Cottage tuin

Cottage tuin

Waan uzelf op het Engelse platteland met een romantische cottage tuin. De cottage tuin staat bekend om haar gezellige en knusse sfeer, vol met bloemen, kruiden, groenten en fruit. Het is een tuin waar van alles gebeurt en waar u heerlijk in kunt wegdromen.

Gert Kwanten kan een fraaie cottage tuin voor u ontwerpen en aanleggen. We zorgen voor een doordachte inrichting met alle karakteristieke elementen van de cottage tuin, zoals rijkbeplante borders, knusse bankjes, een moestuin en klimrozen of clematissen tegen de muur. Ook bouwen we graag een gezellig tuinhuisje of een serre voor u. En maakt u zich geen zorgen: ook als u geen Engelse cottage bezit, zorgen wij dat u kunt genieten van de gewenste sfeer.

Uw cottage tuin laten ontwerpen en aanleggen

Laat uw cottage tuin ontwerpen door Gert Kwanten en geniet van een prachtige, sfeervolle tuin waar u het hele jaar door kunt vertoeven. Wij zorgen voor de perfecte combinatie tussen functionaliteit en gezelligheid in uw cottage tuin.

Daarbij staan uw wensen en voorkeuren altijd voorop. In een persoonlijk gesprek brengen we in kaart waar u naar op zoek bent. Desgewenst komen we op locatie langs om de tuin op te meten en eventueel een bodemonderzoek te doen, zodat we weten welke planten passen bij de omstandigheden in uw tuin. Vervolgens maken onze ontwerpers een op maat gemaakt ontwerp. Een cottage tuin kan verschillende stijlen hebben, van een klassieke cottage tuin tot een moderne variant. Bij het ontwerpen houden we rekening met de gewenste sfeer en uitstraling, maar ook met praktische zaken zoals onderhoud en beplanting.

Uiteraard bent u nauw betrokken bij het ontwerpproces en heeft u inspraak in de keuzes die worden gemaakt. Aan de hand van realistische 3D-impressies weet u precies hoe uw tuin er onder verschillende omstandigheden uit komt te zien en hoe die zich in de loop der tijd zal ontwikkelen. Zo laat u niets aan het toeval over.

Compleet verzorgde tuinaanleg

Naast het ontwerp zorgen we ook voor de volledige aanleg van uw cottage tuin. We werken met een team van ervaren vakmensen die gespecialiseerd zijn in alle aspecten van tuinaanleg, van grondwerken en beplanting tot de aanleg van de bestrating, timmerwerken, het bouwen van tuinhuisjes en overkappingen en de aanleg van waterpartijen en verlichting. Zo bent u verzekerd van een professionele en vakkundige uitvoering.

We maken altijd gebruik van de beste materialen en beschikken voor het project over onze eigen hoogwaardige machines en gereedschappen. Voor u het weet geniet u van uw heerlijke cottage tuin.

Een kleine cottage tuin

Het leuke aan een cottage tuin is dat deze helemaal niet veel ruimte vergt. Ook in een kleine tuin is het mogelijk om een leuke cottage tuin aan te leggen. Als u het ontwerp door Gert Kwanten laat verzorgen, maken we een spannend tuinontwerp, waarbij we de beschikbare ruimte optimaal benutten. Door het gebruik van veel verticaal groen is het mogelijk om zelfs van de kleinste stadstuinen een spannend en kleurrijk geheel te maken.

Ideeën voor een cottage tuin

Een cottage tuin combineert de mooiste elementen van een landelijke tuin en een klassieke tuin. Het is een tijdloos tuinontwerp dat wordt gekenmerkt door veel groen en beschutting. Door de juiste onderdelen in uw tuinplan op te nemen krijgt uw tuin de gewenste sfeer en uitstraling.

