3D tuinontwerp gert kwanten

Tuinontwerp komt tot leven met 3D ontwerpen

Als we bij Gert Kwanten een tuin ontwerpen, genereren we graag een realistische 3D-impressie voor u. Daarmee komt de tuin op het scherm tot leven en krijgt u in een oogopslag een helder beeld van hoe uw tuin er in werkelijkheid uit komt te zien. Het is het zelfs mogelijk om de tuin te bekijken onder verschillende omstandigheden zoals ’s avonds met de tuinverlichting aan.

Ook voor deze klanten maakten we een prachtig 3D-tuinontwerp. Onze tuinarchitecten ontwierpen een heerlijk weidse bostuin met een ruim gazon, een zwembad met keramische tegels en een fijn terras. Na het zien van het 3D-ontwerp voor de tuin besloot de klant de tuin ook daadwerkelijk door ons te laten realiseren.

Wensen van de klant

Bij het ontwerpen van een tuin houden onze tuinarchitecten altijd zorgvuldig rekening met de wensen van de klant. We nemen uitgebreid de tijd om met u te overleggen over uw voorkeuren en proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden bij het ontwerpen van de tuin. Voor dit project wilde de klant het zwembad bijvoorbeeld graag achter de woning hebben, ten hoogte van het bijgebouw. Dat namen we dus als uitgangspunt voor het tuinontwerp.

Voorschriften

We zorgen er altijd voor dat ieder tuinontwerp voldoet aan alle geldende wettelijke voorschriften. Voor deze tuin waren er bijvoorbeeld verkavelingsvoorschriften, waardoor de verharding in de tuin, afgezien van 30 m² terras, waterdoorlatend moest zijn. Daarom kozen we voor de oprit, het tuinpad en de parkeerplaatsen bijvoorbeeld voor eurodals met grindstroken ertussen. Op deze manier kan overtollig regenwater wegzakken in de bodem, wat voorkomt dat het riool bij hevige regenval overstroomt. Door de eurodals voor het pad naar de voordeur in een andere richting te leggen en een opstap te geven, springt het tuinpad er extra uit.

Zwembad en terras

Het zwembad ligt dwars tussen de woning en het bijgebouw. Het bijgebouw ligt echter hoger dan de woning. Door van de zwembadrand met keramische tegels direct een keerwand te maken en dezelfde tegels te gebruiken voor het terras en de trap, konden we dit hoogteverschil overbruggen terwijl zwembad, terras en keerwand een fraai dynamisch geheel vormen. Alle tegels zijn in verstek gezaagd.

Het terras loopt om de woning heen, naar de zijkant, waar een fijne zithoek is bedacht met eurodals. Door de grote schuiframen heeft men vanuit de woning een prachtig zicht op de tuin.

Beplanting

Voor de beplanting in de tuin is gekozen voor enkele strakke groenblijvende hagen. Deze zorgen voor een mooie structuur die goed past bij de lijnen van de eurodals en de tuin ook in de winter de nodige kleur geven. Grote groepen grassen worden hier en daar onderbroken door bloeiende planten. Een paar meerstammige bomen in het gazon zorgen voor hoogte. De tuin loopt door middel van rododendrons en andere heestermassieven vervolgens subtiel over in het achterliggende bos.

3D-ontwerp tuin

Met de hedendaagse technologie is het mogelijk om het voorontwerp om te zetten in nauwelijks van echt te onderscheiden 3D-impressies. Op die manier komt de tuin op het scherm tot leven. Dit maakt het makkelijker om te begrijpen hoe de tuin er daadwerkelijk uit komt te zien. Na het bekijken van het 3D-ontwerp konden we zodoende nog enkele zaken aanpassen en besloot de klant het project uit te laten voeren.

Gert Kwanten kan ieder tuinontwerp geheel in eigen beheer realiseren. We beginnen in dit geval met de aanleg van de voortuin en het terras. Vervolgens zullen we het zwembad en de rest van de tuin realiseren.