Tuin met zwembad

Moderne tuin met siergrassen en zwembad

Met een prachtig zwembad, wuivende grassen en een terras met loungebank is deze door Gert Kwanten aangelegde tuin een schoolvoorbeeld van een strakke moderne tuin met siergrassen en zwembad. De tuin heeft een een mooie, hedendaagse uitstraling en biedt alle gelegenheid tot plezier en ontspanning. Ideaal in een tijd waarin op vakantie gaan nog steeds lastig is!

Over het project

Gert Kwanten realiseerde de volledige tuinaanleg van deze prachtig uitgestrekte tuin, zowel voor als achter en aan de zijkanten van het huis. Dat hebben we stapsgewijs gedaan; eerst de voortuin en de zijkanten, toen het terras en uiteindelijk het zwembad. Op deze manier had de klant zo min mogelijk last van de werkzaamheden.

Strak zwembad

Het stijlvolle middelpunt in deze weidse tuin is het zwembad, dat helemaal op maat is ontworpen voor deze tuin. Vanuit de grote ramen in de woning heeft men een prachtig zicht op dit zwembad. De grote, strak uitgesneden randstenen geven het zwembad een moderne uitstraling. Dat effect wordt nog eens versterkt door het loungeplateau en de witte inlooptrap, die als het ware in het water lijkt te zweven.

Het zwembad is van alle gemakken voorzien en bijvoorbeeld uitgerust met een aluminium roldeck. Hiermee kan het zwembad worden afgesloten op momenten dat men het bad niet gebruikt.

Omdat er gebruik gemaakt is van een monoblok zwembad, konden de werkzaamheden snel voltooid worden. Een monoblok zwembad wordt immers voor het grootste deel in de fabriek vervaardigd, waarna het geheel naar de tuin wordt vervoerd. In tegenstelling tot een bouwkundig zwembad, vindt het grootste deel van de werkzaamheden in de fabriek plaats en niet in de tuin. Hierdoor heeft de klant dus nauwelijks last van alle werkzaamheden.

 

De plaatsing van het zwembad is verzorgd in samenwerking met ZwemParels.

Vakantie in eigen tuin

Een belangrijke reden om te kiezen voor het zwembad was de corona-pandemie. Hierdoor was het lange tijd niet mogelijk om op vakantie te gaan. Door de tuin in te richten met een fijn zwembad, kon het gezin van vier gedurende de zomer toch even helemaal in alle rust ontspannen. Een vakantie in eigen tuin, noemen we dat bij Gert Kwanten!

Buitendouche

Een van de blikvangers in deze tuin is de door siergrassen omringde buitendouche. Deze heeft een stijlvolle industriële uitstraling. Natuurlijk is een buitendouche niet alleen uit esthetisch oogpunt erg mooi; voor en na het zwemmen kunnen de eigenaars hier even afspoelen. Ook kan men hier ’s zomers na het sporten lekker douchen.

Terras met lamellen overkapping

Tussen de woning en het zwembad ligt een ruim terras, dat met zijn grote vierkante tegels prachtig overloopt in de strakke randstenen van het zwembad. Het terras is deels overdekt met een lamellen overkapping. Op de luxueuze loungebanken, kan men heerlijk tot rust komen en genieten van het uitzicht over de tuin, terwijl de eettafel geschikt is voor gezellige zomerse diners. Naast het zwembad hebben we een fijn loungeplatform aangelegd, waar men heerlijk in het zonnetje kan zitten.

Strakke tuin met siergrassen

De beplanting in deze tuin bestaat voor een groot deel uit laagblijvende en hoge siergrassen, die worden afgewisseld met stijlvolle plantenbakken gevuld met onder andere druivenranken en lavendel. Deze beplanting zorgt voor een mooie, sierlijke uitstraling, terwijl zij weinig onderhoud vergt. Hier en daar hebben we wat jonge bomen geplant, die de komende jaren tot wasdom zullen komen. Het resultaat is een even mooie als onderhoudsvriendelijke tuin. De winterharde grassen zorgen er bovendien voor dat de tuin het hele jaar door mooi blijft.