SAMENWERKING BOUWKUNDIG ARCHITECTEN

Bent u als architect op zoek naar een betrouwbare partner voor het ontwerp en de realisatie van de tuinen bij uw project? Gert Kwanten is al meer dan 25 jaar verantwoordelijk voor de meest onderscheidende tuin- en landschapsarchitectuur in Limburg en Vlaams-Brabant. Onze ontwerpers creëren exclusieve tuinen die zowel esthetisch als praktisch het design van een woning of pand versterken.

Ons eigen team van tuinaannemers kan iedere tuin in eigen beheer realiseren. Op die manier ontzorgen we zowel architect als aannemer, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het ontwerp en de bouw van het pand.

Gert Kwanten is al sinds 1996 actief als tuinarchitect en tuinaannemer. Heeft u interesse in een samenwerking?

In de loop der jaren hebben wij de meest oogstrelende tuinen ontworpen voor uiteenlopende opdrachtgevers, van particulieren tot architecten en bedrijven. We verzorgen onder andere bijzondere tuinarchitectuur voor villatuinen en in het oog springende bedrijfstuinen. Met deze projecten zijn we al meerdere malen uitgeroepen tot Vlaams Tuinaannemer van het Jaar.

  • Persoonlijke aanpak
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Totaalprojecten
  • Visie architect versterken
  • Ontzorgen van uw klant

TEAM TUINARCHITECTEN

Gert Kwanten beschikt over een eigen team tuinarchitecten. Voor iedere specialisatie en iedere tuinstijl hebben we de dus een gespecialiseerde tuinarchitect in huis. Onze tuinarchitecten ontwerpen voor zowel particulieren, als exclusieve woningbouw en projectbouw.

TOTAALPROJECTEN

In totaal werken er bij Gert Kwanten 90 gepassioneerde tuinspecialisten. Voor ieder onderdeel van het tuinproject, van het ontwerp tot en met de realisatie, beschikken wij over gespecialiseerde teams die de uitvoering verzorgen.

Door deze unieke combinatie van creativiteit en vakmanschap zijn wij in staat om ieder tuinproject van ontwerpfase tot oplevering voor u als architect uit handen te nemen. Onze architecten en tuinspecialisten zijn perfect op elkaar ingespeeld, waardoor ieder ontwerp tot in het kleinste detail wordt uitgevoerd.

tuinarchitect

EEN TUIN DIE DE ARCHITECTUUR VERSTERKT

Een zorgvuldig ontworpen tuin versterkt de visie van de architect. Wanneer wij in opdracht van een architectenbureau een tuin ontwerpen, werken we nauwgezet samen met de bouwkundig architecten en interieurontwerpers.

We houden rekening met de wensen van uw klant en kijken zorgvuldig naar het ontwerp van de woning. Zo gebruiken we de vormen, patronen en materialen van het pand om een optische verbinding tussen tuin en woning tot stand te brengen. We creëren optimale zichtlijnen en lichten de tuin op een slimme manier uit zodat de tuin ook ‘s avonds optimaal tot haar recht komt.

Tevens analyseren we het karakter van de buurt en houden hier, onder andere bij het beplantingsplan, rekening mee. Zodoende verbinden we tuin en omgeving en weten we een prachtig samenspel tussen woning, tuin en omgeving te creëren.

3D-TUINONTWERP

Om uw klant een duidelijk beeld te geven van hoe de tuin eruit komt te zien, kunnen we ieder ontwerp omzetten in 3D-animaties. Zodoende kunt u (met uw klant) alvast een digitale wandeling door de tuin maken en ontdekken hoe die eruit komt te zien.

Als we werken met jonge planten wordt er bij de 3D-visualisaties rekening gehouden met hoe de beplanting zich in de loop der jaren zal ontwikkelen. Het is mogelijk om de tuin te bekijken tijdens verschillende seizoenen en tijdstippen (ook ‘s avonds).

ONZE WERKWIJZE

ORIENTATIE

Aan de hand van informatie die we krijgen van de architect, interieurontwerpers en de eindgebruiker zelf brengen we in kaart waar de klant naar op zoek is. Zodoende kunnen we een passende tuinstijl bepalen en suggesties voor verschillende onderdelen en oplossingen doen.

VOORONTWERP

In nauw overleg met de betrokken partijen maken onze tuinarchitecten een voorontwerp. Hierin schetsen we (met de hand) hoe de tuin eruit komt te zien. Aan de hand van dit tuinontwerp kunnen we vervolgens de nodige aanpassingen doen om het ontwerp te perfectioneren.

3D TUINONTWERP

Met behulp van onze software zetten we het besproken voorontwerp om in realistische 3D-impressies. De architect en klant weten hierdoor precies hoe de tuin eruit komt te zien, waarna we de nodige puntjes op de i kunnen zetten.

UITVOERINGSPLAN

Als het 3D-ontwerp 100 procent naar wens is, gaan we aan de slag met een gedetailleerd uitvoeringsplan. We maken bijvoorbeeld een verlichtingsplan, rioleringsplan, bestratingsplan en beregeningsplan. Daarbij overleggen we voortdurend met de betrokken aannemers.

