Tuinaanleg met zwembad

Strakke tuin met kunstgras rond zwembad

In tuinen met een zwembad werken we graag met kunstgras. Een gazon van kunstgras wordt namelijk niet modderig door water uit het zwembad en u loopt geen grassprieten en vuil uw zwembad in. Kunstgras voelt heerlijk zacht aan, wordt niet glad en raakt niet beschadigd door grote hoeveelheden (chloor)water. Deze fraaie, strakke tuin met grind, siergrassen en buitendouche is een prachtig voorbeeld van een tuin met kunstgras rond het zwembad.

Minimalistisch zwembad

Voor het zwembad hebben we in deze tuin gebruikgemaakt van de Starline Nova 80. Deze lijn wordt gekenmerkt door een strak, minimalistisch design met een waterlijn die vlak onder de boordstenen eindigt. Alle zwembaden van Starline zijn naar wens af te werken met opties en accessoires naar keuze.

In dit geval hebben we bijvoorbeeld gekozen voor granieten randstenen die de moderne uitstraling van het zwembad onderstrepen. Het hedendaagse karakter van de tuin wordt verstrekt door een stijlvolle inlooptrap met plage (een plage is een onderwater-loungedeck waar de eigenaren, gedeeltelijk onder water, op kunnen ontspannen). De granieten boordstenen sluiten perfect aan op het omringende terras met keramische vloertegels.

Het zwembad kan worden afgesloten met solar-lamellen. Deze lamellen-overkapping gebruikt de warmte van de zon om het zwembadwater te verwarmen. De overkapping is op afstand bedienbaar via een handige app. Bij het zwembad hebben we een prachtige design-douche geplaatst. Onder deze roestvrijstalen buitendouche met ééngreepskraan kunnen de eigenaren voor en na het zwemmen heerlijk afdouchen.

Kunstgras naast zwembad

Voor een mooie, groene grasmat rond het zwembad is kunstgras het meest geschikt. Echt gras zou door het water uit het zwembad en de buitendouche namelijk veranderen in één groot modderfestijn. Een drassige grasmat wordt bovendien snel stukgelopen. Een ander nadeel is dat echt gras regelmatig gemaaid moet worden. De losse grassprieten belanden vervolgens onherroepelijk in het zwembad.

Het grote voordeel van kunstgras in een tuin met zwembad is dat overtollig water door de backing heen infiltreert in de ondergrond. Hierdoor droogt het gazon snel op en wordt het grasveld nooit modderig of glad. De gebruikers kunnen hun handdoek dus zonder problemen op het gras leggen en het zwembadwater blijft schoon.

De voordelen van kunstgras:

  • Geen zand en/of grassprieten in het zwembad
  • Heerlijk zacht gras rond het zwembad
  • Overlopend water zakt snel weg in de ondergrond
  • Weinig onderhoud
  • Fijne, schone ondergrond om op te zonnen
  • Natuurlijke uitstraling

Weelderig gras met een warme tint

Voor het gazon hebben we gebruikgemaakt van Royal Grass Lush. Dit is ons meest verkochte kunstgras. Royal Grass Lush is onder andere erg geliefd door de SunTEC-technologie. Door deze innovatie hebben de grassprieten niet allemaal dezelfde kleur, maar worden groene sprieten afgewisseld met een zongebruinde tint. Hierdoor krijgt het gras een zeer realistische, warme kleur. Het kunstgras is verder lekker vol en heeft een mooie lengte van 42 mm waardoor het een fijne, kortgeleden gemaaide uitstraling heeft.

Complete tuinaanleg

Gert Kwanten verzorgt de complete aanleg van tuinen. We kunnen ieder project van ontwerp tot oplevering realiseren. Ook in deze tuin hebben we gezorgd voor een op maat gemaakt tuinontwerp. Vervolgens hebben we de tuin aangelegd.

 

Voor de plaatsing van het gazon hebben we samengewerkt met de specialisten van Ecograss. We hebben de tuin uitgegraven, een nieuwe, waterdoorlatende ondergrond aangelegd, waarna de specialisten van Ecograss de grasmat hebben geplaatst. Het zwembad hebben we in samenwerking met onze partners van ZwemParels gerealiseerd. Behalve het zwembad en kunstgras hebben we ook het fraaie terras met de bijpassende tuinpaden aangelegd. We hebben enkele onderhoudsvriendelijke borders met boomschors voorzien en een paar strakke grindstroken met siergras aangelegd.

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grote voordelen van mooi kunstgras in een tuin met zwembad is het weinige onderhoud. Het gras hoeft niet gemaaid te worden en men hoeft het niet te beregenen als er een tijdje geen neerslag valt. Ook bemesten en verticuteren zijn in een tuin met kunstgras niet nodig. In combinatie met het grind en de onderhoudsvriendelijke borders, zorgt dit ervoor dat deze klanten nauwelijks omkijken hebben naar hun tuin. Desondanks kunnen zij het hele jaar door genieten van een heerlijk groene buitenruimte.

Heeft u zelf interesse in een zwembad of kunstgras in de tuin? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.