EEN BUITENKEUKEN IN UW TUIN MAKEN

Zit u graag lange zomeravonden in de tuin? Wilt u genieten van gezellige diners met vrienden en familie? En wilt u graag dat uw tuin nog meer deel uitmaakt van uw leefomgeving? Dan is een buitenkeuken echt iets voor u. Eet op warme dagen lekker in de tuin en laat uw gezelschap versteld staan van uw kookkunsten.

Gert Kwanten is gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van luxe tuinen. We ontwerpen bijvoorbeeld prachtige tuinen met zwembaden, poolhouses en wellness-voorzieningen. Een buitenkeuken is een even stijlvolle als praktische toevoeging aan een dergelijke tuin. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een vrijblijvend introductiegesprek.

BUITENKEUKEN MAKEN

Wilt u een keuken in uw tuin laten maken? Gert Kwanten verzorgt complete tuinaanleg en kan daarbij ook een terras met buitenkeuken voor u maken. Onze eigen specialisten verzorgen de volledige installatie van uw buitenkeuken. We plaatsen het keukenblok, sluiten de apparatuur aan en bouwen een overkapping voor uw keuken. Doordat de bouw van uw buitenkeuken onderdeel is van de tuinaanleg, kunnen we de werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk uitvoeren. Heeft u speciale wensen? Wilt u bijvoorbeeld een vaste barbecue? Of wilt u een echte pizzaoven? Dan houden we daar direct rekening mee.

Voordelen van een buitenkeuken

Een buitenkeuken in de tuin is bij uitstek een manier om een verbinding te creëren tussen binnen en buiten. Met een fraaie outdoor keuken voegt u functionaliteit toe aan uw tuin. Door buiten te koken, zult u automatisch vaker buiten zitten. U brengt meer tijd door in de frisse buitenlucht en geniet optimaal van uw tuin. Omdat u in de tuin vaak meer ruimte heeft dan binnenshuis is een buitenkeuken bovendien erg geschikt voor feestjes of diners met grotere gezelschappen.

  • Buiten koken
  • In de tuin dineren
  • Optimaal genieten van uw tuin
  • Geschikt voor grote gezelschappen
  • Verbind binnen met buiten

Tuinontwerp

Gert Kwanten is als tuinarchitect gespecialiseerd in het ontwerp van exclusieve tuinontwerpen. Daarbij is het ons doel om esthetiek te koppelen aan functionaliteit. Een buitenkeuken past feilloos binnen deze filosofie. We zorgen voor een kookvoorziening die perfect past binnen het tuinontwerp en voldoet aan al uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbouw exemplaar, een buitenkeuken op wielen of een ruime bbq.

Buitenkeuken maken

Poolhouse met buitenkeuken

Uw eigen buitenkeuken komt het best tot haar recht onder een overkapping. Zo kunt u er bij weer en wind gebruik van maken. Bij Gert Kwanten ontwerpen en bouwen we de mooiste terrasoverkappingen. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping met aluminium lamellen of een stijlvolle houten terrasoverkapping. Een overdekt terras is direct de perfecte plek voor uw eettafel.

Heeft u een tuin met zwembad en poolhouse? Of wilt u een zwembad en poolhouse aan laten leggen? Een poolhouse is bij uitstek een geschikte plek voor een mooie keuken. Onder uw poolhouse kunt u heerlijk beschut koken en dineren, terwijl u geniet van het rustig kabbelende water in uw zwembad. Bij Gert Kwanten ontwerpen en bouwen we de mooiste poolhouses. Deze kunnen we direct voorzien van een mooie buitenkeuken.

Inbouw buitenkeuken

Zet de lekkerste gerechten op tafel met uw eigen outdoor inbouwkeuken. Hiermee geniet u van een échte keuken in de tuin. Uw keuken heeft een vaste plek en staat nooit in de weg. U hoeft uw kookvoorziening niet in de schuur op te ruimen of naar een geschikte plek te rijden. Begin simpelweg met koken en laat uw gasten versteld staan van uw kookkunsten.

Buitenkeuken op wielen

Vooral als u iets minder ruimte heeft, bijvoorbeeld in een stadstuin, dan is een verrijdbare buitenkeuken op wielen een geschikte oplossing. U kunt de buitenkeuken op een handige plek plaatsen als u gaat koken en weer opruimen in de berging of een andere plek waar hij niet in de weg staat als u klaar bent. Buitenkeukens op wielen zijn er in verschillende soorten en maten.

Soorten buitenkeukens

Buitenkeukens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het materiaal waar de keukenkastjes en het aanrechtblad van gemaakt zijn, hebben een grote invloed op de uitstraling van uw keuken. Hieronder leest u meer over een aantal veelgebruikte materialen voor buitenkeukens.

Douglas hout is hout van een Europese naaldboom. Het is één van de hardste houtsoorten die we in Europa hebben en daardoor erg geschikt als materiaal voor buitenkeukens. Het hout heeft een lange levensduur en is goed bestand tegen de elementen. De kleur kan uiteenlopen van roodbruin tot gelig.

