Tuinrenovatie

Complete tuinaanleg in Genk

Gert Kwanten verzorgt het ontwerp en de complete aanleg van de mooiste maatwerk tuinen in Vlaanderen. Deze door ons ontworpen en gerealiseerde tuin in Genk is een goed voorbeeld van zo’n totaalproject. We verzorgden de gehele tuinaanleg, van de ontwerpfase tot het bodemonderzoek, het aanleggen van het ruime terras, het plaatsen van een fraai gazon en het realiseren van een kasseienoprit. Deze klanten kunnen de komende jaren dus genieten van een tuin die in alle opzichten uitnodigt om onbelemmerd van te genieten.

Het ontwerp

Aan de basis van iedere mooie tuin ligt een deskundig tuinontwerp. Onze tuinarchitecten hebben ook het concept voor deze tuin bedacht. Daarvoor combineerden zij een ruim terras en gazon met fraaie leilinden en een oprit van kasseien, wat goed past bij het klassieke karakter van de woning. Uiteraard hebben we bij het ontwerp zorgvuldig rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit de keuken en huiskamer, zodat de bewoners vanuit de belangrijkste plekken in het huis optimaal kunnen genieten van hun nieuwe tuin.

De voorbereidingen

Voordat we konden beginnen met het aanleggen van de nieuwe tuin moesten we de oude tuin zuiveren. We hebben onder andere de oude beplanting verwijderd, de bomen gerooid en het bestaande gazon verwijderd. Ook hebben we de oude bestrating opgebroken en afgevoerd.

Op de plekken waar dit noodzakelijk was hebben we een fundering van breekpuin aangelegd. Breekpuin is een zeer stabiele en waterdoorlatende ondergrond die onder andere geschikt is onder het terras en gazon. We hebben deels gebruikgemaakt van het reeds aanwezige gebroken puin en dit aangevuld met nieuw breekpuin.

Kasseienoprit

De blikvanger aan de voorkant van het huis is de prachtige kasseienoprit. Daarvoor hebben we eerst een onderlaag van breekpuin aangelegd en daar een fundering van stabilisé op gelegd. Stabilisé is een gebonden ondergrond die erg stevig is en tegelijkertijd goed draineert. Op deze ondergrond zijn de kasseien geplaatst. Deze hebben we ingewassen met natuurlijk voegmortel. Hierdoor zitten de kasseien muurvast in de grond, waardoor ze geschikt zijn om de auto op te parkeren. De kasseien geven de oprit een fraai landelijk karakter, dat uitstekend past bij de woning.

Terras en paden

Voor het terras in de achtertuin hebben we gekozen voor grote keramische tegels. Deze geven het terras een lichte en ruimtelijke uitstraling. Bij de voordeur hebben we gebruikgemaakt van klinkers terwijl de andere paden en opritten rond het huis bestaan uit dolomietverharding.

Beplanting

De tuin wordt opgesierd door fraaie, groene beplanting. Hiervoor hebben we voorafgaand een bodemonderzoek gedaan, zodat we precies weten welke planten goed gedijen in de tuin en wat voor bemesting er nodig is. Aan de hand daarvan hebben we een duidelijk beplantingsplan opgesteld. De beplanting in de tuin wordt gekenmerkt door een fraaie bomenrij langs het tuinpad en buxushagen rond het gazon en terras. We hebben tevens een sproei-installatie geïnstalleerd. De aangebrachte verlichting zorgt ervoor dat de planten en bomen ’s avonds fraai worden uitgelicht.

Tuinberging

Het geheel wordt afgemaakt met een tuinberging van Noords Grenenhout. Hier kunnen de klanten hun tuinmeubelen en tuingereedschappen opbergen wanneer ze deze niet gebruiken. De tuin is verder voorzien van alle benodigde praktische onderdelen als elektriciteitskabels, roosters en riolering. Kortom, de tuin is helemaal af en de klanten kunnen er direct lekker van gaan genieten.