Wellnestuin Lanaken

Wellness tuin met zwembad en jacuzzi

Wat is er nu fijner dan heerlijk ontspannen in een eigen jacuzzi of een verfrissende duik nemen in uw eigen zwembad? Deze klanten uit Lanaken zagen hun droom van een eigen wellness tuin uitkomen; Gert Kwanten ontwierp een pracht van een wellness tuin, compleet met zwembad en jacuzzi, houten vlonders, overdekt terras met buitenkeuken en een moderne vijver.

Totaalproject

Bij Gert Kwanten verzorgen we totaalprojecten. Onze tuinarchitecten maken een prachtig tuinontwerp, waarbij we de tuinaanleg vervolgens met ons team voor u kunnen realiseren. Ook deze prachtige wellness tuin werd door onze tuinarchitecten ontworpen en door ons aangelegd. Op basis van de door ons uitgevoerde bodemanalyse maakten we een beplantingsplan. Ook verzorgden we de verhardingen en plaatsten we het ruime gazon. Voor de lamellen overkapping, de jacuzzi en het zwembad schakelden we vervolgens een gespecialiseerde partner in.

Compact zwembad

Klein maar fijn: een omschrijving die bij uitstek van toepassing is op het zwembad in deze tuin. Met de Starline Urban Active genieten deze klanten immers van een stijlvol zwembad met een relatief klein oppervlak. Hierdoor kunnen zij op ieder gewenst moment het water in plonzen, maar slokt het zwembad niet teveel ruimte op in de tuin. Daarmee is de Urban Active een ideaal model voor stadstuinen, kleinere tuinen of klanten die willen genieten van een extra ruim gazon en terras.

Is men door het kleinere wateroppervlak niet snel uitgezwommen? Allerminst! Het zwembad is namelijk voorzien van Endless Swimming, een technologie waarbij u door een tegenstroom eindeloos door kunt blijven zwemmen op dezelfde plek in het bad. Ideaal voor klanten die sportief willen zwemmen in hun eigen tuin.

Het zwembad heeft verder een zeer fraai design, met een stijlvolle ongelijke inlooptrap en keramische randstenen. Naast het zwembad hebben we een ‘zwevende’ houten vlonder gebouwd, met daarop comfortabele loungestoelen. Hier kunnen de klanten lekker van de zon genieten als zij een duik hebben genomen.

Overdekt terras met jacuzzi

Niets fijner dan een tuin waar u met vrienden en familie kunt genieten van lange zomeravonden of een gezellige weekendlunch. Door het terras met buitenkeuken is deze tuin daar bij uitstek geschikt voor. De lamellen kunnen automatisch worden geopend of gesloten zodat de klanten zelf de mate van lichtinval kunnen bepalen.

Voor onvervalste wellness in eigen tuin vinden we onder dezelfde lamellenoverkapping een ruime jacuzzi. Het ruime spa-bad biedt plek aan zes personen en is geplaatst door onze partner Gervi. De krachtige jetpompen masseren het lichaam en de  jacuzzi is verder voorzien van een waterval en andere extra’s die optimale ontspanning bieden.

Het terras loopt vervolgens door naar achteren, in het verlengde van de jacuzzi. Hier vinden we een tweede zitgelegenheid, ditmaal met fijne loungebanken. Achter deze zithoek ligt een mooie hedendaagse aluminium vijver.

Gazon en beplanting

Het zwembad wordt omgeven door een ruim gazon. Om het onderhoud te beperken, wordt het gazon continue bijgehouden door een robotmaaier. We hebben de bestaande beplanting aangevuld om de tuin groener te maken en te zorgen voor wat meer privacy. In de houten vlonder naast het zwembad hebben we bijvoorbeeld een mooie meerstammige struik geplant. De hoeken van de tuin zijn voorzien van lage beplanting.

Aan de voorkant van de woning hebben we verder een nieuwe oprit met mooie kasseien aangelegd. De oprit komt uit onder de al bestaande carport en wordt omgeven door niet-berijdbare grindverharding.