Steigerhout is een term die oorspronkelijk uit de bouwwereld komt. Metselaars stonden tijdens hun werkzaamheden op steigers met planken van onbewerkt hout. Dit hout kreeg door cementresten en verwering een grijze en versleten uitstraling. Steigerhout is eigenlijk dus geen echte houtsoort. Vaak wordt er voor steigerhout gebruikgemaakt van vuren-, eiken-, beuken- of douglashout. Steigerhout geeft uw buitenkeuken een stijlvolle authentieke look.

Het is ook mogelijk om een robuuste keuken van beton te maken. Beton geeft uw tuin een bijna industriële uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een basis die is opgebouwd uit betonblokken of betonnen platen. Een betonnen frame is goed te combineren met bijvoorbeeld houten deuren. Beton staat bijvoorbeeld prachtig op een terras van megategels.

Gaat u voor een landelijke uitstraling? Kies dan voor een gemetselde buitenkeuken. U kunt kiezen uit oneindig veel soorten bakstenen en verschillende metseltechnieken. Een buitenkeuken van baksteen geeft uw tuin een authentieke en warme uitstraling. Baksteen is goed te combineren met andere materialen als hout of RVS.

Aluminium is licht, roest niet en heeft een ontzettend lange levensduur. Daarmee is het een ontzettend geschikt materiaal voor uw keuken. Aluminium heeft een mooie, strakke uitstraling, die perfect past in bijvoorbeeld een moderne tuin of een strakke, landelijke tuin. Doordat het zo licht is en een glad oppervlak heeft, is het geschikt voor ieder element van uw keuken, van de kastjes en lades tot het keukenblok en aanrechtblad.

Roestvaststaal is erg robuust en kan zowel een glanzende als een ruwe look hebben. Een buitenkeuken kan grotendeels van RVS gemaakt worden. Daarnaast is het ook mogelijk een buitenkeuken te bouwen van hout en dit te combineren met RVS, bijvoorbeeld voor de spoelbakken, kranen, scharnieren, hengsels en knoppen. RVS is makkelijk schoon te maken en geschikt voor zowel een moderne als traditionele buitenkeuken.

Tuinstijlen

Een buitenkeuken past binnen verschillende tuinstijlen en is dus geschikt in vrijwel ieder tuinontwerp. Bij Gert Kwanten ontwerpen we tuinen in alle stijlen. Als u een tuin met buitenkeuken door ons laat ontwerpen, zorgen we dat uw dat deze perfect past binnen het gewenste tuinontwerp.

Modern

Kies voor een strakke, mooi afgewerkte buitenkeuken om het karakter van uw moderne tuin te onderstrepen. Een aluminium buitenkeuken past bijvoorbeeld erg goed in een modern tuinontwerp en is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een aluminium tuinoverkapping of een modern poolhouse.

Landelijk

Met robuust hout, stalen details of juist een keukenblok dat is gemetseld met bakstenen ontwerpen we de mooiste buitenkeukens voor in uw landelijke tuin. Combineer uw houten kastjes bijvoorbeeld met een natuurstenen aanrecht. Een landelijke buitenkeuken is een prachtige toevoeging aan uw landelijke tuin. We kunnen uw buitenkeuken volledig afstemmen op de stijl van uw overkapping of poolhouse.

Loungetuin

Een buitenkeuken past uiteraard erg goed in een comfortabele loungetuin. Wat is er fijner dan na het zwemmen in uw zwembad, het relaxen in uw loungeset of het ontspannen in uw jacuzzi, lekker te genieten van een heerlijk diner in de buitenlucht. Bij Gert Kwanten verzorgen we de complete aanleg van loungetuinen, inclusief de bouw van zwembaden, poolhouses, buitenkeukens en de installatie van wellness-voorzieningen.

Buitenkeuken

Onderhoudsvriendelijke tuin

Wel genieten van een mooie tuin, maar geen tijd of zin in veel onderhoudswerkzaamheden? Een keuken in de tuin vergt vrijwel geen onderhoud, maar geeft uw tuin een extra luxe uitstraling. Uw buitenkeuken is een praktisch element, maar heeft tegelijkertijd esthetisch gezien een enorme toegevoegde waarde. Ideaal voor iedere onderhoudsvriendelijke tuin.

Vergunning buitenkeuken

  • Voor vaste accessoires in uw tuin, zoals een vaste barbecue of buitenkeuken heeft u in principe een vergunning nodig. Als uw tuin aan de eisen voldoet, geldt er echter meestal een vergunningsvrijstelling. Bekijk op de website van het omgevingsloket of u een vergunning nodig hebt. Daarnaast is het altijd verstandig om bij uw gemeente te informeren of er lokaal aanvullende eisen gesteld worden.
  • Voor losse buitenkeukens en barbecues is geen vergunning nodig.
  • Heeft u een buitenkeuken onder een terrasoverkapping of bij uw poolhouse. Voor deze bouwwerken gelden losse vergunningsverplichtingen. Een overkapping geldt als een aangebouwd bijgebouw. Een poolhouse als een losstaand bijgebouw.
  • Daarnaast mag u (zonder vergunning) maar een beperkt aantal vierkante meters aan verhardingen in uw tuin hebben.