EEN JACUZZI IN DE TUIN

Wilt u ongedwongen relaxen in uw eigen tuin? Dan mag een jacuzzi eigenlijk niet ontbreken. De masserende werking van het warme water heeft een ontspannende en kalmerende werking op uw spieren. Daarmee is een jacuzzi in de tuin de ideale manier om even te ontsnappen aan de stress van alledag en u weer volledig op te laden.

Gert Kwanten ontwerpt en realiseert de mooiste tuinen met jacuzzi. Kies uit de meest stijlvolle inbouw jacuzzi’s, hottubs en whirlpools en laat uw spabad installeren door onze eigen specialisten. We kunnen uw jacuzzi aanleggen in combinatie met bijvoorbeeld een sauna, zwembad of poolhouse.

JACUZZI BUITEN IN UW TUIN

Het warme water en de massagestralen van een jacuzzi hebben een weldadig en ontspannend effect op uw spieren, waardoor u niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk helemaal tot rust komt. Doordat een jacuzzi een heerlijke warme temperatuur heeft, kunt u er het hele jaar door van genieten. Als we bij Gert Kwanten een jacuzzi voor u aanleggen zorgen we dat u fijn beschut zit. We kunnen uw jacuzzi bijvoorbeeld onder een overkapping of in een poolhouse plaatsen. Daarmee is uw loungetuin helemaal compleet.

Een complete wellnesstuin

Bij Gert Kwanten staan we bekend om onze totaalprojecten. Dat betekent dat we uw volledige tuin kunnen ontwerpen én aanleggen. Onze eigen ontwerpers zorgen voor een op maat gemaakt tuinontwerp dat voldoet aan al uw wensen. We stemmen het tuinontwerp volledig af op al uw wensen en voorkeuren, kijken naar de praktische mogelijkheden en denken voortdurend met u mee. Doordat we al tijdens de ontwerpfase rekening houden met de wellnessfaciliteiten kunnen we zorgen dat uw zwembad, jacuzzi en sauna een prachtig geheel vormen en perfect aansluiten op de rest van de tuin.

We kunnen ieder tuinontwerp voor u omzetten in een realistisch 3D-ontwerp. Zo weet u precies hoe uw tuin eruit komt te zien.

Uw tuin wordt vervolgens aangelegd door ons team van gepassioneerde tuinaannemers. Daarbij verzorgen deze vaklieden onder andere de graafwerken, beplanting en bestrating van uw tuin. De tuinaanleg verzorgen we volledig in eigen beheer, met onze eigen mensen en gereedschappen. Ook de aanleg van zwembaden en wellnessfaciliteiten voeren we zelf voor u uit. We kunnen uw jacuzzi dus plaatsen als onderdeel van de tuinaanleg.

Tuinarchitectuur Kwanten-2

Poolhouse en overkapping

Een jacuzzi of spabad komt optimaal tot zijn recht op een mooi overdekt terras, bijvoorbeeld bij een poolhouse of onder een overkapping aan uw woning. Hier zit u heerlijk beschut. Bij Gert Kwanten ontwerpen en bouwen we de mooiste tuinconstructies. We kunnen bijvoorbeeld een poolhouse met spa voor u realiseren of uw wellness op een overdekt terras plaatsen.

Bang dat een wellnesstuin niet tot mogelijkheden behoort omdat uw tuin te klein is? Dat is helemaal niet nodig. Met een slim tuinontwerp zorgen we dat uw jacuzzi ook perfect in uw kleine tuin past. Een jacuzzi hoeft namelijk helemaal niet zoveel ruimte in beslag te nemen. Een kleine jacuzzi voor 1 tot 3 personen is namelijk geschikt voor vrijwel iedere tuin. Zelfs voor de kleinste stadstuinen. Bovendien zijn er jacuzzi’s met verschillende vormen en indelingen, zodat er voor iedere kleine tuin wel een geschikte jacuzzi te vinden is.

