Gert Kwanten tuinarchitectuur

Landelijke tuin met Italiaanse aspecten

Wil je inspiratie opdoen voor een landelijke tuin? Dan is dit project dat wij onlangs realiseerden in Limburg bij uitstek een goed voorbeeld. Authentieke karrensporen, beukenhagen, bomenrijen en stijlvolle klinkerpaden kenmerken deze landelijke tuin met een oppervlak van 40 are. De hardhouten Don Quichot-poorten om de weide geven je het gevoel over een Italiaans boerenerf te lopen. De sfeervolle binnenplaats met knusse hoekjes versterkt dat gevoel nog eens.

PAARDENWEIDE

Wie beschikt over een unieke paardenweide wil daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Daar is in het tuinontwerp zorgvuldig rekening mee gehouden. Door middel van de juiste zichtlijnen kun je het weideveld met de grazers altijd goed zien vanuit de woning. Het robuuste houten hekwerk om de paardenweide geeft de tuin een extra rustieke aanblik.

Dat effect wordt benadrukt door het karrenspoor dat we hebben aangelegd. Het karrenspoor ligt in het verlengde van de lange oprit die langs de woning naar de weide loopt. Vanaf het karrenspoor kun je de weide betreden door de hardhouten poort.

BEPLANINGSPLAN LANDELIJKE TUIN

De lichte glooiingen in de tuin zijn behouden en voorzien van volle struiken. Om het landelijke karakter van de tuin te versterken is gekozen voor stevige knotbomen. Langs de oprijlaan en het karrenspoor staan bijvoorbeeld rijen met platanen. De volledige tuin is omgeven door hoge beuken- en ligusterhagen.

De altijd groene, in bijenkorfvorm gesnoeide taxussen contrasteren mooi met de witte hortensia’s. Verder hebben we diverse meerstammige bomen aangeplant die de tuin voorzien van een speelse uitstraling. De klimhortensia’s en blauwe regens tegen het rode baksteen van de villa zelf geven de tuin de nodige kleur tijdens de bloeiperiode.

GAZONS

Het ruime perceel is verder voorzien van diverse mooie gazons en grasstroken. Hiervoor hebben we diverse grassoorten gebruikt, wat zorgt voor het ongerepte effect dat zo goed past bij het landelijke karakter van de tuin. De paardenweide is ingezaaid met speciaal weidegras. Struiken, hagen en bomenrijen rond het gras, zorgen ervoor dat de tuin altijd vol en weelderig oogt.

BINNENTUIN MET ITALIAANSE HOEKJES

Eén van de blikvangers in deze tuin is de binnenplaats. Deze knusse binnentuin is voorzien van gezellig ogende hoekjes, waardoor je je op de binnenkoer waant op een Toscaanse hoeve.  De binnenplaats is voorzien van vierkante gebakken en getrommelde lotis-grijze klinkers. Deze platines geven de tuin een warme, charmante aanblik.

TERRAS, OPRIT EN BESTRATING

Dezelfde getrommelde klinkers vinden we terug in de oprit, het karrenspoor en de tuinpaden. Twee terrassen, één bij de voordeur en één bij het bijgebouw, zijn voorzien van mooie keramische tegels. Het terras achter het huis bestaat uit prachtig Belgisch blauw natuursteen. Doordat dit terras op het zuiden gericht is, kun je hier genieten van een heerlijke middag- en avondzon.

Landelijke tuin

BEREGENING EN VERLICHTING

Voor een passend effect is ook de verlichting in landelijke stijl gehouden. De bomen worden vanaf de grond uitgelicht, waardoor de contouren van de platanen geaccentueerd worden. Voor de beregening hebben we diepteboringen uitgevoerd zodat de tuin gesproeid kan worden met grondwater.

VOORBEREIDING

Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in de realisatie van totaalprojecten. We hebben dus niet alleen de aanleg van de tuin zelf verzorgd, maar ook alle voorbereidende werkzaamheden zoals het opbreken en afvoeren van de bestaande verhardingen en constructies, het rooien van de oude beplanting en het plaatsen van een geschikte ondergrond. Daarvoor hebben we deels gebruikgemaakt van het reeds aanwezige breekpuin van de oude onderdelen.

SAMENWERKING

Als allround tuinaannemer kunnen we uw gehele tuinproject (inclusief ontwerp) verzorgen, maar we werken ook graag samen met landschapsarchitecten, aannemers en andere zakelijke klanten. Dat doen we altijd door middel van constructief overleg, zodat we samen tot het perfecte resultaat komen. In dit geval is het tuinontwerp verzorgd door Inarto-architecten.

Heeft u interesse in een landelijke tuin? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.