Tuinaanleg gert kwanten

Droomvakantie in eigen tuin

We zullen er ons bij moeten neerleggen dat ons leven de komende jaren iets anders georganiseerd wordt. Met wellicht wat minder vakanties. Dat is allerminst een straf voor iedereen die zich kan terugtrekken in een eigen droomtuin. Als je hiervoor beroep doet op Tuinaanleg Gert Kwanten, ben je er zeker van dat je outdoor space volledig aansluit bij jouw woning, wensen, smaak en behoeften. Zodat je er niet meer weg wilt.

Onze tuinontwerpers verstaan de kunst om de buitenruimte optimaal te benutten. Ze streven steeds naar een origineel decor, met de optimale interactie tussen vormgeving, woning- en leefstijl, beplanting en verharding. Een kleine, klassevolle tuin vormt een even grote uitdaging als een complex villadomein. De invulling is belangrijker dan de omvang. Voor die invulling wordt er zelfs beroep gedaan op een eigen boomkwekerij. Qua stijl zijn er geen beperkingen. Na plannen in 3D-vorm en de goedkeuring van het ontwerp, volgt een uitvoeringsplan, een plantenlijst en een uiterst gedetailleerde offerte. De uitwerking mag gerust moeilijk zijn.

VAN AANLEG TOT ZWEMBAD

Omdat er in het team van 75 mensen voldoende specialisten aanwezig zijn om de verschillende disciplines aan te kunnen. De beplantingsploeg verwezenlijkt het groenplan. Vaklui hanteren het modernste materieel om opritten, terrassen en andere verhardingen aan te leggen. Ervaren techniekers toveren met de juiste verlichting ambiance in de tuin. Weer andere medewerkers beschikken over de nodige knowhow om afsluitingen, schuttingen en poorten deskundig te plaatsen. Hetzelfde vakmanschap wordt getoond bij de realisatie van een overdekt zitgedeelte, een mooie tuinberging of een ander bijgebouw. En omdat de investering in een tuin pas rendeert bij professionele nazorg, kan je voor alle maai-, snoei- en bemestingswerk beroep doen op de hulptroepen van Gert Kwanten.

GENIETEN VAN JE EIGEN POOL

Gert Kwanten leidt niet alleen een meermaals gelauwerd groenbedrijf. Enkele jaren geleden dook hij ook iets dieper in het blauw. Als logisch vervolg op talloze vragen om zwemvijvers en pools te integreren in het tuinontwerp. Zodat een vakantiegevoel nog nadrukkelijker kon opgeroepen worden. Tegenwoordig is het bedrijf de Limburgse hoofddealer van het gerenommeerde zwembadmerk Starline, de enige Belgische fabriek van monoblocs. Een strak blauwe zwemkom, een infinity-zwembad? Het kan allemaal. Sommige klanten houden echter meer van een iets natuurlijkere zwemervaring. Voor hen zijn er de zogenaamde bio-pools, sfeervolle hybrids, die de voordelen van een zwemvijver en een klassiek zwembad combineren. Het spreekt voor zich dat Gert Kwanten ook de volledige afwerking, zoals de bijhorende ligweide of terras, de omranding met tegels of hout, de hele techniek, de zwembadoverkapping of afdekking voor zijn rekening kan nemen. Wie beseft dat een strandvakantie in het buitenland er dit jaar waarschijnlijk niet inzit, kan mits een snelle beslissing, al deze zomer een handdoek uitspreiden aan de rand van een eigen pool. 

ECOGRASS: NATUURLIJK KUNSTGRAS

Sinds begin dit jaar is Ecograss uit As een volwaardig onderdeel van tuinaanleg Gert Kwanten. Op die manier werd in één keer flink wat relevante kunstgraservaring in huis gehaald. Ecograss is immers al meer dan tien jaar verdeler voor Limburg en Vlaams-Brabant van het topmerk Royal Grass.

“Dit is het meest natuurgetrouwe alternatief voor echt gras. De uitstraling, de kleur en het gevoel zijn uiterst realistisch, de veiligheid voor mens en dier is ongeëvenaard. Al enkele jaren laat dit merk de concurrentie ver achter zich, dankzij de ReaDY® Technologie. Iedere vezel heeft een eigen groeirichting, waardoor het nadeel van een statische één kijk- poolrichting volledig van de baan is. Wij geven nog een meerwaarde aan dit product door onze professionele manier van plaatsen. We werken met een klein team, zodat de lijnen met de klant altijd heel kort blijven. Even kort als de leveringstermijn. Normaal gezien ligt die vlakke pelouse er al twee weken na de bestelling. Ook in deze bijzondere tijd werken we gewoon door. We krijgen op dit moment zelfs uitzonderlijk veel aanvragen. Voor tuinen, balkons, dakterrassen. Voor allerlei plekken waar graszaadjes niet mee willen werken: in de schaduw van een grote boom, daar waar het heel vochtig is, vlak naast een zwembad, het speelgazonnetje… Kunstgras zorgt er snel voor een duurzame oplossing. Dit frisgroen grasveld zal niet verkleuren, en bij correcte plaatsing komt er geen onkruid doorheen. Net zo min als een mol. En uiteraard moet er niet gemaaid, gesproeid of geverticuteerd worden. Eenvoudig borstelen volstaat. Kinderen hebben na het ravotten geen groene broek. Ook van hooikoorts zal men geen last meer hebben. Ons gras kan in principe in elke vorm aangelegd worden. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt: cirkels, halve cirkels, geometrische of onregelmatige figuren. Hellingen vormen geen enkel probleem. Op dit kunstgras geldt een fabrieksgarantie van 15 jaar.”