Tuin met zwembad lanaken

Kindervriendelijke tuin met zwembad

Dat een tuin die geschikt is voor opgroeiende kinderen er ontzettend stijlvol uit kan zien, bewijzen we met dit project in Lanaken. De beplanting en kasseiverharding rond het zwembad geven deze tuin een stijlvol, landelijk karakter. Daarbij zorgen minimalistische details als de buitendouche en design afvoergoot voor een hedendaagse touch.

Een tuin die meegroeit

De wens van deze klanten was een tuin die meegroeit met de kinderen. Met een slim ontwerp zorgden onze tuinarchitecten ervoor dat deze tuin even stijlvol als kindvriendelijk is. De jonge kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het zwembad of genieten van de speelhoek met het klimtoestel achter in de tuin. Naarmate de jaren verstrijken kan de tuin aangepast worden aan de leeftijd van de kinderen. Wanneer zij ouder worden, kunnen de eigenaars het speeltoestel weghalen, waardoor er een fraai gazon ontstaat. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld een balletje trappen.

Rustieke kasseien

De sfeervolle landelijke aanblik van deze tuin wordt bereikt door het gebruik van rustieke kasseien. Door het natuurstenen terras om het zwembad krijgt de tuin het karakter van een gezellig boerenerf. Een stijl die wordt versterkt door de beplanting, die grotendeels bestaat uit grassen en wordt gecompleteerd met heesters en bomen. De kinderkopjes en beplanting vormen een mooi samenspel met de bijzondere houten buitenmuur van de woning. De plantvakken zijn voorzien van tuinverlichting zodat de tuin er ook ’s avonds (vanuit de woning) prachtig uitziet.

Zwembad in graniet

Vanuit het ruime vierkante raam in de woning kijkt men uit op het prachtige zwembad. Het rechthoekige zwembad heeft fraaie granieten randstenen die terras en zwembad met elkaar verbinden. De inlooptrap met het loungeplateau geeft het zwembad een luxe uitstraling. Het zwembad is voorzien van een warmtepomp met hoog rendement, zodat het zwemwater het hele jaar door een geschikte temperatuur heeft. Door middel van de vorstbeveiliging blijft het zwembad ook in de winter gereed voor gebruik.

Fraaie afwerking

Een van de blikvangers in deze tuin is de minimalistische Jee-O Soho buitendouche. De buitendouche op het terras naast het zwembad heeft een prachtig industrieel karakter, waardoor de tuin een stijlvolle moderne upgrade krijgt. Ook deze buitendouche is vorstbestendig.

Een ander fraai detail in deze tuin is de design afvoergoot waar het regenwater in op wordt gevangen. Deze elementen geven de tuin een prachtige industriële uitstraling die perfect past bij de stijl van deze bijzondere woning.

Met kassei- en grindverhardingen, veel grassen en relatief weinig beplanting is deze tuin ontzettend onderhoudsvriendelijk, maar toch lekker groen. Doordat de eigenaars weinig omkijken hebben naar het mooi houden van hun tuin, hebben zij extra tijd om lekker te genieten van het heerlijke zwembad en de spelende kinderen achter in de tuin.