Dit project in Pelt is een prachtig voorbeeld van een wonderschone maar onderhoudsvriendelijke tuin met zwembad. Of de eigenaars nu een ontspannende duik willen nemen in hun eigen zwembad, willen zonnen op het houten loungedeck, heerlijk willen dineren op het overdekte terras of tot in de late uurtjes rond het vuur willen zitten, het is mogelijk in deze door Gert Kwanten ontworpen tuin.

Zomervakantie in eigen tuin

Gert Kwanten had veertien jaar geleden de oorspronkelijke tuin met speeltuin en vijver ook al aangelegd. Nu de dochter inmiddels een tiener is, kreeg de familie behoefte aan een nieuwe tuin; één die minder onderhoud vergt en meer mogelijkheden biedt tot ontspanning. Beide ouders werken 6 dagen per week. De opdracht voor ons was dan ook helder: de familie laten genieten van een “vakantie in eigen tuin”.

Zwembad met loungeplateau

In het nieuwe tuinontwerp hebben vijver en speeltuin, plaatsgemaakt voor een luxe zwembad met loungedeck, een ruim kunstgras gazon en meerdere zitgelegenheden. Het overloop zwembad is aangelegd door onze ZwemParels. Zij voorzagen een heerlijk zwembad met een waterspiegel dat even hoog is als het de keramische boordstenen. Heerlijk om op warme zomerdagen in te ontspannen natuurlijk, maar dat is niet alles. Door de Endless Swimming-technologie kan een tegenstroom worden gecreëerd waar je eindeloos tegenin kunt zwemmen. Bij uitstek de manier om fit te blijven in de eigen tuin!

Grenzend aan het zwembad hebben we een fijn houten loungedeck aangelegd waar de klanten fijn kunnen zonnen als ze uit het zwembad komen. Het loungeplateau is voorzien van twee riante zonnestoelen.

 

Kunstgras gazon

Een belangrijke wens van de klant was een tuin te creëren die zo weinig mogelijk onderhoud vergt. Daarom besloten we onder andere tot de aanleg van een kunstgras gazon. Hierdoor kan het gezin nog steeds genieten van een fijn groen grasveld, maar heeft men geen last van het onderhoud dat daar normaal gesproken bij komt kijken.

Het gazon werd aangelegd door kunstgrasspecialist Ecograss. Zij plaatsten een fraai gazon met Royal Grass Lush®. Dit is een kunstgras met een mooie middelhoge lengte en een zeer natuurlijke uitstraling, die wordt bereikt door het gebruik van de ReaDY®-technologie. Hierdoor staan de grassprieten niet allemaal dezelfde kant op, zoals vaak het geval is met kunstgras, maar hebben zij een natuurlijke “groeirichting”.  Door groene vezels af te wisselen met wat zongebruinde sprieten heeft het gazon een mooie, warme tint.

Het kunstgras gazon wordt gecombineerd met onderhoudsvriendelijke planten en hagen, waardoor de klanten minder tijd hoeven te besteden aan het verzorgen van de tuin en meer tijd overhouden om er lekker van te genieten.

Overdekt terras

Grenzend aan de woning hebben we naast het zwembad een prachtige veranda aangelegd met keramische tegels. Het terras wordt overdekt door een onderhoudsvriendelijk antracietgrijs systeem. Dit is bij uitstek de plek in de tuin om heerlijk te dineren op zwoele zomeravonden.

Vuurplaats

Overigens hebben we zoveel mogelijk bestaande onderdelen in de tuin hergebruikt. Een goed voorbeeld daarvan is de zithoek naast het huis. Hiervoor hebben we het bestaande terras met megategels intact gelaten, maar gedeeltelijk voorzien van een houtverharding die plaats biedt aan de buitenkeuken. Om het “vakantiegevoel” te vergroten hebben we bij deze extra zithoek tevens een vuurschaal geplaatst. Nu kan het gezin op zomeravonden tot in de late uurtjes buiten zitten.