BOUWKUNDIG ZWEMBAD

Een bouwkundig zwembad is bij uitstek een oplossing als u op zoek bent naar keuzevrijheid wat betreft formaat, vorm en design. Met een bouwkundig zwembad is ieder onderdeel volledig aanpasbaar aan uw wensen. Gert Kwanten ontwerpt een bouwkundig zwembad dat voldoet aan al uw wensen en de bouw van het bad wordt verzorgd door ons eigen gespecialiseerde team.

De architecten van Gert Kwanten maken een volledig op maat gemaakt zwembad ontwerp.

Daarbij luisteren we zorgvuldig naar uw wensen en kijken we naar uw gezinssituatie. Wilt u een zwembad waar de kinderen lekker in kunnen spelen of droomt u van een zwembad voor in uw loungetuin? Bij het ontwerpen van uw maatwerk zwembad kijken we tevens naar het karakter van de woning en naar de omgeving. Op die manier zorgen we voor een prachtig samenspel tussen architectuur, zwembad en omgeving.

WAT IS EEN BOUWKUNDIG ZWEMBAD

Een bouwkundig zwembad is een zwembad dat met de hand wordt opgebouwd uit een betonvloer en betonnen muren. Het voordeel van dit type zwembad is dat het volledig aanpasbaar is aan uw wensen. Zo heeft u volledige keuzevrijheid met betrekking tot het uiterlijk, de afmetingen en diepte van het bad. Ieder zwembad is daarnaast uit te breiden met accessoires naar keuze.

TOTAAL PROJECTEN

Gert Kwanten onderscheidt zich door het verzorgen van totaalprojecten. We kunnen uw volledige tuin (met zwembad) ontwerpen én realiseren. Onze architecten zorgen voor een op maat gemaakt tuin ontwerp, dat we om kunnen zetten in prachtige 3D-impressies. Zo kunt u een digitale wandeling door uw toekomstige tuin maken en weet u precies hoe die eruit komt te zien.

Als u akkoord gaat met het ontwerp, kunnen onze eigen teams van tuinspecialisten en zwembadbouwers aan de slag met de realisatie van uw tuin. Doordat de aanleg van het zwembad onderdeel uitmaakt van het de complete tuinaanleg, kunnen alle werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk uitgevoerd worden. Tuin en zwembad vormen altijd een prachtig geheel.

Gert kwanten tuinaanleg-met-zwembad
Bouwkundig zwembad
Totaalprojecten zwembadaanleg
Bouwkundig zwembad Gert-Kwanten

DE BOUW VAN HET ZWEMBAD

Een bouwkundig zwembad wordt bijna in zijn geheel op locatie voltooid. We kunnen de wanden van het zwembad storten of metselen met betonblokken. Onderstaand de verschillende fases van de bouw bij een zwembad met gemetselde betonwanden:

De bouw van uw zwembad begint met de graafwerken. We graven de plek waar het zwembad komt af met een graafmachine en zorgen voor de afvoer van het materiaal.

De volgende stap is het gieten van een betonnen vloerplaat. Dit is de fundering van het zwembad.

Na het storten van de betonnen vloer, bouwen we de zwembadwanden op uit betonblokken. Het is ook mogelijk om de zwembadwanden te storten. In dat geval moeten we eerst een raamwerk bouwen.

Inbouwdelen zoals de skimmers, leidingen en verlichting plaatsen we direct tijdens de bouw van de zwembadwanden. Zodoende kunnen we deze prachtig integreren in de zwembadmuur.

Zodra de vloer en de wanden gereed zijn, werken we het zwembad af met bijvoorbeeld natuursteen, polyester liner, keramische tegels, mozaïek of rvs.

Ook de technische onderdelen zoals de pomp, zwembadverwarming en filter werken we netjes weg in een technische ruimte. Het is mogelijk om deze onderdelen onder te brengen in een bestaande ruimte zoals de schuur of garage, maar we kunnen ook een nieuwe technische ruimte bouwen.

WAT KOST EEN BOUWKUNDIG ZWEMBAD?

De prijs van een bouwkundig zwembad hangt onder andere af van de gekozen materialen en accessoires. De kosten voor de bouw van een maatwerk zwembad  start vanaf € 45.000.

Het soort binnenafwerking en de randstenen die u kiest zijn van invloed op de uiteindelijke prijs, net als de gekozen technische onderdelen en accessoires zoals verlichting, een jetstream, een geïntegreerde zwembadafdekking en zwembadverwarming. Uiteraard hangt de prijs van het zwembad ook samen met het formaat.

Wilt u graag weten hoeveel het zwembad van uw dromen kost ? Gert Kwanten stelt graag een op maat gemaakte offerte voor u op.

Keuzemogelijkheden: Een bouwkundig zwembad kunnen we volledig op maat maken. Alle onderdelen zijn aanpasbaar aan uw voorkeuren.

Gaat lang mee: Een door een vakman gebouwd zwembad heeft een lange levensduur. Het zwembad gaat tientallen jaren mee.

Waardestijging: Een bouwkundig zwembad versterkt de architectuur van uw woning. Daardoor wordt uw woning meer waard.

Werkzaamheden in de tuin: Vrijwel alle werkzaamheden worden in uw tuin verricht. Hierdoor ondervindt u meer hinder van de bouw dan bijvoorbeeld het geval is met een monoblock zwembad.

Prijs: Een bouwkundig zwembad is over het algemeen duurder dan een monoblock zwembad.

BOUWKUNDIG, PPC OF MONOBLOCK ZWEMBAD?

Als u een zwembad in uw tuin wilt, heeft u grofweg de keuze uit een monoblock zwembad of een bouwkundig zwembad. Het grote verschil tussen beide opties is dat een monoblock zwembad in de fabriek wordt gebouwd en vervolgens in één stuk in uw tuin wordt geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u minder last heeft van de werkzaamheden in uw tuin. Het nadeel is dat u minder keuzevrijheid heeft met betrekking tot het formaat en de aankleding van het bad.

Een andere optie is een Polypropyleen Copolymeer (PPc) zwembad. Een PPc zwembad is te vergelijken met een monoblock zwembad. Het wordt eveneens in de fabriek vervaardigd en dan in één stuk in uw tuin geplaatst. Het grote verschil is dat PPc zwembaden volledig voor u op maat gemaakt worden. De prijs van PPc zwembaden ligt doorgaans hoger dan die van standaard monoblock zwembaden. In tegenstelling tot een bouwkundig zwembad worden de wanden van een PPc zwembad niet betegeld.

Enkele zwembaden die wij in de afgelopen jaren hebben geplaatst: