SAUNA IN DE TUIN

Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van exclusieve tuinen met zwembaden en wellnessfaciliteiten. Wilt u een tuin die net dat beetje extra comfort biedt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wel eens gedacht aan een sauna in de tuin?

Onze sauna’s zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende stijlen. We integreren de sauna naadloos in het ontwerp van uw tuin, waardoor er een harmonieuze buitenruimte ontstaat waarin u optimaal kunt ontspannen. Zo maken we van uw tuin een oase van rust en comfort.

Sauna in de tuin

MAATWERK SAUNA

Stel uzelf in de gelegenheid om op ieder gewenst moment even helemaal tot rust te komen. Bij Gert Kwanten ontwerpen, bouwen en installeren we de mooiste maatwerk sauna’s van topkwaliteit. Iedere sauna is volledig aan te passen aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Wij staan voor puur vakmanschap en creatieve oplossingen.

Neem contact met ons op en voor u het weet geniet u van een sauna in de tuin.

Integratie in uw tuin

Bij Gert Kwanten staan we bekend om onze exclusieve tuinarchitectuur. Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, wij zorgen voor een op maat gemaakt ontwerp dat volledig aansluit op uw wensen en verwachtingen. Onze ontwerpers hebben oog voor ieder detail en houden rekening met zowel praktische als esthetische aspecten. Zo zorgen we dat de beplanting is afgestemd op de bodemeigenschappen en het tuinontwerp perfect aansluit op uw woning en het omringende landschap.

Als u een sauna in de tuin wilt, dan integreren we die op stijlvolle wijze in het tuinontwerp. Of u nu een sauna in een nieuwe of een bestaande tuin wilt, wij zorgen ervoor dat we de sauna naadloos inpassen in het ontwerp.

Voordelen van een buitensauna

 • Waardeverhoging woning
 • Minder reistijd (bijv. naar wellnesscentrum)
 • Ervaar minder stress
 • Ontspan spieren en gewrichten
 • Verhoogde slaapkwaliteit
 • Beter immuniteitssysteem

Werkwijze aanleg sauna in de tuin

We beginnen het traject met een persoonlijk gesprek om uw wensen en behoeften omtrent de sauna in de tuin in kaart te brengen. Onze specialisten luisteren aandachtig en stellen vragen om uw persoonlijke smaak en voorkeuren te begrijpen. We bespreken onder andere het type verwarming, het aantal zit- of ligplaatsen, de houtsoort en de afwerking.

Aan de hand van het persoonlijk gesprek ontwerpen we uw sauna in de tuin. Daarbij houden we niet alleen rekening met uw wensen, maar ook met het ontwerp van uw tuin, zodat uw sauna perfect tot haar recht komt in de omgeving. Het is ook mogelijk om een volledig nieuwe tuin met sauna te laten ontwerpen.

Als u akkoord gaat met het ontwerp van de sauna, gaan onze eigen specialisten voor u aan de slag. Zij zorgen voor de bouw en installatie van uw sauna. Door het vakmanschap van onze specialisten kunnen we de hoogste kwaliteit waarborgen en een zorgvuldige afwerking garanderen. Onze buitensauna’s zijn gemaakt van de beste materialen.

Effecten sauna op het lichaam

Een sauna is niet alleen geestelijk weldadig en ontspannend, maar heeft ook diverse positieve effecten op het lichaam. Door de verhoogde temperatuur in de sauna worden de bloedvaten bijvoorbeeld verwijd, wat zorgt voor een betere doorbloeding en zuurstofvoorziening van lichaamscellen. Hierdoor kan een sauna onder andere het herstel bevorderen na een zware trainingssessie, een blessure of operatie.

Tevens worden afvalstoffen en talg makkelijker afgevoerd, wat zorgt voor een schonere en vitalere huid. Sauna’s kunnen ook bijdragen aan het verminderen van stress en het ontspannen van spieren, waardoor een sauna een gunstig effect heeft op spier- en gewrichtspijn. Bovendien verhoogt een sauna de weerstand.

Soorten buitensauna’s

Buitensauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de weldadige werking die de combinatie van warmte en vocht u schenken. Bij Gert Kwanten kunt u kiezen uit verschillende buitensauna’s, van traditionele Finse sauna’s tot infrarood sauna’s, houtgestookte sauna’s en combi-sauna’s.

