2018-limburgse-tuinaannemer-Gert-Kwanten

Goud Limburgse Tuinaannemer 2018


In dit project durven we ze samen te voegen om ze zo in één adem uit te spreken: tuinkunst. Een bijzonder knappe groenrealisatie van het team van Tuinaanleg Gert Kwanten in Overpelt. Het tuinproject is in wezen de renovatie van een bestaande tuin. Tuinaannemer Gert Kwanten ging samen met de opdrachtgevers op een erg intensieve ma.nier op zoek naar een verfrissende vorm van tuinkunst. Het project ademt diepgang, detaillisme en passie uit. Een verhaal doorloopt deze groene oase.

Het hart van de tuin wordt gevormd door een schitterende, overdekte zitplek die een bijzondere charme uitstraalt. Wat eens een doodgewone garage was, werd door Gert Kwanten en zijn team uitgebouwd tot een prachtige patio. Genieten is hier het enige gangbare werk woord dat toepasbaar is. Aansluitend op deze charmante buitenruimte werd een zone voor de wagens gecreëerd met kwaliteitsvolle materialen zoals authentieke kleiklinkers en arduin. Deze verhardingskeuzes vinden we ook elders in de tuin terug, aangevuld met grindstructuren in dolomiet. Her en der duiken kunstobjecten op die het groene kader een schitterende kunstzinnige toets geven. Kleurrijk ook.

Veelal zijn het wintergroene planten zoals Buxus, lavendel en Prunussoorten die het groene karakter van het project invulling ge ven. Zorgvuldig geselecteerde Hydrangea variëteiten leveren een doordachte aanvulling. Verder herbergt de tuin een schitterend aan gelegde petanquezone, een waterpartij, een doetuin en een hoofdterras. Telkens is de uit voering van een hoogstaande kwaliteit met een ontzettend gedetailleerde afwerkings graad. Klasse en vakmanschap. Het is inspirerend om te zien hoe de symbiose van een opdrachtgever met visie en een tuinaannemer met passie tot een ware parel leidt…