TUINDESIGN: MAATWERK ONTWERP

Droomt u van een prachtige tuin waar u heerlijk in kunt ontspannen en genieten van de natuur? Gert Kwanten zorgt voor exclusieve tuindesigns die passen bij uw wensen en verwachtingen. Onze professionele ontwerpers maken op basis van een persoonlijk gesprek met u als klant een op maat gemaakt tuinontwerp, waarbij een perfecte balans tussen esthetiek, functie en duurzaamheid centraal staat.

Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, een modern of een landelijk ontwerp wilt, ieder tuinontwerp van het team van Gert Kwanten is puur maatwerk. We houden niet alleen zorgvuldig rekening met uw voorkeuren, maar ook met de omgeving, de bodem, de stijl van de woning en uw gezinssituatie.

GERT KWANTEN

Een goed ontworpen tuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar past ook praktisch bij uw levensstijl en behoeften. Tuinarchitect Gert Kwanten werkt met een team van ervaren tuinontwerpers die elk project met veel passie en deskundigheid aanpakken. Met een tuinontwerp dat perfect aansluit bij uw persoonlijkheid en de omgeving. Het resultaat is een harmonieuze tuin die naadloos past bij uw levensstijl.

3D tuindesign

De ontwerpfase begint altijd met een persoonlijk gesprek, waarna onze ontwerpers een voorontwerp maken. Na uw input worden deze schetsen omgezet in een 3D-ontwerp, waarbij u een realistisch beeld krijgt van uw toekomstige tuin. Zo kunt u zich beter voorstellen hoe uw droomtuin eruit zal zien en kunt u eventueel nog aanpassingen doen.

Het 3D tuindesign maakt het ook mogelijk om verschillende elementen te bekijken voordat de daadwerkelijke aanleg begint. Denk bijvoorbeeld aan verlichting of beplanting. Het is zelfs mogelijk om de tuin tijdens verschillende tijdstippen en jaargetijden te bekijken. Ook kunt u zien hoe de beplanting in de tuin zich zal ontwikkelen. Een tuin is immers geen statisch geheel, maar continu in beweging.

Tuindesign

Ontwerp én aanleg

Naast tuinontwerp, kunt u bij Gert Kwanten ook terecht voor de aanleg van uw droomtuin. Wij beschikken over een team van vakmensen die met zorg en precisie uw tuin tot leven brengen. Doordat de tuinaanleg volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd zijn de lijntjes met de ontwerpers kort. Hierdoor is de kans op misverstanden minimaal en kunnen we zo efficiënt mogelijk te werk gaan.

We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Met veel oog voor detail zorgen we ervoor dat uw tuindesign optimaal tot zijn recht komt. Zo bent u verzekerd van een tuin die er niet alleen op papier, maar ook in de praktijk prachtig uitziet.

Kleine tuin laten ontwerpen

Bij het Gert Kwanten maakt het niet uit of u een grote of een kleine tuin heeft. Ook als u wat minder ruimte tot uw beschikking heeft, zorgen wij voor een op maat gemaakt tuinontwerp. Een beperkt oppervlakte betekent overigens niet dat wij van uw tuin geen speciaal plekje kunnen maken. Onze ervaren ontwerpers weten als geen ander hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte in een kleine tuin en deze om kunnen toveren tot een prachtige groene oase. Door slimme oplossingen en creatief gebruik van materialen creëren we een tuin die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.

Wist u dat het zelfs mogelijk is om een zwembad in een kleine tuin aan te leggen?!

Tuindesign grote tuin

Grote tuin laten ontwerpen

Ook als u een grote tuin heeft, kunt u bij Gert Kwanten terecht voor uw tuindesign. Met onze ruime ervaring en zorgvuldige werkwijzel zorgen onze ontwerpers voor een harmonieus geheel in uw uitgestrekte tuin. Of het nu gaat om het creëren van verschillende functionele zones, het plaatsen van waterpartijen, het realiseren van een zwembad, of het aanleggen van een prachtig terras, het bouwen van terrasoverkappingen en tuinkamers; met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat uw grote tuin perfect aansluit bij uw wensen en levensstijl, zonder daarbij teveel onderhoud te vergen.

