maken.

TUIN STIJLEN

Gert Kwanten verzorgt tuinarchitectuur in alle stijlen. We ontwerpen onder andere tuinen in de volgende stijlen:

tuinontwerp

MODERNE TUIN

Bent u op zoek naar een moderne tuin? Onze tuinarchitecten zorgen uw droomtuin werkelijkheid wordt. Een prachtig design met strakke lijnen, minimalistische kenmerken en een fraaie eigentijdse uitstraling.

Tuinontwerp landelijke stijl

LANDELIJKE TUIN

Met elementen als bomen, grasvelden, waterpartijen en weelderige beplanting zorgen onze ontwerpers zorgen voor een landelijke tuin met een prachtig samenspel tussen uw huis, de tuin en het omringende landschap.

Stadstuin tuinarchitectuur

STADSTUIN

Door middel van een slim tuinontwerp kunnen we zelfs de kleinste stadstuin omtoveren tot een groene oase. We maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en creëren een stadstuin die voldoet aan al uw wensen.

Wellnestuin Lanaken

LOUNGETUIN

Op zoek naar luxe en comfort? Wij ontwerpen graag een high-end loungetuin voor u. Geniet van een zwembad, heerlijke wellness-voorzieningen en een fraai poolhouse. Ook kunnen we uw tuin voorzien van een overdekt terras met buitenkeuken of tuinkamer.

Tuinontwerp

ONDERHOUDSVRIENDELIJKE TUIN

Kunstgras, siergrassen, onderhoudsarme beplanting en boomschors: met verschillende oplossingen zorgen onze ontwerpers voor een tuin die even fraai als onderhoudsvriendelijk is. Op die manier houdt u tijd over om lekker van uw tuin te genieten.

Klassieke tuin

KLASSIEKE TUIN

Geniet van een prachtig lijnenspel met strakke maar sierlijke hagen en fraaie bomenrijen. Het romantische karakter van een klassieke tuin past perfect bij landelijke huizen, maar vormt ook een mooie combinatie met moderne architectuur.

EXCLUSIEVE OPLOSSINGEN

Bij Gert Kwanten werken we samen met de beste kwekers voor onze beplanting en de beste leveranciers voor onze producten. Zodoende zijn wij in staat om zowel qua beplanting als onderdelen de mooiste oplossingen te bieden. Kies bijvoorbeeld voor een Eurodal oprit en Stone & Style megategels om uw tuin een eigentijdse en robuuste uitstraling te schenken. Combineer dit met meerstammige bomen en onderhoudsvriendelijk prairiegras en uw tuin krijgt een zeer exclusieve uitstraling.

ULTIEM COMFORT

Voor ultiem comfort kunnen we het geheel afmaken met bijpassende Ambo poolhouses. Wilt u een tuin met een landelijk karakter? Dan kunnen we uw tuin voorzien van natuursteen en constructies met rieten daken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Niets rustgevender dan het geluid van rustig kabbelend water in uw tuin. Gert Kwanten kan de mooiste waterpartijen voor u aanleggen. Daarbij zijn we gespecialiseerd in het tuinontwerp en de aanleg van zwemvijvers. Een zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. Bij een zwemvijver vindt de filtratie plaatsvindt door middel van waterplanten. Een afgescheiden plantenfilter zorgt ervoor dat u geniet van kristalhelder, natuurlijk zwemwater.

TUINKAMERS

Met een serre, veranda of tuinkamer ontstaat er een prachtige verbinding tussen tuin en woning. Door een afgesloten en overdekte ruimte aan het huis te bouwen creëert u extra leefruimte en kunt u in de luwte genieten van uw tuin. Onze architecten ontwerpen tuinkamers en overkappingen in iedere stijl.

VOORONTWERP

tuinontwerp

3D RENDERING

WIJ ONTZORGEN 

Gert Kwanten is niet alleen een tuinarchitect maar ook tuinaannemer. U weet dus zeker dat we het gemaakte ontwerp tot in de kleinste details kunnen realiseren. Het aanleggen van een nieuwe tuin is een flinke investering en met een goed ontwerp en professionele aanpak weet u zeker dat u later niet tegen problemen aanloopt. Door onze jarenlange ervaring weten we precies waar we rekening mee moeten houden en zijn we in staat oplossingen te vinden waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht.

INSPIRATIE TUINONTWERP