VERBIND BINNEN MET BUITEN

De tuin is het verlengde van de leefomgeving. Door in het tuinontwerp gebruik te maken van het interieur en bepaalde aspecten daarvan (kleuren, vormen, materialen en patronen) terug te laten komen in het tuinontwerp zorgen we voor een prachtige connectie tussen tuin en binnenruimte.

Op die manier zorgen we samen met de bouwkundig architect en interieurontwerpers voor een prachtig totaalconcept, waarbij binnen- en buitenruimte prachtig in elkaar overvloeien en een coherent geheel vormen.

Tuinontwerp Gert Kwanten

KENNIS VAN BODEM EN GROEN

Gert Kwanten is niet alleen tuinarchitect, maar beschikt ook over een eigen team van gepassioneerde tuinaannemers. Door die unieke combinatie zijn we in staat om ieder ontwerp zelf uit te voeren. Al tijdens de ontwerpfase kunnen we de bodemomstandigheden analyseren en hier rekening mee houden bij het maken van een beplantingsplan.

Het ontwerp kan immers nog zo fraai zijn, als het gras, de bomen en planten niet goed gedijen zal de tuin nooit uit de verf komen. Door onze kennis van groen zijn wij in staat om een tuin te creëren die er ook in de praktijk stralend uitziet.

PERSOONLIJKE AANPAK

Iedere klant heeft andere behoeften. Het ontwerpen en aanleggen van een tuin is bij Gert Kwanten dan ook puur maatwerk. Onze tuinarchitecten luisteren goed naar de voorkeuren van de klanten, kijken naar de gezinssituatie en denken voortdurend mee.

Met een persoonlijke en creatieve aanpak zorgen we dat ieder ontwerp perfect is afgestemd op de wensen en de behoeften van uw klant.

NAUWE SAMENWERKING

Gedurende iedere fase van het project werken we nauw samen met de verschillende partijen. Tijdens de ontwerpfase overleggen we voortdurend met de bouwkundig architect en interieurontwerpers, zodat cohesie tussen tuin en woning gewaarborgd zijn.

Tijdens de realisatie werken we nauw samen met de specialisten die betrokken zijn bij de bouw van het pand zoals de aannemers, loodgieters en elektriciens. Voorzieningen die van belang zijn voor de tuin, kunnen zodoende direct tijdens de bouw tot stand gebracht worden.

MODERNE VILLATUINEN

Als tuinarchitect trekken wij het exclusieve karakter van de mooiste villa’s door in de tuin. We ontwerpen moderne tuinen voor villa’s maar ook in landelijke of klassieke stijl. Daarbij gaan schoonheid, gebruiksgemak en comfort altijd hand in hand. We realiseren waterpartijen, uitgestrekte gazons, hagen, bomenrijen en andere natuurlijke elementen die we kunnen combineren met luxe elementen als zwembaden, wellnessvoorzieningen, poolhouses, veranda’s, buitenkeukens en overkappingen.

Bedrijfstuin

BEDRIJFSTUINEN

De buitenruimte van een bedrijf of kantoor is het visitekaartje van de onderneming. Bent u als architect verantwoordelijk voor het ontwerp van een bedrijfspand? Dan kunnen wij zorgen voor een passende bedrijfstuin. Daarbij denken we graag buiten de gebaande paden. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de realisatie van verticale tuinen en bijzondere daktuinen voor bedrijfspanden.

Tuinontwerp Gert Kwanten

WELLNESS

In onze tuinontwerpen kunnen we direct wellness-voorzieningen als een spa, sauna, buitendouche of whirlpool integreren. Op die manier creëren we de meest luxe wellness-tuinen. Deze wellness-voorzieningen kunnen we bijvoorbeeld onderbrengen in de prachtige poolhouses die we zelf bouwen of een plekje geven op de veranda of onder de overkapping. Door zwembad en wellness-faciliteiten te laten ontwerpen door de tuinarchitect, vormen alle onderdelen één prachtig geheel.

ZWEMBADEN

Een zwembad in de tuin is een ultieme vorm van comfort en een prachtig product om uw klanten aan te kunnen bieden. Gert Kwanten ontwerpt zwembaden op maat voor in de tuin. Deze zwembaden zijn qua uiterlijk en accessoires volledig aanpasbaar. Zo kunnen we het bad voorzien van verlichting, zwembadverwarming, (solar)lamellen, watervallen, lounge plateaus en inlooptrappen.

Ieder zwembad wordt door onze eigen mensen geïnstalleerd en aangesloten. We beschikken over een team van 5 zwembadtechniekers die gespecialiseerd zijn in de aanleg van zowel bouwkundige als maatwerk PPC zwembaden. De technische onderdelen werken we vakkundig weg in een technische ruimte. We maken voor onze zwembaden uiteraard altijd gebruik van de meest moderne technologieën.