Tuinaanleg gert kwanten

Wederom goud bij de verkiezing tot Limburgs tuinaannemer

Gert Kwanten heeft wederom goud gewonnen bij de verkiezing tot Limburgs tuinaannemer van het jaar. Deze prachtige tuin in Pelt, ontworpen door onze eigen tuinarchitecten en van begin tot eind begeleid en gerealiseerd door de verschillende teams van Gert Kwanten werd verkozen tot mooiste tuin in de categorie onder 500 vierkante meter. Het is het 2e jaar op rij dat Tuinaanleg Gert Kwanten goud verovert in deze categorie.

De tuin werd vooral geprezen om de zeer uitgebreide mogelijkheden tot plezier en ontspanning en de optimale benutting van de beschikbare ruimte. Dankzij een zwembad met loungedeck, een overdekt terras en zitplaats met vuurkorf is deze tuin de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Door het slimme gebruik van kunstgras en verharding vergt deze tuin bovendien nauwelijks onderhoud.

Van ontwerp tot realisatie

Veertien jaar geleden had Gert Kwanten ook de oorspronkelijke tuin ontworpen en aangelegd. Omdat de opgroeiende dochter van het gezin de speeltuin niet meer gebruikte en omdat beide ouders 6 dagen per week werken, kregen zij andere behoeften en begonnen zij te verlangen naar een tuin die minder onderhoud vergt. Tijd voor een nieuw tuinontwerp dus. Gert Kwanten ontwierp en realiseerde het concept voor “een vakantie in eigen tuin”.

Zwembad met loungedeck

Het stralende middelpunt van deze tuin is het door ZwemParels (een afdeling van Tuinaanleg Gert Kwanten) aangelegde overloopzwembad. Door de hoge waterlijn, die gelijk is aan de prachtige keramische boordstenen, lopen terras en zwembad vloeiend in elkaar over. Door Endless Swimming, een technologie waarbij een tegenstroom ingeschakeld kan worden, is het zwembad geschikt om sportief te zwemmen; men kan eindeloos tegen de stroom in zwemmen zonder tegen de randen op te botsen.

Er is natuurlijk niets zo ontspannend als na het zwemmen even lekker van de zon genieten. Daarom hebben we grenzend aan het zwembad een riant houten loungeplateau gebouwd. De ruime zonnestoelen op het loungedeck geven de tuin het ultieme vakantiegevoel.

Overdekt terras

Een andere belangrijke feature is het stijlvolle, overdekte terras. Onder de onderhoudsvriendelijke, antracietgrijze overkapping vindt men een ruime eettafel en een gezellige zithoek met sofa. Het overdekte terras vergroot de leefruimte en fungeert als het ware als een uitbreiding van de woonkamer. Door de overkapping kon de familie hier tijdens de afgelopen zomer op warme dagen lekker in de schaduw zitten en kon men ook van de tuin gebruikmaken als het regende. Het overdekte terras is bij uitstek een plek voor gezellige diners.

Zitplaats met vuurkorf

Voor lange, zwoele zomeravonden is er geen betere plek in de tuin dan de speciaal aangelegde zitplaats met vuurkorf. Voor dit terras hebben we voornamelijk gebruikgemaakt van bestaande onderdelen. Zo hebben we de megategels bewaard, maar gedeeltelijk uitgebreid met houtverharding. De zithoek is voorzien van een buitenkeuken.

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Een belangrijke wens van de klanten was om het onderhoud aan de tuin tot het minimum te beperken. Om dat te bereiken hebben we een gazon van kunstgras aan laten leggen door ons team van Ecograss. Het kunstgras, Royal Grass Lush®, is door de natuurlijke kenmerken nauwelijks te onderscheiden van echt gras, maar vergt daarbij nauwelijks onderhoud. Het hoeft immers niet gemaaid, gesproeid, bemest of geverticuteerd te worden. Doordat Royal Grass Lush® groene grassprieten afwisselt met hier en daar wat zongebruinde vezels, heeft het gazon een zomerse, warme uitstraling die perfect past bij het ontwerp van deze tuin.

Door verder gebruik te maken van verharding, houten keerwanden en onderhoudsvriendelijke beplanting hoeven deze klanten zich nauwelijks zorgen te maken over het onderhoud. Dat onderhoudsvriendelijke karakter was een belangrijk criterium voor de jury om deze tuin tot winnaar uit te roepen bij de verkiezing tot Limburgs tuinaannemer van het jaar.

Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin laten ontwerpen door het “gouden” team van Gert Kwanten? Neem direct contact met ons op om uw wensen te bespreken.