Tuinarchitectuur gert kwanten

3D-ontwerp strakke, moderne tuin

Gert Kwanten presenteerde onlangs dit prachtige 3D-ontwerp van een strakke, moderne tuin aan zijn klanten. Door stijlvolle moderne elementen als megategels, een langwerpig zwembad en een prachtig lijnenspel dat terugkomt in de architectuur van de woning vormen woning en tuin een prachtig geheel. Het strakke maar weelderige groen in de tuin zorgt voor een prachtig samenspel met de bosrijke omgeving. Met een modern poolhouse en luxe wellnessvoorzieningen biedt dit ontwerp alle gelegenheid tot plezier en ontspanning.

Strak lijnenspel

Het nieuwe tuinontwerp is onderdeel van een grootscheepse renovatie van de onlangs aangekochte jaren ‘60-woning. Onze tuinarchitecten ontwierpen een volledig nieuwe voor- en achtertuin en zette de schetsen om in realistische 3D-impressies. Zo weten onze klanten precies hoe hun toekomstige tuin eruit komt te zien.

Kenmerkend aan deze tuin zijn de strakke lijnen die onder andere terugkomen in de plantenbakken en de vorm van het zwembad. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van megategels. Hierdoor komen de strakke, rechte lijnen van de woning telkens terug in het tuinontwerp waardoor er een verbinding tussen tuin en woning ontstaat.

Lang en smal zwembad

De absolute blikvanger in dit fraaie ontwerp is het zwembad dat evenwijdig aan de woning in de breedte van de tuin is ingepland. Het zwembad is iets langer en smaller dan gebruikelijk, wat het moderne, strakke karakter van de tuin versterkt. Het zwembad ligt naast een ruim terras van megategels. Deze grote tegels lopen door tot aan de rand van het zwembad, waardoor het zwembad als het ware verzonken ligt in het terras. Door de hoge waterlijn lopen terras en waterspiegel prachtig in elkaar over.

Modern poolhouse

Naast het zwembad hebben onze architecten een prachtig modern poolhouse ingetekend in het ontwerp. Met grote ramen, een bar en loungemeubilair is dit poolhouse de ideale plek om na het zwemmen te genieten van een verfrissend drankje. Doordat het poolhouse volledig afgesloten kan worden, is het ook een ideale plek om ‘s winters van de tuin te genieten. Het uiterlijk van het poolhouse sluit perfect aan op het ontwerp van de woning. Onder de overkapping hebben we een prachtige buitenkeuken gepland, waar de eigenaars op zomerse avonden heerlijke diners kunnen bereiden.

Patio met wellness

Voor ultiem comfort hebben we in de patio een wellness-ruimte ontworpen. Onze ontwerpers hebben op deze plek onder andere een heerlijk spa-bad bedacht. Deze ligt verzonken in een houten vlonder. Ook staat in deze patio een tuintafel met luxe tuinstoelen, waar men heerlijk kan ontspannen in de beschutting en privacy van de woning.

Oprit met megategels

Aan de voorzijde van de woning hebben we een volledig nieuwe voortuin ontworpen. Deze wordt gekenmerkt door een ruime oprit naar de garage en een tuinpad dat trapsgewijs naar de woning loopt. Ook hier hebben we weer gebruikgemaakt van megategels om de moderne, strakke uitstraling van de tuin te benadrukken. We combineren de strakke bestrating met grind. Grind en megategels vormen een stijlvolle combinatie, die bovendien nauwelijks onderhoud vergt.

Strakke, ruime plantenbakken bieden genoeg ruimte voor weelderige beplanting. Dit geeft het geheel een prachtige groene uitstraling en zorgt er bovendien voor dat voorbijgangers niet rechtstreeks de woning in kunnen kijken.

Weelderig groen

Veel mensen denken dat een moderne tuin niet mooi groen kan zijn. Dit tuinontwerp bewijst het tegendeel. Fraaie gazons, ruime plantenvakken en meerstammige bomen zorgen voor een groene en weelderige uitstraling. Door het aantal soorten planten te beperken en vierkante en rechthoekige borders te gebruiken, blijft de strakke, moderne aanblik van de tuin echter bewaard. Het groen in de tuin loopt prachtig over in de bosrijke omgeving achter de woning.