Bent u op zoek naar een traditionele sauna in de tuin? Dan is de Finse sauna een geschikte oplossing. Dit type buitensauna werkt op basis van een elektrische kachel die de saunastenen verwarmt tot ongeveer 70 tot 100 graden Celsius.

De luchtvochtigheid in Finse sauna’s is van zichzelf laag, maar u kunt water over de saunastenen gieten om stoom te genereren. Hierbij kunt u essentiële oliën gebruiken om te genieten van uw eigen aromatherapie.

Finse sauna’s hebben een heerlijke ontspannende werking en bieden vaak wat meer ruimte waardoor u ligplaatsen kunt creëren.

In infrarood sauna’s wordt de warmte, zoals de naam al verklapt, gegenereerd door infraroodstraling. Hierdoor is de temperatuur met ongeveer 35 tot 60 graden Celsius lager dan in Finse sauna’s, waardoor dit type sauna beter geschikt is voor minder ervaren saunagangers.

De infraroodstraling dringt diep door in de huid en spieren, waardoor een infraroodsauna extra goed helpt bij het verlichten van pijn, stress en spanning.

Houtgestookte sauna’s zijn vergelijkbaar met Finse sauna’s maar worden verwarmd door middel van houtvuur. Dit zorgt ervoor dat u kunt genieten van een zeer authentieke en rustgevende ervaring.

Houtgestookte sauna’s hebben een hoge stralingswarmte en, doordat er geen stoom gegenereerd wordt, een lage luchtvochtigheid. Dit heeft een zuiverende werking op het lichaam. Een houtgestookte sauna in de tuin zorgt voor een intensieve ervaring die met name geschikt is voor mensen die al wat langer naar de sauna gaan.

Combi-sauna’s koppelen de voordelen van een infrarood sauna aan die van een Finse sauna. Combi sauna’s hebben namelijk kachels met saunastenen die warmte produceren, net zoals in een traditionele Finse sauna, maar beschikken tevens over een infraroodverwarming.

Dit betekent dat u net als in een Finse sauna kunt genieten van hoge temperaturen en opgietsessies, maar ook van infraroodstralen die diep door de huidlagen heen dringen en de daarmee gepaard gaande lagere temperatuur.

Meer wellness

Wilt u naast een sauna in de tuin graag andere wellness-voorzieningen? Gert Kwanten ontwerpt en installeert niet alleen sauna’s maar ook andere wellness-faciliteiten zoals een jacuzzi in uw tuin, een whirlpool of een buitendouche. Tevens zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van tuinen met zwembaden en poolhouses. Zo maken we van uw tuin een prachtige wellness-oase.

Heeft u een vergunning nodig?

Als u overweegt om een sauna in de tuin te bouwen, is het van belang om rekening te houden met de vergunningsregelingen die gelden in uw gemeente. In de meeste gevallen is een sauna een losstaand bijgebouw, wat betekent dat u in principe een vergunning aan moet vragen. Als het oppervlak van al uw losstaande bijgebouwen in totaal niet meer dan 40 vierkante meter beslaat, geldt er doorgaans echter een vrijstelling van de vergunningsverplichting.

Dat betekent dus dat u moet uitrekenen hoeveel oppervlakte de losstaande bijgebouwen zoals schuurtjes, tuinhuisjes, poolhouse etc. in beslag nemen. Met de sauna erbij mag dit niet meer dan 40 vierkante meter zijn, anders moet u een vergunning aanvragen.

Daarnaast moet het bijgebouw voldoen aan de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de vergunningsvrijstelling:

 • Er mogen geen mensen in wonen. Hiervoor is altijd een vergunning nodig en moet u een architect in de arm nemen.
 • Het bijgebouw moet gebruikt worden voor zaken die betrekking hebben op tuinonderhoud, tuinontspanning of opslag.
 • Uw bijgebouw mag niet hoger dan 3,5 meter zijn.
 • Het bijgebouw moet in een straal van 30 meter van de woning staan.
 • In de achtertuin mag het bijgebouw niet dichter dan 1 meter van de perceelgrens staan.
 • In de zijtuin mag het bijgebouw niet dichter dan 3 meter van de perceelsgrens staan.
 • Het bijgebouw mag niet in ruimtelijk kwetsbaar gebied gebouwd worden.

Sommige gemeenten stellen aanvullende voorwaarden. Controleer daarom altijd de specifieke regels in uw gemeente.