Kunstgras schoolplein

Onderhoudsvriendelijk schoolplein

Nu gras, bomen en planten alsmaar schaarser worden in onze leefomgeving, zijn steeds meer scholen op zoek naar manieren om hun schoolplein te voorzien van het nodige groen zonder dat dit zorgt voor een hoop extra onderhoud. Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het tuinontwerp en aanleg van veilige, groene en onderhoudsvriendelijke schoolpleinen. Door natuurlijke elementen (hout, gras, bomen en planten) te combineren met onderhoudsvriendelijke onderdelen, zorgen we voor een praktische, maar groene omgeving waar de leerlingen zich tijdens de pauzes even helemaal uit kunnen leven en waar zij veilig kunnen sporten en spelen.

Bekijk bijvoorbeeld eens het schoolplein dat we hebben gerealiseerd voor scholengemeenschap Kabot in Tessenderlo. Met kunstgras, ruime plantenbakken en grasheuvels hebben we gezorgd voor een groen, speels en attractief maar overzichtelijk schoolplein dat het hele jaar door te gebruiken is en nauwelijks onderhoud vergt.

Onderhoudsvriendelijk schoolplein

Door het gebruik van onderhoudsvriendelijke elementen als kunstgras, betonklinker en betonboordsteen ligt het schoolplein er altijd netjes verzorgd bij terwijl men er nauwelijks omkijken naar heeft. Zodoende fungeert het schoolplein als het ideale uithangbord voor de school, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Grasweiden met heuvels

De absolute blikvangers in het ontwerp zijn de ruime plantenbakken met grasheuvels. Hierdoor krijgt het schoolplein een extra groen en speels karakter. Bovendien is het gras niet alleen esthetisch erg fraai. Doordat er gebruik is gemaakt van robuust kwaliteitskunstgras (Royal Grass Xplay) kan het ook actief gebruikt worden. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte op het schoolplein optimaal benut. De plantenbakken worden omsloten door robuust betonboordsteen, waar men lekker op kan zitten.

In de plantenbakken staan mooie valse christusdoorns. Dit zijn bomen die doorgaans snel groeien waardoor zij al gauw het groene karakter van het schoolplein zullen versterken. Tegelijkertijd zorgen de bomen voor gezellige schaduwplekjes op het plein.

Sportveld, klimrek en zandbak

Ook voor het sportveld hebben we gebruikgemaakt van kunstgras. Het grote voordeel hiervan is dat het veld nooit drassig of modderig wordt. Ook direct na een flinke regenbui is het veld weer te bespelen, zonder dat kleding en schoenen vuil worden. Het geplaatste Royal Grass Xplay is een kunstgras dat speciaal is ontworpen om op te spelen. Dit zie je onder andere terug aan de extra stevige vezels en de robuuste backing. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoen aan de strengste Europese veiligheidsvoorschriften.

Uiteraard mag ook een fijne zandbak niet ontbreken op een schoolplein. Met dezelfde betonboordstenen als rond de plantenbakken hebben we een mooie zandbak gebouwd, die gevuld is met fijn speelzand waar de kinderen naar hartenlust in kunnen graven en ravotten. Ook hebben we een mooi houten klimrek gefabriceerd dat het natuurlijke karakter van het schoolplein versterkt en uiteraard uitnodigt om lekker in te klimmen en klauteren. Een heuse jungle-poort maakt het geheel af.