KINDVRIENDELIJKE TUIN

Niets leuker voor uw kinderen dan een tuin waar zij lekker in kunnen spelen. Een kindvriendelijke tuin is veilig en groen en biedt alle gelegenheid om lekker in te ravotten. Door goed na te denken over de inrichting van uw tuin, creëert u een omgeving waar de kinderen zich helemaal in uit kunnen leven terwijl u tot rust komt.

Gert Kwanten ontwerpt en realiseert de mooiste kindvriendelijke tuinen. Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos! Wat dacht u bijvoorbeeld van een speelheuvel, sportveldje of zwembad in de tuin? Onze eigen specialisten kunnen al deze onderdelen voor u aanleggen

Door de opkomst van smartphones en tablets spelen kinderen steeds minder buiten. Bovendien is onze leefomgeving verstedelijkt waardoor er ook steeds minder plek is om veilig buiten te spelen.

Met een kindvriendelijke tuin creëert u een veilige, afgebakende omgeving waarin uw kinderen genoeg frisse lucht krijgen en lekker actief bezig zijn. Dit is niet alleen erg leuk voor uw kinderen, het is ook erg gezond en goed voor hun lichamelijke ontwikkeling. Gert Kwanten helpt u met het realiseren van een tuin waarin gespeeld mag worden.

EEN TUIN DIE MEEGROEIT

Kinderen groeien razendsnel en hun interesses wisselen voortdurend. Peuters vinden heel andere dingen leuk dan kleuters. Bij het aanleggen van een kindvriendelijke tuin is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Als we bij Gert Kwanten een tuin ontwerpen voor gezinnen met kinderen, dan zorgen we dat die makkelijk mee kan groeien met de kinderen. Speeltoestellen kunnen na verloop van tijd verwijderd worden om plaats te maken voor een gazon en speelplekken kunnen worden omgetoverd tot sportveldjes.

KUNSTGRAS IN EEN KINDVRIENDELIJKE TUIN

Niets leuker voor de kinderen dan een fijn gazon om lekker op te spelen. Helaas blijft echt gras maar moeilijk mooi groen en wordt het snel stukgelopen als er kinderen op spelen. Bovendien verandert een gazon met echt gras na een flinke regenbui al snel in een modderpoel.

Kunstgras is een uitstekend alternatief voor echt gras. Moderne kunstgrassen zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden en sommige modellen zijn speciaal ontwikkeld voor speltoepassingen. Deze kunstgrassen zijn extra stevig en slijtvast, waardoor de kinderen er ongeremd op kunnen ravotten. Bij Gert Kwanten hebben we een prachtige collectie natuurgetrouwe kunstgrassen. Onze specialisten kunnen het kunstgras gazon voor u aanleggen. Daarbij houden zij zorgvuldig rekening met het beoogde gebruik.

Kindvriendelijke tuin

EEN VEILIGE OMGEVING

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een kindvriendelijke tuin is de veiligheid. Het is belangrijk om daar bij de tuinaanleg goed rekening mee te houden. Waterpartijen in de tuin zijn bijvoorbeeld niet handig als u jonge kinderen heeft. Ook is het erg belangrijk om giftige planten te mijden. Plekken in de tuin waar speeltoestellen staan moeten een zachte ondergrond hebben. Tevens is het belangrijk dat de tuin goed is afgebakend met een omheining.

Bij Gert Kwanten hebben we veel ervaring met het aanleggen van tuinen voor gezinnen met jonge kinderen en we weten precies waar we op moeten letten. Onze tuinaannemers beschikken over de plantenkennis die nodig is om schadelijke planten uit uw tuin te weren.

EEN VALVEILIGE ONDERGROND

Als u speeltoestellen in de tuin heeft, is het belangrijk om te zorgen voor een valveilige ondergrond. Traditioneel worden daar rubber tegels voor gebruikt, maar die zien er niet zo mooi uit. Ook voor en valveilige ondergrond is kunstgras een geschikte oplossing. We kunnen een een zachte, verende onderlaag onder het gazon aanbrengen, waardoor de kinderen met de schrik vrijkomen als zij onverhoopt uit het toestel vallen. Ook leuk: we kunnen het kunstgras een kleurtje geven, bijvoorbeeld blauw, rood of paars.

KINDVRIENDELIJKE TUIN IDEEËN

Of u nu een kleine of grote tuin heeft, we kunnen overal een leuke speelomgeving realiseren. De volgende onderdelen zijn bij uitstek geschikt voor een gezellige kindvriendelijke tuin. Bij Gert Kwanten onderscheiden we ons door het leveren van totaalprojecten. Dat betekent dat we uw kindvriendelijke tuin van ontwerp tot oplevering kunnen verzorgen. Onze tuinontwerpers maken een ontwerp op maat, dat wordt uitgevoerd door ons eigen team van vaklieden. U heeft zelf dus helemaal nergens omkijken naar.

Speelheuvel kunstgras tuin

EEN SPEELHEUVEL

Heerlijk klimmen, klauteren en kruipen met een leuke speelheuvel in de tuin. Een heuvel met tunnels is ontzettend leuk voor uw kinderen om op te spelen. Onze tuinaannemers kunnen een fraaie speelheuvel met kunstgras aanleggen. Waar echt gras snel wegslijt, blijft het kunstgras altijd mooi groen en daardoor ook heerlijk schoon. De kinderen komen dus niet thuis met modder- en grasvlekken in de kleding.

Sportveldje tuin

SPORTVELDJES

Als de kinderen iets ouder worden is een sportveldje in de tuin een ontzettend fraaie toevoeging. De kinderen kunnen op ieder gewenst moment voetballen, hockeyen of andere sporten beoefenen. Bij Gert Kwanten hebben we veel ervaring met het aanleggen van multifunctionele (kunstgras) sportveldjes.

Moestuin kindvriendelijke tuin

MOESTUIN

Wilt u uw kinderen het een en ander over planten en groen leren. Dan kunnen we bijvoorbeeld een educatieve moestuin voor u aanleggen. Hier kunt u uw eigen fruit en groente verbouwen, terwijl u gezellig buiten met uw kinderen in de weer bent. Daarbij kunnen we bijvoorbeeld ook een gezellig hoekje met een werktafel creëren.