Wellness tuin

Wellnesstuin met jacuzzi en poolhouse

Droomt u weleens van een eigen wellnesstuin? Eentje met een sauna en een jacuzzi? Waar u na een dag hard werken even uw gedachten opzij kunt zetten en zowel geestelijk als lichamelijk even helemaal tot rust kunt komen? Dit project van Gert Kwanten is een goed voorbeeld van een dergelijke tuin. Gert Kwanten ontwierp een prachtige wellnesstuin die zowel visueel als qua voorzieningen helemaal gericht is op ontspanning.

Het ontwerp

Bij het ontwerpen van de tuin hebben we allereerst goed geluisterd naar de wensen van de klant. Die wilde graag een oase van rust creëren in zijn tuin. Dat hebben onze ontwerpers niet alleen gedaan door diverse wellnessvoorzieningen zoals een jacuzzi, sauna en poolhouse te verwerken in het tuinontwerp, maar ook door gebruik te maken van groen en natuurlijke materialen. Daarbij hebben we zorgvuldig rekening gehouden met het onderhoud dat de tuin nodig heeft; ondanks dat de tuin er prachtig uitziet, vergt zij slechts minimaal onderhoud.

Jacuzzi en sauna

De parel in deze tuin is zonder enige twijfel de heerlijke jacuzzi. Het warme water van de jacuzzi ontspant de spieren en gewrichten terwijl de masserende massagestralen alle spanningen uit het lichaam wegnemen. Daarmee vormt de jacuzzi de basis van deze wellnesstuin.

In deze tuin hebben we ervoor gekozen de jacuzzi gedeeltelijk in te graven. Dat betekent dat een deel van het bad boven de grond en een deel van het bad zich onder de grond bevindt. Om de jacuzzi hebben we een gelaagd houten plateau gebouwd. Hierdoor kan de klant makkelijk het water in- en uitstappen. Het hout geeft de tuin bovendien een rustgevende, natuurlijke uitstraling.

De jacuzzi is geplaatst tegen een prachtige flagstone muur. Deze muur zorgt eveneens voor een kalme en natuurlijke sfeer in de tuin. Tegen de muur staat bovendien een fraaie design douche, waar men na een sessie in de jacuzzi heerlijk af kan douchen.

Poolhouse met sauna

De klant wilde graag een plek om zich na het ontspannen in de jacuzzi even terug te kunnen trekken. Daarom hebben we in deze tuin een prachtig poolhouse gebouwd. Dit poolhouse is van alle gemakken voorzien en fungeert als een flinke uitbreiding van de leefruimte; de klanten zitten heerlijk beschut en kunnen genieten van luxe meubilair en tegelijkertijd optimaal genieten van hun tuin.

Het poolhouse is onder andere voorzien van een heerlijke sauna, maar het is ook een plek om lekker een boek of tijdschrift te lezen, een kop thee te drinken of simpelweg te genieten van het geluid van de fluitende vogels in de tuin. Door de ruime eettafel met barstoelen is het bovendien de perfecte locatie voor gezellige zomerse diners met vrienden.

Doordat het poolhouse is uitgerust met een kachel en glazen lamellendeuren die, als het wat kouder wordt, gesloten kunnen worden, kan de klant het hele jaar door gebruikmaken van het poolhouse.

Wellnesstuin met kunstgras

Een belangrijke wens van deze klant was om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden. Daarom hebben we voor het gazon in deze tuin gekozen voor kunstgras (Royal Grass Bliss). Dit type kunstgras oogt zeer natuurgetrouw, ziet er het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, prachtig uit en vergt vrijwel geen onderhoud. De klant hoeft bijvoorbeeld geen gras te maaien of het gazon te bemesten, maar geniet nog steeds van een heerlijk groene tuin.

Ook in praktisch opzicht is kunstgras een uitkomst. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat de klant geen last heeft van modder of gras onder zijn voeten wanneer hij of zij uit de jacuzzi stapt. Zo kan de klant optimaal genieten van zijn wellnesstuin, zonder zich druk te maken over het onderhoud hiervan.

Het gazon is voorzien van elegante stapstenen die qua uiterlijk perfect passen bij de flagstone muur en het gazon een mooie landelijke aanblink schenken.

Carport

Behalve het poolhouse hebben we voor deze tuin ook een mooie carport ontworpen en gebouwd. Hier kan de klant de auto onder parkeren zodat deze uit de zon en regen staat. De carport zorgt bovendien voor een verbinding tussen de voor- en achtertuin. Net als het poolhouse en het deck rond de jacuzzi is de carport voorzien van mooi, robuust hout, dat de tuin een extra natuurlijke uitstraling geeft, zonder dat dit voor extra onderhoud zorgt.

Realisatie van het project

Een van de voordelen van Gert Kwanten als partner voor een tuinproject is dat wij zowel het ontwerp als de volledige realisatie van het project kunnen verzorgen. Nadat de klant akkoord was met het ontwerp, hebben onze eigen gespecialiseerde teams de aanleg van alle onderdelen verzorgd. Zo hebben we het poolhouse en de carport gebouwd, het kunstgras aangelegd en de wellnessvoorzieningen geïnstalleerd.