Zodra u akkoord bent met het ontwerp, kunnen onze gespecialiseerde teams het ontwerp voor u realiseren. Dat doen we volledig in eigen beheer. Van de graafwerken, tot de aanleg van de beplanting, het timmerwerk, de verlichting, zwembadaanleg en bestrating,  wij zorgen voor een perfecte afwerking van uw tuinproject. Daarbij maken we gebruik van eigen gereedschappen en machines en hoeven we geen externe partijen in te huren.

Tuindesign met zwembad

Wie droomt er nu niet van een eigen zwembad in de tuin? Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerp van tuinen met zwembaden en zwembadaanleg. We kunnen het zwembad volledig op maat voor u ontwerpen en we integreren het zwembad naadloos in het tuinontwerp. Zo zorgen we dat zwembad en tuin een prachtig geheel vormen en elkaar versterken.

Daarbij kunnen we uw tuin ook direct verrijken met wellness-faciliteiten en bijvoorbeeld een poolhouse. Zo maken we van uw buitenruimte een heerlijke luxe tuin.

Een landelijke tuin kenmerkt zich door een rustieke en natuurlijke uitstraling. Denk aan veel groen, bloemen, bomen en vijvers, in combinatie met natuurlijke materialen als onbewerkt hout en natuursteen en rustieke elementen als klinkers en kasseien. Onze ontwerpers weten als geen ander hoe ze deze elementen in harmonie kunnen samenbrengen voor een prachtig resultaat.

Bent u meer een liefhebber van strakke lijnen, minimalistische vormen en een eigentijdse uitstraling? Dan past een moderne tuin wellicht beter bij uw wensen. Onze ontwerpers spelen met licht, ruimte en materialen om een moderne tuin te creëren die perfect aansluit bij uw smaak en levensstijl.

Een strakke tuin is een populaire keuze voor wie van eenvoud en overzichtelijkheid houdt. Door gebruik te maken van rechte lijnen en strakke vormen ontstaat er een rustgevende sfeer in uw tuin. Moderne tuinen hebben vaak een strak design, maar het is ook mogelijk om te gaan voor een strakke, landelijke tuin.  Door het gebruik van strakke lijnen en een rustig kleurenpalet, straalt uw tuin eenvoud en sereniteit uit.

Wie droomt er niet van een vakantiegevoel in eigen tuin? Met een mediterrane tuin creëert u die sfeer van warmte, rust en gezelligheid. Denk aan mediterrane planten, kleurrijke bloemen, pastelkleuren, pergola’s met klimplanten en natuurlijke materialen zoals terracotta tegels. Een mediterrane tuin is ideaal voor wie houdt van het buitenleven en wil genieten van de zon.

Een tuin is de ideale speelplek voor kinderen, maar het is ook belangrijk dat uw tuin veilig en praktisch ingericht is. Onze ontwerpers houden bij het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin rekening met de leeftijd van uw kinderen en de functies die u graag in uw tuin wilt hebben, zoals een speeltoestel, zandbak of trampoline. We zorgen voor voldoende ruimte om te spelen en bewegen, maar ook voor rustige plekjes waar u heerlijk kunt genieten terwijl uw kinderen zich vermaken.

Wat kost het laten maken van een tuinontwerp?

De kosten voor het laten maken van een tuinontwerp zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van uw tuin, de gewenste stijl en materialen, en eventuele extra wensen zoals een zwembad of wellness-faciliteiten. Bij Gert Kwanten streven we ernaar om voor elk budget een passend tuindesign te realiseren. Neem contact met ons op en aan de hand van uw wensen stellen we graag een vrijblijvende offerte op.