ZWEMBAD IN KLEINE TUIN: MOGELIJKHEDEN?

Droomt u van een zwembad in uw tuin? Maar denkt u dat dit niet mogelijk is omdat u niet voldoende ruimte heeft? Ook in een kleine tuin is het mogelijk om een zwembad aan te leggen. Met een doordacht ontwerp en slimme oplossingen zorgt Gert Kwanten voor het ontwerp en de aanleg van kleine zwembaden, die net zoveel plezier, ontspanning en esthetische waarde bieden als grotere varianten.

We kunnen uw kleine tuin met zwembad van begin af aan voor u ontwerpen, maar we kunnen ook een zwembad plaatsen in een bestaande tuin of als onderdeel van een tuinrenovatie. Heeft u een kleine tuin en wilt u een zwembad?

Lees snel verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Zwembad in kleine tuin

ZWEMBAD PLAATSEN

Bij Tuinaanleg Gert Kwanten helpen we u bij het ontwerpen en installeren van een zwembad in uw kleine tuin. Met onze ervaring en expertise voorzien wij u van advies op maat. Samen met u gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing voor uw specifieke behoeften. Vervolgens maken we een op maat gemaakt ontwerp en kan het worden uitgevoerd onze eigen specialisten.

Ik heb een kleine tuin? Kan ik een zwembad aanleggen?

Verlangt u naar een zwembad, maar heeft u weinig ruimte, bijvoorbeeld in uw kleine stadstuin? Geen enkel probleem! Ook in kleine tuinen kunnen we een volwaardig zwembad voor u installeren. We ontwerpen een zwembad op maat, dat perfect in uw tuin past, zonder dat het ten koste gaat van de rest van de tuin en maximale meerwaarde biedt in zowel praktisch als stilistisch opzicht.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u kiezen voor verschillende kleine zwembaden, minibaden en dompelbaden. Bent u op zoek naar ultieme ontspanning? Dan is een zwemspa misschien de juiste oplossing.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, waarin we uw wensen bespreken. Aan de hand hiervan kunnen we een vrijblijvende offerte voor u opstellen.

Ruimtelijke uitstraling

Een zwembad heeft een praktische functie, maar ook een esthetische. Het spiegelende water geeft namelijk de illusie van uitgestrektheid. Hierdoor lijkt de tuin groter dan zij daadwerkelijk is.

Water zorgt voor een gevoel van rust en sereniteit en dat is iets waar mensen met kleine tuinen vaak naar op zoek zijn. Door de beperkte ruimte zetten mensen hun kleine tuin vaak te vol met planten en andere elementen waardoor de tuin vol en rommelig oogt.

Ontwerp kleine tuin

Bij Tuinaanleg Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van complete tuinen met zwembaden. Het voordeel hiervan is dat zwembad en tuin een prachtig geheel vormen. We stemmen het tuinontwerp zorgvuldig af op de stijl van de woning en de omgeving.

We zorgen voor een zwembadontwerp dat aan al uw wensen voldoet. Daarbij zorgen we dat het zwembad de schoonheid van uw tuin onderstreept in plaats van in de weg zit. In een kleine tuin houden we uiteraard ook zorgvuldig rekening met het praktisch gebruik van de tuin.

Zwembad in kleine tuin laten aanleggen

Gert Kwanten is de perfecte partner voor de aanleg van een kleine tuin met zwembad. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van exclusieve tuinarchitectuur heeft Gert Kwanten de expertise en kennis in huis om uw ideale buitenoase te creëren. Of u nu op zoek bent naar een mini-zwembad, dompelbad of zwemspa, Gert Kwanten zorgt voor de realisatie van uw project.

Gert Kwanten beschikt over bekwame teams van vakmensen voor ieder onderdeel van de aanleg van uw tuin, zoals voor de bestrating, beplanting, timmerwerken, elektriciteit en ook de zwembadaanleg en wellness.

Ideeën voor een zwembad in kleine tuin

Kleinere modellen zwembaden zijn een voor de hand liggende oplossing voor huiseigenaren met een beperkte buitenruimte. Ze bieden dezelfde functies en voorzieningen als een groot zwembad, maar zonder kostbare tuinruimte in te nemen zodat de constructie ook in uw kleine tuin past.

Deze compacte zwembaden zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor ze perfect zijn voor elke achtertuin of terras. Minibaden zijn verkrijgbaar vanaf 10 m² of zelfs kleiner en zijn perfect voor kleine stadstuinen.

Kleine zwembaden variëren in grootte van zo’n 10 m² tot 20 m² en bieden veel ruimte om te zwemmen, te spelen en te ontspannen. Of u nu kiest voor een monoblock-model of een bouwkundig zwembad, kleine zwembaden kunnen volledig worden aangepast aan uw behoeften.

Een dompelbad of plunge pool is een klein zwembad van 5 m²  tot 10m² en bedoeld om lekker in te verfrissen en ontspannen. Plunge pools zijn vaak diep, zodat je er lekker in kunt springen en helemaal kopje onder kunt. Plunge pools zijn er in simpele varianten, maar kunnen ook worden uitgerust met zwembadverwarming en verlichting. Ook kunt u bijvoorbeeld een inlooptrap of een bank laten plaatsen in de plunge pool.

Wilt u een heerlijke loungetuin laten realiseren? Dan mag een jacuzzi eigenlijk niet ontbreken? Heeft u een kleine tuin en wilt u ook een zwembad? Dan kunt u uw oog laten vallen op een zwemspa. Een zwemspa is een combinatie tussen een zwembad en spabad. U kunt erin genieten van heerlijke massagestralen, maar die kunt u ook uitzetten, zodat u normaal kunt zwemmen. Met een zwemspa in de tuin creëert u in een handomdraai een heerlijke wellness-oase in uw achtertuin.

Zwembad met jetstream

Een jetstream-zwembad is een ideale keuze voor wie zijn beperkte buitenruimte optimaal wil benutten. Met krachtige jets creëert de jetstream een stevige tegenstroom in het zwembad. Hier kunt u onbeperkt tegenin zwemmen. Daarmee is het een unieke oplossing voor mensen die sportief willen zwemmen in hun eigen tuin. Hoe klein uw zwembad ook is, met een jetstream kunt u hier al uw trainingen in afwerken. U hoeft dus niet meer de deur uit en naar een 50-meterbad te rijden om in vorm te blijven.

Opties en accessoires

Net als bij een groot zwembad kunt u een klein zwembad uitbreiden met tal van opties en accessoires. U kunt bijvoorbeeld zelf de randstenen en inlooptrap kiezen en het zwembad zodoende afstemmen op uw persoonlijke smaak. Dit geheel kunt u verfraaien met bijvoorbeeld een waterval. Daarnaast kunt u het zwembad voorzien van verwarming en verlichting. Andere opties zijn een jetstream en zwembadafdekking.

Klein zwembad in de grond

Bij Gert Kwanten werken we over het algemeen met inbouwzwembaden. Dit zijn zwembaden die in de grond worden ingegraven (in tegenstellingen tot opbouwzwembaden die boven de grond staan).

Vooral in kleine tuinen is dit belangrijk. Een klein zwembad in de grond oogt namelijk een stuk ruimtelijker dan een opbouwzwembad. Daarnaast is een ingegraven zwembad ook in praktisch opzicht veel prettiger. U hoeft niet eerst over een hoge opstaande rand te klimmen en kunt makkelijk het water in springen. Bovendien hebben bovengrondse zwembaden meer kans op lekkage.