Tuinaanleg met zwembad

Aanleg stijlvol terras met zwembad

Het lichte terras vormt in deze prachtig ingerichte villatuin de verbindende factor tussen woning, tuin en zwembad. De strakke tegels lopen vanuit de woning door naar het terras. Doordat we dezelfde tegels hebben gebruikt als randstenen, ligt het zwembad prachtig verzonken in het terras. Het is een fraai voorbeeld van hoe we bij Gert Kwanten met onze prachtige tuinen de architectuur van de woning weten te versterken.

Totaalproject

Bij Gert Kwanten onderscheiden we ons door het verzorgen van totaalprojecten. Ook in deze tuin hebben we het volledige tuinproject, van het tuinontwerp tot de complete tuinaanleg verzorgd. Onze tuinarchitecten hebben door goed te luisteren naar de klant en te kijken naar de architectuur van de woning een prachtig tuinontwerp weten te creëren.

Deze parel van een tuinontwerp is vervolgens volledig gerealiseerd door onze eigen vaklieden. Zij hebben de bestrating van het terras en de beplanting verzorgd. Ook hebben we het prachtige maatwerk zwembad aangelegd en geïnstalleerd.

Verbinding binnen en buiten

Eén van de belangrijkste wensen van de klant was ervoor te zorgen dat tuin en woning een mooi geheel zouden vormen. Dat hebben we gedaan door de vloer in de woning naar buiten toe door te leggen. Hiervoor hebben we gebruikgemaakt van 2 cm dikke tegels. Deze tegels lopen helemaal door tot om het zwembad. Het terras vormt dus direct de zwembadboord, waardoor het zwembad als het ware verzonken ligt in het terras.

Verwarmd zwembad

Het zwembad komt uit de Nova Line van Starline en wordt gekenmerkt door een minimalistisch design met een strakke lijnvoering, die perfect aansluit op de stijl van de villa. Het water loopt vlak onder de randstenen weg, wat zorgt voor een mooie hoge waterlijn.

Starline-zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en geheel naar de wensen van de klant te modelleren. Dit bad is bijvoorbeeld uitgerust met een mooie inlooptrap in de hoek van het bad. Het zwemwater wordt verwarmd door de geothermische warmtepomp in de woning.

Beplanting

Naast het terras en het zwembad hebben we ook de beplanting in deze tuin verzorgd. Het groen in de tuin wordt gekenmerkt door volumineus wuivende siergrassen, enkele heesters en een paar bomen. Het sierlijke ronde groen zorgt voor een mooie onderbreking in de strakke lijnen van het zwembad en terras.

Het voordeel van dit slimme beplantingsplan is dat het weinig onderhoud vergt. De planten zelf vergen minimale aandacht en er is weinig ruimte voor onkruid om op te komen. Achter het zwembad loopt een ruim gazon door.

Tuin versterkt architectuur woning

De prachtige villa bij deze tuin is ontworpen door architect R2 Livin. Het was onze taak om een tuin te ontwerpen die net zo mooi zou zijn als de woning zelf. We denken dat we daar uitstekend in geslaagd zijn.

Door de tegels vanuit de woning door te laten lopen en het terras rond het zwembad te leggen hebben we gezorgd voor een prachtige verbinding tussen binnen- en buitenruimte. We hebben goed gekeken naar de stijl van de woning en hier rekening mee gehouden bij bijvoorbeeld het kiezen van het model zwembad. Dit heeft dezelfde minimalistische uitstraling als de woning. Het strakke lijnenspel ondersteunt de architectuur van de woning. Door de onderhoudsvriendelijke beplanting vergt deze tuin bovendien nauwelijks onderhoud.