Soorten jacuzzi’s

Spabaden zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, van ouderwetse houtgestookte hottubs tot royale overloop spa’s, inbouw jacuzzi’s en ruime zwemspa’s waar je niet alleen in kunt zitten maar ook in kunt zwemmen.

In de klassieke hottub wordt het water verwarmd door middel van een houtkachel. Dit concept is oorspronkelijk afkomstig uit Scandinavië en past door de vintage look prachtig in de mooiste landelijke tuinen. Houtgestookte hottubs zien er nog steeds hetzelfde uit als vroeger, maar zijn tegenwoordig voorzien van een kunststof binnenkuip, waardoor u er heerlijk comfortabel in kunt zitten. Deze duurzame hottubs zijn minder belastend voor het milieu omdat ze geen stroom verbruiken.

Een overloop spa is voorzien van een overloopgoot, waardoor u geniet van een extra hoge waterlijn. Het waterniveau blijft altijd gelijk, ongeacht hoeveel personen er in het bad zitten en of er mensen in- of uitstappen. De technische installatie van een overloop spa is wat ingewikkelder, waardoor de plaatsing van een dergelijk bad iets duurder is dan die van andere spabaden. De installatie van een overloop spa is voor onze specialisten geen enkel probleem.

Een kunststof jacuzzi past perfect in moderne tuinen. Het voordeel van kunststof jacuzzi’s is dat ze erg lang meegaan en zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Kunststof jacuzzi modellen zijn bovendien wat voordeliger dan houten exemplaren en zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid aan maten, kleuren en indelingen.

Veel jacuzzi’s worden gemaakt met een houten omlijsting. U kunt kiezen voor verschillende houtsoorten en ruw of afgewerkt hout. Een houten spa heeft doorgaans wel een kunststof binnenkuip, omdat dit prettiger zit. Een houten hottub of jacuzzi kan houtgestookt zijn, maar er zijn ook houten spabaden die worden verwarmd op andere manieren, bijvoorbeeld elektrisch of door middel van een warmtepomp of CV-ketel.

Een inbouw jacuzzi is een spabad dat geheel of gedeeltelijk in het terras wordt verzonken. Hierdoor heeft uw spabad geen of slechts een lage rand. Dit geeft uw tuin een ruimtelijker effect. Bovendien is het makkelijker om het bad in te stappen. We kunnen uw jacuzzi bijvoorbeeld voor u integreren in een houten terras. Ook is het mogelijk om een verhoogd terras rond uw spabad aan te leggen.

Een zwemspa of swimspa is combinatie van zwembad en jacuzzi. Met een zwembad en jacuzzi in één kunt u in hetzelfde bad zwemmen en genieten van een heerlijke whirlpool. Er zijn verschillende soorten zwemspa’s. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwemspa uit één gedeelte. Hier schakelt u de de jets in voor een jacuzzi-ervaring. Als u wilt zwemmen schakelt u het systeem uit. Er zijn ook zwemspa’s met een wand tussen het zwem- en spa-gedeelte.

Een mini jacuzzi is zoals de naam al zegt een extra compact exemplaar. Dit is bijvoorbeeld erg geschikt als u beperkte ruimte in uw tuin heeft. Een mini jacuzzi is doorgaans geschikt voor 1 tot 3 personen. Daarmee is zo’n kleine jacuzzi met name erg geschikt voor kleinere huishoudens.

Wat kost een jacuzzi in de tuin?

Een jacuzzi geeft uw tuin een zeer luxe en exclusieve uitstraling. Toch is een jacuzzi in de tuin vermoedelijk goedkoper dan u denkt. Bij het laten plaatsen van een jacuzzi in uw tuin heeft u onder andere te maken met de installatiekosten en de aanschafprijs van het spabad zelf.

 • Hottub: vanaf € 2000,-
 • Jacuzzi/spabad: vanaf € 3500,-
 • Zwemspa: vanaf € 15000

Deze prijzen kunnen oplopen naargelang het formaat, model, de gebruikte materialen en de accessoires. Daarnaast moet u rekening houden met de installatiekosten. Het laten inbouwen van uw jacuzzi is doorgaans duurder dan een spabad boven de grond.

