ONTWERP EN AANLEG MODERNE TUIN

Moderne tuinen zijn erg populair en dat is niet voor niets: ze ogen ruim en overzichtelijk, versterken de architectuur van hedendaagse woningen en zijn bovendien makkelijk te onderhouden. Gert Kwanten ontwerpt en realiseert de mooiste eigentijdse tuinen. Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg. Combineer uw tuin bijvoorbeeld met een strak zwembad en modern poolhouse of heerlijke wellness-voorzieningen.

Een moderne tuin wordt gekenmerkt door strakke lijnen en het gebruik van grind, grote tegels en eigentijdse materialen. Deze elementen combineren we voor een hedendaags karakter bijvoorbeeld met verzorgde borders, strakke hagen en wuivende siergrassen. Ieder tuinontwerp is bij Gert Kwanten puur maatwerk. Onze architecten luisteren zorgvuldig naar uw wensen en zorgen voor een tuinontwerp dat daar feilloos op aansluit.

COMPLEET VERZORGD

Eén van de onderscheidende kenmerken van Gert Kwanten is dat wij u van ontwerp tot oplevering van dienst kunnen zijn. Onze tuinarchitecten staan klaar om een ontwerp op maat te maken en vervolgens kunnen we de complete aanleg van uw tuin in eigen beheer verzorgen.

STRAKKE TUIN MET ZWEMBAD

Een mooi strak zwembad versterkt het moderne karakter van uw tuin. Gert Kwanten is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van tuinen met zwembad. Door gebruik van de juiste vormen en materialen zorgen we dat tuin en zwembad een prachtig geheel vormen. Een minimalistisch design met rechte hoeken, strakke lijnen en grote randstenen past bijvoorbeeld perfect in een moderne tuin.

Droomt u van een gezellig tuinhuisje, een prachtige veranda of een buitenkeuken? Bij Gert Kwanten ontwerpen en realiseren we prachtige bebouwing in moderne stijl voor uw tuin. Daarbij maken we gebruik van de beste houtsoorten en kunststof. Voorzie uw tuin bijvoorbeeld van een lamellen overkapping of modern poolhouse om op ieder gewenst moment heerlijk te ontspannen.

Moderne tuin

MODERNE TUIN MET WEINIG ONDERHOUD

Wilt u een tuin die zo min mogelijk onderhoud vergt? Een van de kenmerkende eigenschappen van een moderne tuin is het onderhoudsvriendelijke karakter. Door megategels en grind te combineren met een (kunstgras) gazon en onderhoudsvriendelijke beplanting, kunnen we een prachtige onderhoudsarme tuin voor u creëren. Met slimme oplossingen als boomschors in de borders geven we onkruid minder kans om op te komen, zodat u nog minder omkijken heeft naar uw tuin.

BEPLANTING IN EEN MODERNE TUIN

Uw tuin is natuurlijk niet compleet zonder beplanting. Die kan in een moderne tuin bestaan uit mooie strakke hagen die gecombineerd worden met verzorgde borderbeplanting en hier en daar een strategisch geplaatste boom. Onze tuinaannemers maken voor ieder ontwerp een zorgvuldig beplantingsplan op basis van de bodemomstandigheden en de hoeveelheid schaduw en zon.

MODERNE OPRIT

Een moderne oprit voor of naast uw huis geeft uw woning een prachtige aanblik. Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor een moderne  oprit. Zo zorgen betonnen megategels of eurodals vloerplaten bijvoorbeeld voor een strakke look. Daarnaast geven ook materialen als grind en dolomiet uw oprit een eigentijdse uitstraling.

EEN KLEINE MODERNE TUIN

Een modern ontwerp geeft zelfs de kleinste tuinen een ruime en overzichtelijke aanblik. Onze ontwerpers zijn zeer bedreven in het ontwerpen van kleine tuinen en stadstuinen. Daarbij zorgen ze voor een functionele inrichting die perfect past bij uw wensen en behoeften. Door slim gebruik van de ruimte kunt u zelfs in een tuin van minder dan 100 m2 genieten van terras, beplanting en een gazon. Het is zelfs mogelijk een zwembad aan te leggen in een kleine moderne tuin.

IDEEËN VOOR EEN MODERNE TUIN

Droomt u van een onderhoudsvriendelijke moderne tuin? Met de volgende onderdelen creëert u stap voor stap een high-end tuin die alle gelegenheid biedt om op ieder gewenst moment lekker te ontspannen.

GRIND

Een geliefd element in moderne tuinen is grind. Het oogt ontzettend stijlvol en vormt een mooi samenspel met extra grote tegels. Ook is het  prachtig te combineren met planten als taxus, buxus, hortensia en lavendel. Het voordeel aan grind in de tuin is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en tegelijkertijd waterdoorlatend. Hierdoor kan overtollig regenwater maximaal worden opgenomen in de bodem.

MEGATEGELS

Een strakke bestrating met megategels zorgt voor een ruimtelijke en rustgevende aanblik . De extra grote tegels (van soms wel 1,20 m breed) zijn een ideale oplossing voor bijvoorbeeld het terras, maar ook zeer stijlvol als tuinpad of zwembadrand. Megategels zijn er in tal van uitvoeringen en tinten. Zo kunt u kiezen tussen ruwe gewaterstraalde of gepolijste tegels. Bij Gert Kwanten werken we graag met de prachtige megategels van Stone & Style.

SIERGRASSEN

Voor een elegante touch in uw strakke tuin zijn siergrassen bij uitstek een geschikte oplossing. Er zijn tal van soorten siergras met verschillende eigenschappen en kleurschakeringen, van diepgroen tot purper-grijs. Voor ieder ontwerp kunnen we dus een selectie prachtige grassen samenstellen. Siergrassen vergen relatief weinig onderhoud.

BORDERS

Een belangrijk kenmerk van moderne tuinen is het gebruik van strakke borders. Om extra dimensie te geven aan uw tuin is het een uitstekende optie om deze borders te verhogen. Voor een moderne look is het vooral belangrijk om het aantal plantensoorten in de borders te beperken. Dit geeft uw tuin een extra verzorgde aanblik. Kies bijvoorbeeld voor planten als stekelnootjes, lavendel en pluimhortensia of bamboe en de bovengenoemde siergrassen. Ook het gebruik van prairiebeplanting is erg stijlvol in een strakke en moderne tuin.

BOMEN

Voor wat hoogte mogen ook enkele bomen niet ontbreken. In een moderne tuin geldt daarbij het devies: less is more. Bomen met een lichte stam en regelmatige vorm als berken en beuken doen het bijvoorbeeld erg goed in een moderne tuin. Daarnaast zorgen meerstammige bomen juist voor een prachtig contrast met het strakke lijnenspel in de tuin.