LANDELIJKE TUIN: ONTWERP EN AANLEG

Verlangt u naar ruimte en groen en waant u zich het liefst op een gezellig boerenerf? Een landelijke tuin past natuurlijk perfect bij een mooi landhuis of een boerderijwoning, maar ook met een rijtjeshuis of stadswoning is het mogelijk om landelijke elementen te gebruiken voor uw tuinontwerp.

Het maakt niet uit of u een grote of kleine tuin heeft, de architecten van Gert Kwanten ontwerpen de mooiste landelijke tuin voor u. Onze eigen tuinaannemers kunnen het project vervolgens voor u realiseren.

Een landelijke tuin heeft een groen en tijdloos karakter.

Dat bereiken we onder andere door het gebruik van wat grovere materialen als hout, natuursteen, gebakken klinkers en kasseien. Die elementen combineren we met rijen leibomen, fruitbomen en groene erfafscheidingen.

 Ook een ruime grasweide mag niet ontbreken in een landschappelijke tuin. Voor een ongedwongen maar verzorgde uitstraling creëren we borders met rondingen die we vullen met weelderige beplanting. Hekwerken, hofjes, bloemenperken en doorkijkjes zijn andere componenten die we kunnen gebruiken voor een tuin in landelijke stijl.

ONTWERP LANDELIJKE TUIN

De architecten van Gert Kwanten kunnen een volledig op maat gemaakt tuinontwerp voor u maken. Daarbij luisteren we zorgvuldig naar uw wensen en voorkeuren en kijken we goed naar het karakter van de woning en de omgeving. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw landelijke tuin perfect past bij de stijl en bouwperiode van uw woning.

We houden altijd rekening met de zichtlijnen vanuit de woning en belangrijke plekken als het terras. Als uw tuin grenst aan akkerland, dan zorgen we dat u zoveel mogelijk kunt genieten van het uitzicht en dat tuin en omgeving prachtig in elkaar overlopen.

LANDELIJKE TUIN MET ZWEMBAD

Tuinaanleg Gert Kwanten is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van tuinen met zwembad. Doordat tuinen in een landschappelijke omgeving vaak groter zijn, is er doorgaans genoeg ruimte voor een ruim zwembad, maar ook als u een kleinere tuin heeft, kunnen we een zwembad voor realiseren. Door bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke boordstenen kunnen we uw zwembad voorzien van een mooie landelijke uitstraling.

Een poolhouse of veranda is een prachtige toevoeging aan iedere tuin. Met karakteristieke elementen als stevige houten balken en rieten of pannen daken kunnen we prachtige landelijke poolhouses en veranda’s voor u bouwen. 

Landelijke tuin met zwembad

STADSTUIN MET WEINIG ONDERHOUD

Waterpartij landelijke tuin

WATERPARTIJEN

Water is een onmisbaar onderdeel van de natuur. Daardoor is een vijver bij uitstek een manier om uw tuin een landschappelijk karakter te schenken. Een vijver in de tuin is een bron van leven en zorgt voor biologisch evenwicht. Voor een tuin die helemaal in harmonie is met de natuur ontwerpen onze architecten de mooiste waterpartijen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het realiseren van zwemvijvers.

Grote landelijke tuin

GROTE LANDELIJKE TUIN

Hoe meer ruimte u heeft, hoe makkelijker het doorgaans is om een landschappelijke tuin in te richten. U heeft immers voldoende plek voor alle elementen die kenmerkend zijn voor een landelijke tuin zoals een groot terras, een uitgestrekt gazon, meerdere zitgelegenheden, kronkelende tuinpaadjes, vijvers en weelderig groen. Daarnaast biedt een grote tuin voldoende plek voor een ruim zwembad en een poolhouse in rustieke stijl. Bij Gert Kwanten ontwerpen en realiseren we bijvoorbeeld prachtige villatuinen met een landelijk karakter.

Kleine landelijke tuin

KLEINE LANDELIJKE TUIN

Veel mensen denken bij een landelijke tuin aan een uitgestrekte tuin. Het is echter ook mogelijk om te genieten van een landelijk design als u minder ruimte heeft in uw eigen tuin. Met een slim ontwerp kunnen we ook kleine tuinen en zelfs stadstuinen voorzien van een landschappelijk karakter. Dat doen we bijvoorbeeld door landelijke elementen als kasseien of gebakken klinkers en robuust hout te combineren met klimplanten. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte, is het zelfs mogelijk om een zwembad te realiseren in een kleine landelijke tuin.

IDEEËN VOOR EEN LANDELIJKE TUIN

Veel mensen denken bij strakke tuinen aan moderne tuinen. Het is echter ook mogelijk om een strakke landelijke tuin te creëren. Dat doen we bijvoorbeeld door elementen te gebruiken die typerend zijn voor landelijke tuinen, maar te werken met rechte lijnen en strakke hoeken. We maken bijvoorbeeld gebruik van vierkante en rechthoekige plantenvakken en strakke hagen om uw tuin een strak maar landelijk karakter te schenken. Landelijke tuinen zijn er in oneindig veel soorten en maten. Het leuke van een landelijke tuin is dan ook dat u zoveel keuzemogelijkheden heeft. Onderstaande elementen zijn typerend voor een landelijke tuin:

Door het gebruik van leibomen schenkt u uw tuin in een klap een fraai rustiek karakter. Leibomen zijn ontzettend handig om inkijk te beperken en schaduw te creëren. Er zijn verschillende boomsoorten die kunnen dienen als leiboom. Door de horizontale groei van de takken wordt in België veel gebruikgemaakt van linden en platanen, maar ook appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen doen het goed als leiboom.

bijvoorbeeld tegen de woning, romantisch verborgen tussen de beplanting, bij het zwembad en naast de vijver. Door op verschillende plekken in de tuin zitjes te creëren, kunt u op ieder moment van de dag van de zon (of schaduw) genieten. Verbind de zitgelegenheden onderling met slingerpaadjes om het lommerrijke karakter te versterken.

Een flinke beukenhaag om het perceel geeft uw tuin een prachtige groene achtergrond en schenkt uw tuin de nodige privacy. Het fijne aan de beuk is dat de bruine bladeren in de winter blijven zitten en nauwelijks op de grond vallen. Een beukenhaag barst bovendien van het leven en trekt vogels en vlinders aan.

Een terras van bruine of rode gebakken klinkers geeft uw tuin een warm karakter. Vooral als u een boerderijwoning met bakstenen muren heeft, past een terras met klinkers perfect bij het huis. Klinkers zijn bovendien in verschillende motieven te leggen, zodat de stijl van het terras helemaal aangepast kan worden aan het tuinontwerp.

Wie denkt aan het platteland denkt al snel aan kasseien. Kinderkopjes zijn dan ook een sfeervolle optie in iedere landelijke tuin. Kasseien kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het terras, maar ook als tuinpad of een karrenspoor-oprit.