Energiekosten

Naast de aanschafprijs en installatiekosten, bent u natuurlijk ook nog geld kwijt aan kosten voor water en energie. Een jacuzzi heeft immers verwarmd water nodig en hier wordt energie voor verbruikt. Hoeveel het kost om het water in uw jacuzzi te verwarmen is afhankelijk van verschillende factoren zoals hoe vaak u het bad gebruikt, de energieprijs, de locatie in de tuin, de buitentemperatuur en de isolatie van het bad.

 • Prijs per dag: € 1,10 – € 3,00
 • Prijs per maand: € 34,00 – € 93,00
 • Prijs per jaar: € 408,00 – € 1116,00

Dit zijn de prijzen bij dagelijks gebruik.

Voor hoeveel personen?

Afhankelijk van de ruimte in uw tuin en met hoeveel mensen u van uw jacuzzi wilt genieten kunt u kiezen voor verschillende formaten. U kunt kiezen voor een jacuzzi met één zitplaats, maar er zijn ook jacuzzi’s voor 2 personen, 4 personen en 6 personen. Daarbij heeft u de keuze uit jacuzzi’s met enkel zitplaatsen, maar er zijn ook jacuzzi’s met zit- en ligplaatsen.

Bij een jacuzzi is het belangrijk dat de zit- en ligplekken comfortabel zijn. Kuipzetels met een ergonomische vorm nemen iets meer ruimte in, maar zorgen ervoor dat uw lichaam beter kan ontspannen.

Accessoires voor uw jacuzzi

Uw jacuzzi is uit te breiden met tal van extra accessoires die u nog meer comfort bieden en uw spabad esthetisch nog beter in uw tuin doen passen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan led-verlichting of wellness-geuren voor aroma-therapie. Verder kunt u uw bad voorzien van hoofdsteunen, drankhouders en een systeem om het bad af te dekken als u het niet gebruikt.

Jacuzzi, spabad, whirlpool of hottub?

Al deze namen zijn eigenlijk synoniemen voor elkaar. Spa staat voor Sanus Per Aquam, wat zoveel betekent als gezond door water. Een spabad is een warmwaterbad met jets en massagestralen waardoor er kolkend en bubbelend water ontstaat. Daarom noemen we een spabad ook wel een bubbelbad of in het Engels een whirlpool.

Jacuzzi is van oorsprong een Amerikaans merk spabad. Dit merk is dusdanig bekend geworden dat we een spabad in de volksmond tegenwoordig vaak een jacuzzi noemen.

Een hottub is eigenlijk een ouderwets versie van een spabad. De eerste hottubs waren namelijk houten tonnen die met houtvuur werden warm gestookt. De term hottub gebruiken we tegenwoordig ook voor moderne spabaden.

Heeft u voor een jacuzzi in de tuin een vergunning nodig?

Om constructies in uw tuin te bouwen heeft u in Vlaanderen in principe een vergunning nodig. Indien u aan de voorwaarden voldoet, geldt er echter een vrijstelling.

Deze vergunningsvrijstelling is van toepassing als u niet meer dan 80 vierkante meter aan niet-overdekte constructies in uw zijtuin of achtertuin heeft. Onder niet overdekte constructies vallen onder andere terrassen, tuinpaden, vijvers, zwembaden, zonnepanelen en ook jacuzzi’s.

Hierbij gaat het om het totaal van de constructies. Als u bijvoorbeeld al 40 vierkante meter aan terras en tuinpaden in uw tuin heeft, dan heeft u nog 40 vierkante meter over om een zwembad of een jacuzzi aan te leggen.

Daarnaast mag de constructie:

 • niet hoger zijn dan 1,5 meter
 • geen bouwvolume hebben
 • niet meer dan 30 meter bij uw woning vandaan liggen
 • niet in kwetsbaar gebied liggen
 • niet binnen 1 meter van de perceelsgrens liggen

Wilt u een overkapping of poolhouse in uw tuin? Dan gelden daar andere regels voor.