Tuinaanleg met zwembad

Stijlvolle upgrade gezinstuin

Deze tuin met zwembad in Balen is goed voorbeeld van de herinrichting van een bestaande tuin met zwembad. We hebben deze tuin dus niet volledig ontworpen en aangelegd, maar aangepast. Ook dat is namelijk mogelijk bij Gert Kwanten. Heeft u een tuin die toe is aan een upgrade? Dan kunnen we een tuinontwerp maken, waarbij we gebruikmaken van de bestaande onderdelen. In deze tuin hebben we een aantal belangrijke elementen intact gelaten. Zo hebben we het zwembad behouden, maar verrijkt met een poolhouse. Ook hebben we een nieuw gazon aangelegd en de bestrating verzorgd. Daarmee is deze tuin weer helemaal up-to-date. Het resultaat is een stijlvolle groene tuin met een fraaie moderne twist.

Prachtig poolhouse

De belangrijkste toevoeging in deze tuin is ongetwijfeld het prachtige poolhouse. Door het ruime oppervlak van de tuin konden we het poolhouse in het midden van de tuin plaatsen, waardoor het een mooie centrale positie inneemt. Vanuit het poolhouse heeft men, over het zwembad heen, vrij zicht op de woning en vice versa. De schuifpui is volledig te openen, waardoor men op warme dagen heerlijk overdekt bij het zwembad kan zitten. Op koudere dagen is het poolhouse echter af te sluiten en kan men beschut van de tuin genieten. Een poolhouse is een prachtige toevoeging in iedere moderne loungetuin.

Groen en waterdoorlatend

Wat direct opvalt in het nieuwe design van de tuin is het ruime gazon en het gebruik van relatief weinig verharding. Dit geeft de tuin ondanks het gebruik van minimale beplanting een mooie groene aanblik. Het ruime grasveld heeft bovendien nog een belangrijke functie: het neemt overtollig regenwater op en zorgt dat het weg kan zakken in de ondergrond.

Dit wordt door het veranderende klimaat steeds belangrijker. We kampen in België namelijk steeds vaker met hevige regenbuien. Doordat er in onze verstedelijkte omgeving weinig ruimte voor al dit water is om te infiltreren in de ondergrond, komen tuinen en straten blank te staan.

Het ruime gazon in deze tuin fungeert echter als een groene buffer voor overtollig regenwater. Het water kan rustig wegzakken in de bodem en komt zodoende weer ten goede aan de natuur.

Ruimtelijke uitstraling

We hebben het fraaie grasveld gecombineerd met een mooi terras van megategels. Dit terras loopt prachtig over in de boordstenen van het zwembad. Van het poolhouse voert een tuinpad van robuuste stapstenen door het gazon naar de woning.

Het gebruik van stapstenen is een uitstekende manier om waterdoorlatende verharding in de tuin te creëren. De megategels geven de tuin een moderne en ruimtelijke uitstraling, maar het water kan door de open ruimte tussen de stenen wegzakken in de ondergrond. Achter in de tuin hebben we verder een fraai tuinpad van klinkers aangelegd. Deze klinkers hebben een mooie korrelstructuur.

Onderhoudsvriendelijk

Het fijne aan deze tuin is dat zij weinig onderhoud vergt. Door de minimale beplanting en het ruime gazon vraagt de tuin relatief weinig aandacht terwijl ze nog steeds een prachtige groene aanblik heeft. Ook de megategels vergen doordat het terras minder naden en voegen heeft weinig onderhoud. Zodoende houdt het gezin tijd over om lekker van het zwembad met poolhouse te genieten.