Ontwerp voortuin met kunstgras

Ontwerp en realisatie moderne voortuin

Een mooi strak gazon, een brede oprit, een fraai trapsgewijs oplopend tuinpad met grote, gladde vloerplaten: dit tuinontwerp in Hasselt is bij uitstek een voorbeeld van hoe stijlvol een moderne voortuin eruit kan komen te zien. Door het gebruik van kunstgras, grind en bestrating met grote tegels krijgt de voortuin een ruimtelijke en eigentijdse uitstraling. Een ander belangrijk kenmerk van deze voortuin is het onderhoudsvriendelijke karakter. Door het gebruik van onder andere kunstgras, bestrating en grind, vergt deze voortuin slechts het absolute minimum aan onderhoud.

Strak kunstgras gazon

Door het ruime kunstgras gazon is deze voortuin tegelijkertijd groen en onderhoudsvriendelijk. Voor het gazon hebben we gebruikgemaakt van Royal Grass Sense®. Dit model kunstgras valt onder andere op door zijn iets langere vezels en de fraaie stand van de grassprieten. Door de ReaDY®-technologie staan de vezels namelijk niet allemaal dezelfde richting op, maar hebben zij, net als echte grassprieten stuk voor stuk een iets andere positie. Hierdoor oogt het kunstgras extra realistisch. Omdat de tuin enigszins afloopt hebben we aan het einde van het perceel boordstenen geplaatst. Het gras ligt verzonken tussen de boordstenen en het tuinpad, wat ervoor zorgt dat de grote, lichte tegels extra opvallen.

Trapsgewijs tuinpad

Het middelpunt en de blikvanger van deze tuin is het pad dat tussen het gazon en de oprit loopt. Het tuinpad bestaat uit Eurodal tuinverharding, enorme tegels van twee bij twee meter die trapsgewijs naar de voordeur zijn aangelegd. Deze tegels zorgen met hun strakke vormen, scherpe hoeken en grote, gladde oppervlak voor het eigentijdse karakter van deze tuin. Een bijkomend voordeel van dergelijke tegels is dat zij nauwelijks onderhoud vergen.

Oprit van gebakken klinkers

De oprit van donkere, gebakken klinkers vormt een fraai contrast met de lichte tegels en boordstenen. Bovendien sluit de kleur van de klinkers mooi aan op die van de bakstenen in de muur rond de garage.

Aan het einde van het gazon, onder de boordstenen, hebben we een verharding van grind geplaatst. De lichte kleur van het grind contrasteert fraai met de donkere oprit. Het grind is berijdbaar, zodat er een auto op geparkeerd kan worden. Hetzelfde grind vinden we terug rond het gazon. De lichte kleur accentueert het frisgroene karakter van het gras.

Borders

Het gazon, het tuinpad en de oprit worden omringd door fraaie borders met beplanting. De borders zijn voorzien van boomschors zodat er minder kans is op onkruid. Hierdoor is de tuin extra onderhoudsvriendelijk. Deze moderne voortuin is verder voorzien van strakke verlichtingspaaltjes en om het geheel af te maken hebben we voor het huis mooie ruime plantenbakken geplaatst.

Voorbereidende werkzaamheden

Een tuin kan natuurlijk niet aangelegd worden zonder de nodige voorbereidende werkzaamheden. Bij Gert Kwanten willen wij dat u als klant zelf nergens omkijken naar heeft. Daarom hebben we ook voor deze tuin de graafwerkzaamheden, het verwijderen van het bestaande gazon, het rooien van de oude planten en het afvoeren van al het materiaal verzorgd. Verder hebben we op de juiste plekken gezorgd voor een verharding van gebroken puin, waardoor de tuin niet kan verzakken en er geen plassen blijven staan.