TUINONDERHOUD

Voor een stralende tuin die altijd mooi groen is en op de juiste momenten in bloei staat, heeft de tuin het nodige onderhoud nodig. Gert Kwanten verzorgt volledig tuinonderhoud voor particulieren en bedrijven. U kunt bij ons terecht voor zowel losse onderhoudswerkzaamheden zoals maaien, snoeien en onkruidbestrijding, als voor complete onderhoudscontracten die op maat zijn samengesteld voor uw tuin.

Om uw tuin mooi te houden hebben uw planten, bomen, struiken en bloemen regelmatig onderhoud nodig.

Achterstallig tuinonderhoud zorgt ervoor dat uw tuin verwildert; u krijgt last van onkruid, het gras wordt lang en bomen en struiken raken hun vorm kwijt. Ook neemt de kans op plantenziektes en ongedierte toe. Een slecht onderhouden tuin gaat ten koste van uw woonplezier. Daarom is het belangrijk uw tuin goed te onderhouden. Wij bieden tuinonderhoud werkzaamheden als: gazononderhoud, vormsnoeien, voorjaarsonderhoud, zomersnoei, boomonderhoud, bemesting, onkruidbestrijding, behandelen van ziektes in beplanting/gazon.

ONDERHOUDSCONTRACT

Bij Gert Kwanten kunnen we een op maat gemaakt onderhoudscontract voor u opstellen. We evalueren wat uw tuin nodig heeft en op basis daarvan stellen we een onderhoudsplan op, waarin alle benodigde werkzaamheden voor uw tuin worden opgenomen. Een onderhoudscontract kan bijvoorbeeld bestaan uit het wekelijks maaien van uw gazon, het structureel onderhouden van bomen en heesters, beregening tijdens droge perioden, het regelmatig opruimen van afgevallen bladeren, het verwijderen van onkruid, het voorkomen van ziektes en ongedierte en het schoonhouden van uw vijver.

SNOEIMOMENTEN

Een professioneel tuinbedrijf weet wat er op welke momenten moet gebeuren om uw tuin optimaal tot haar recht te laten komen. Er zijn drie cruciale momenten in het jaar waarop uw tuin specifiek onderhoud nodig heeft. Gert Kwanten verzorgt het volgende seizoensonderhoud:

VOORJAAR

Het voorjaar is de beste periode om heesters en bomen te snoeien. De vorst is geweken en de heesters ontwaken langzaam uit hun winterslaap. Ook zullen wij tijdens de voorjaarssnoei het gazon verluchten.

ZOMER

Van begin juni tot eind augustus is het tijd voor de zomersnoei. Bomen en planten groeien nu hard dus dit is een belangrijke periode voor het scheren van hagen, vormsnoeien, het maaien van gazons en sproei- en bemestingsadvies.

NAJAAR

De beste periode voor het herfstonderhoud is in de maanden september en oktober. Doorgaans vriest het dan nog niet, zodat u het gazon nog kunt bemesten, de hagen nog kunt snoeien en bepaalde planten kunt verplaatsen. .

GROOT TUINONDERHOUD

Uw tuin heeft een paar keer per jaar groot onderhoud nodig. Laat deze werkzaamheden uitvoeren door vakkundige tuinaannemers en u weet zeker dat uw tuin de aandacht krijgt die zij verdient. Dat vertaalt zich in een rijke groei en bloei. Belangrijke momenten voor groot onderhoud zijn het voorjaar en najaar. Op deze momenten maken we uw tuin klaar voor het nieuwe seizoen, zodat zij de kans heeft tot volle wasdom te komen en levendig te groeien en bloeien.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Naast regulier tuinonderhoud als snoeiwerkzaamheden en maaien, zijn we gespecialiseerd in grotere onderhoudsklussen als het rooien van bomen en andere tuinwerkzaamheden waarvoor machines vereist zijn. Ook voor onderhoud van uw zwembad kunt u bij ons terecht!

VEELZIJDIG IN TUINEN

De aanleg van een mooie tuin, begint bij een slim, origineel tuinontwerp. Een tuinontwerp die precies de sfeer ademt waar u naar op zoek bent. Onze tuinarchitecten zorgen voor een stijlvol tuinontwerp en houden daarbij niet alleen rekening met uw persoonlijke voorkeuren, maar ook met praktische zaken als de beschikbare ruimte, ligging van de tuin, de bodem, zon en schaduw, zichtlijnen en het beoogde gebruik.