Zwembad in kleine tuin

Zwembad in kleinere tuin

Veel mensen denken bij een zwembad in de tuin al snel aan uitgestrekte villatuinen met enorme zwembaden. Maar ook in kleinere tuinen is het mogelijk om een volwaardig zwembad aan te leggen. Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerp van kleine tuinen. We zorgen voor een zwembad met alles erop en eraan, terwijl er in de rest van de tuin voldoende ruimte overblijft voor andere tuinelementen zoals een fijn terras en een gazon. Na de ontwerpfase kunnen we de volledige tuin in eigen beheer aanleggen.

Dit project in Maastricht is daar een goed voorbeeld van. We ontwierpen en realiseerden een stijlvolle tuin, met een zwembad dat is uitgerust met een zouthydrolise-systeem. Hierdoor is er geen chloor nodig om het zwembadwater in de juiste conditie te houden.

Maatwerk zwembad

In deze tuin hebben we gebruikgemaakt van een maatwerk PPC zwembad. Het voordeel van PPC zwembaden is dat die volledig op maat gemaakt worden. Hierdoor konden we het ontwerp naadloos afstemmen op de beschikbare ruimte en het ontwerp van de tuin. Dit is essentieel in kleinere tuinen waar elke vierkante meter telt. Een op maat gemaakt zwembad zorgt ervoor dat er geen ruimte wordt verspild en dat het zwembad perfect in harmonie is met de rest van de tuin.

Bovendien is het met een maatwerk zwembad mogelijk om alle aspecten volledig af te stemmen op de wensen van de klant. Zo is in deze tuin gekozen voor een wat lagere waterlijn, waardoor het zwembad als het ware verzonken ligt in het terras. Daarnaast is het zwembad voorzien van een mooie inlooptrap met een loungedeck. Het zwembad wordt omgeven door mooie blauwgrijze betonklinkers. Een ander voordeel van PPC zwembaden is dat ze volledig in de fabriek gemaakt worden en vervolgens in hun geheel in de tuin geplaatst kunnen worden. Hierdoor konden we de werkzaamheden in deze tuin snel voltooien.

Chloorvrij zwemmen dankzij zouthydrolyse

Steeds meer van onze klanten kiezen ervoor om te zwemmen in een zwembad zonder chloor. Ook deze tuineigenaren wilden liever een zwembad zonder chloor. Daarom installeerden wij een zouthydrolyse-systeem. Hierbij wordt het water gezuiverd door middel van zouthydrolyse in plaats van chloor. Het voordeel hiervan is dat het water zachter is, niet prikt aan de ogen en niet naar chloor ruikt.

Zouthydrolyse is een milieuvriendelijke oplossing waarbij slechts een minimale hoeveelheid zout vereist is, zo weinig dat je het bijvoorbeeld niet proeft. Het resultaat is heerlijk schoon en zacht zwemwater.

Bamboe terras

Naast het zwembad hebben we ook een prachtig terras aangelegd. In deze tuin kozen de klanten voor bamboe houtverharding. Bamboe heeft dezelfde uiterlijke kenmerken als hout, maar is officieel een gras. Het is zeer hard en daardoor extra duurzaam. Het bamboe is in dit geval verwerkt in prachtige vlonderplanken, waarmee we een mooi terras hebben aangelegd rond het zwembad. Dit geeft de tuin een prachtig natuurlijk karakter, dat goed past binnen de landelijke stijl van de tuin.

Warmgele flagstone tegels

Voor de rest van de tuin hebben we gekozen voor flagstones in een mooie Bourgogne-gele kleur. De tegelsteen geeft de tuin een vleugje mediterrane warmte. Daarnaast zorgen de flagstone tegels voor een robuuste en mooie ondergrond in de tuin. De flagstone tegels worden gecombineerd met Ecco gravelmatten. Dit zijn matten voorzien van mooie gravelsteentjes, vergelijkbaar met grind. De mooie goudgele tint van de steentjes sluit perfect aan op de kleur van het terras. Ecco gravelmatten zijn een stijlvolle vorm waterdoorlatende verharding in de tuin. Overtollig regenwater kan tussen de steentjes wegzakken in de ondergrond, waardoor er geen plassen in de tuin ontstaan. Het regenwater heeft de kans om te worden opgenomen in de bodem, waarna het weer ten goede komt aan de natuur. Door het gebruik van de ecco gravelmatten en grasperken hebben we ervoor gezorgd dat de tuin voldoende waterdoorlatend is.

Onderhoudsvriendelijk

Een belangrijk kenmerk van deze tuin is de onderhoudsvriendelijkheid. Door onder andere het gebruik van bamboeverharding, gravelmatten en betonklinkers vergt de tuin slechts het minimum aan onderhoud. Ook voor de beplanting hebben we gekozen voor onderhoudsarme heesters en bomen, terwijl de hoeveelheid gras beperkt, maar precies genoeg is voor een mooie groene uitstraling.