  • Een moestuintje en fruitplanten: Een van de bepalende kenmerken van een echte cottagetuin is het gebruik van groenten en fruit in de tuin. Dit zorgt niet alleen voor een prachtig kleurenpalet, maar ook voor verse producten direct uit eigen tuin. U kunt ervoor kiezen om een aparte moestuin te maken, maar u kunt ook groenten en fruit integreren in de borders van uw cottage tuin. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klimroos langs een muur met ertussen wat aardbeienplanten of een appelboom naast de bloemenborder. Zo heeft u niet alleen een mooie tuin om naar te kijken, maar kunt u ook genieten van uw eigen oogst.
  • Tuinhuisje of serre: Een tuinhuisje is onmisbaar in een cottage tuin. Het geeft niet alleen de gewenste sfeer, maar biedt ook praktische opslagruimte voor tuingereedschap, meubilair en andere materialen. Daarnaast is het heerlijk om in een tuinkamer te zitten en te genieten van uw tuin, bijvoorbeeld tijdens een regenbui of op een warme zomerdag. U kunt er ook voor kiezen om een gezellige serre toe te voegen aan uw cottage tuin. Hier kunt u heerlijk vertoeven en genieten van de natuur, zelfs als het weer wat minder is.
  • Een bloemrijke omgeving: Bloemen zijn onmisbaar in een cottage tuin. Ze zorgen voor kleur en geven de tuin een vrolijke uitstraling. Kies voor verschillende soorten bloemen in diverse tinten om een weelderig en levendig effect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan rozen, clematissen, lupines, vingerhoedskruid en stokrozen. Ook klimplanten zoals clematissen en klimrozen zijn perfect om te gebruiken tegen muren of als afscheiding van verschillende delen van de tuin. Zo creëert u een romantische sfeer in uw cottage tuin.
  • Klimplanten en verticale beplanting: Om meer hoogte en diepte te geven aan uw cottage tuin, kunt u gebruikmaken van klimplanten en verticale beplanting. Denk bijvoorbeeld aan een rozenboog of metalen klimsteunen langs de muur waar clematissen en rozen tegenaan kunnen groeien. Ook een verticale moestuin of een groene wand met verschillende planten kunnen zorgen voor een speels en interessant effect in uw tuin.
  • Een bijenkorf of vogelhuisje: Een cottage tuin trekt niet alleen mensen aan, maar ook dieren. Om uw tuin nog aantrekkelijker te maken voor bijen en vogels kunt u ervoor kiezen om een bijenkorf of vogelhuisje toe te voegen aan uw tuin. Zo draagt u ook bij aan de natuur en geniet u van het gezelschap van deze prachtige vogels en insecten in uw tuin. Met een bijenkorf in de tuin, kunt u zelfs uw eigen honing maken. Andere leuke toevoegingen aan een cottage tuin zijn bijvoorbeeld een insecten- of vlinderhotel. Voor u het weet barst uw tuin van de levendigheid.
  • Knusse zitjes en kronkelpaden: Een cottage tuin is niet compleet zonder knusse zitjes en kronkelende paden. Kies voor verschillende hoekjes waar u kunt genieten van de zon of schaduw op verschillende momenten van de dag. Voor een passende ambiance wordt er in een cottage tuin vaak gebruikgemaakt van rieten stoelen en houten bankjes. De zitgelegenheden worden onderling verbonden door smalle paadjes met grind, klinkers of houtsnippers. Om het romantische karakter van de tuin te versterken kunnen we leuke doorkijkjes creëren.

Tuinbebouwing

Naast de groene elementen in uw cottage tuin is ook de bebouwing van belang. Typisch voor een cottage tuin is bijvoorbeeld het gebruik van een schuurtje, serre of tuinhuisje. Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van deze passende tuinbebouwing. Uiteraard zorgen we daarbij voor de gewenste stijl, bijvoorbeeld door het gebruik van mooi hout, metselwerk en riet. Hiermee krijgt de constructie de stijl van een Engelse cottage. Het bijgebouw wordt op maat voor u ontworpen en vervolgens door onze eigen gespecialiseerde timmerlieden in elkaar gezet. Daarbij maken we gebruik van de beste materialen, waardoor de constructie jarenlang meegaat.

Onderhoudsvriendelijke beplanting

Een cottage tuin wordt vaak geassocieerd met veel onderhoud, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wij kunnen u adviseren over onderhoudsvriendelijke beplanting, zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin zonder al te veel werk. Daarnaast maken we graag gebruik van slimme oplossingen als boomschors tussen de beplanting en bodembedekkers om onkruid zoveel mogelijk te voorkomen.  Door planten en bomen te kiezen die bij de omgeving passen, zorgen we bovendien dat u zo weinig mogelijk hoeft te bemesten. Zo heeft u wel de looks van een cottage tuin, maar niet de lasten.