Zwembad met poolhouse_slider

Landelijke strakke tuin met zwembad

Met dit project in Lommel laten we zien dat een landelijke stijl uitstekend te implementeren is in een strakke tuin. Deze tuin heeft stijlvolle landelijke elementen, maar behoudt door rechte lijnen, megategels en een Starline zwembad met brede inlooptrap een strakke uitstraling. Door het gebruik van kunstgras is deze strakke landelijke tuin bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Het zwembad, poolhouse en de kunstgras grasmat hebben we aangelegd als onderdeel van de herinrichting van een bestaande tuin, die we deels opnieuw hebben ontworpen.

Strak zwembad

Het fraaie Starline zwembad (model: Nova 100) valt op door zijn minimalistische uitstraling. Die wordt onder andere bereikt door de strakke lijnen, rechte hoeken en hoge waterlijn. Dit effect hebben we versterkt door het gebruik van een inlooptrap over de volledige breedte van het bad. De stunning grey grijstinten dragen echter bij aan een natuurlijke uitstraling. De megategels van het terras lopen door tot aan de rand van het zwembad, waardoor het zwembad als het ware verzonken ligt in het terras.

Bij de aanleg van het zwembad hebben we bad direct voorzien van geïntegreerde polycarbonaat solarlamellen. Deze zwembadafdekking voorkomt algengroei in het water en verwarmt het zwembad door de energie die de zon afgeeft op te slaan en door te geven aan het water. Het zwembad werkt bovendien met een zouthydrolyse-systeem, waardoor er geen chloor nodig is.

Landelijk poolhouse

De landelijke sfeer in deze tuin ontstaat grotendeels door het prachtige poolhouse. Het fraaie houten bijgebouw heeft een rieten dak met een rietvorst noklijn, wat zorgt voor een prachtig rustiek effect. De houten schoren en dakspanten dragen bij aan de karakteristieke uitstraling. Het poolhouse heeft een gezellig overdekt loungeterras, waar de eigenaars na het zwemmen lekker kunnen ontspannen. Vlak naast het overdekte terras treft men een JEE-O buitendouche in geborsteld RVS waar men lekker af kan douchen.

De technische onderdelen van het zwembad, waaronder de frequentie gestuurde filterpomp, zijn eveneens ondergebracht in het poolhouse.

Onderhoudsvriendelijk gazon

Een belangrijke wens van de klanten was de tuin zo onderhoudsvriendelijk als mogelijk te maken. Dat hebben we onder andere gedaan door de aanleg van een nieuw kunstgras gazon. Het grote voordeel

van kunstgras is dat het nauwelijks onderhoud vergt. Het hoeft niet gemaaid te worden, heeft geen bemesting nodig en ook verticuteren is niet nodig. Het gazon ligt er altijd, onder alle weersomstandigheden even mooi bij.

Kunstgras is bovendien erg geschikt in tuinen met zwembaden. Overtollig water uit het zwembad zakt door de gaatjes in de rug van de grasmat weg in de ondergrond. Hierdoor wordt kunstgras nooit modderig of drassig als het nat wordt, zoals wel het geval is met echt gras. Bovendien heeft men met kunstgras geen last van losse grassprieten die het zwembad in gelopen worden.

Voor dit specifieke gazon hebben we gebruikgemaakt van Royal Grass Bliss. Dit is een kunstgras dat opvalt door haar natuurgetrouwe, warme kleur. Royal Grass Bliss wisselt de gebruikelijke groene vezels namelijk af met gele grassprieten. Hierdoor krijgt het gazon een prachtige zomerse tint die perfect aansluit op de warme kleur van het poolhouse. Een ander bijzonder aspect aan deze grasmat is de eco backing. De rug van de grasmat is gemaakt van gerecycled materiaal dat minder snel opwarmt dan een latex backing.