TERRAS AANLEGGEN

Het terras vormt de ruggengraat van uw tuin. Het is niet alleen de plek waar u heerlijk kunt ontspannen en van uw buitenruimte kunt genieten, de stijl van het terras bepaalt ook voor een groot deel het karakter van uw tuin. Kies bijvoorbeeld voor ouderwetse kasseien, de warme uitstraling van gebakken klinkers of juist voor moderne megategels.

De verharding die u kiest, heeft een enorme impact op de uitstraling van uw tuin. Gert Kwanten weet als tuinarchitect als geen ander welke tegels passen binnen het gekozen tuinontwerp. Onze ontwerpers zorgen voor een mooi samenspel tussen de verharding, het gazon en de beplanting. Ons eigen team van bestratingsexperts verzorgt de aanleg van de klinkerwerken, inclusief de grondwerken.

TERRAS LATEN AANLEGGEN

Bij Gert Kwanten bent u aan het juiste adres voor de aanleg van uw terras. We kunnen het gehele proces, van ontwerp tot aanleg, voor u verzorgen. Laat een terras aanleggen als onderdeel van een compleet nieuwe tuin of plaats een nieuw terras in een bestaande tuin. Ook verzorgen we complete tuinrenovaties. Met oog voor detail en kwaliteit zorgen we voor een terras dat perfect past bij uw wensen en uw tuin. Zo haalt u het maximale uit uw buitenruimte.

Compleet tuinontwerp

Bij Tuinaanleg Gert Kwanten kunt u terecht voor een compleet tuinontwerp op maat. Als hoveniersbedrijf heeft Gert Kwanten jarenlange ervaring in het ontwerpen en aanleggen van de meest oogstrelende tuinen. Het complete tuinontwerp omvat onder andere het bestratingsplan van uw tuin. Dit wordt naadloos geïntegreerd in de rest van het tuinontwerp. Onze eigen vaklieden kunnen het tuinontwerp vervolgens van A tot Z realiseren.

Bij Gert Kwanten kunt u niet alleen terecht voor het ontwerp van uw tuin, maar ook voor de uitvoer van de klinkerwerken. We leggen de mooiste terrassen, opritten en tuinpaden voor u aan.

Bij Gert Kwanten beschikken we over een eigen team van bestratingsexperts die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van klinkers, tegels en andere bestratingsmaterialen. Zij hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van klinkerwerken in alle mogelijke vormen, kleuren en patronen. Zo weet u zeker dat uw terras en andere verhardingen in uw tuin op een professionele en vakkundige wijze worden aangelegd.

Onze specialisten verzorgen ook de voorbereidende werken. We graven uw tuin af en plaatsen een geschikte ondergrond voor het terras. Zo weet u zeker dat u in de toekomst niet te maken krijgt met wateroverlast of verzakkingen.

Soorten verharding

Afhankelijk van uw persoonlijke smaak, de tuinstijl en de beoogde  toepassing zijn er verschillende soorten verharding mogelijk in de tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor klinkers of kasseien, maar ook voor megategels, terrasplanken of een gespoten terrasvloer. Ieder soort verharding heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Bij Gert Kwanten kunnen we al deze soorten terrassen in eigen beheer voor u aanleggen.

Klinkers zijn een van de meest populaire verhardingsmaterialen voor de tuin. Ze zijn duurzaam, hebben een tijdloze uitstraling en zijn bovendien relatief makkelijk te plaatsen. Klinkers kunnen op verschillende manieren worden gelegd, zoals in een rechte lijn of in een patroon. Ze zijn bovendien in talloze kleuren en formaten beschikbaar, waardoor er voor iedere tuinstijl wel een geschikte klinker te vinden is.

Naast de esthetische voordelen, bieden klinkers ook praktische voordelen. Zo zijn ze vorstbestendig, waterdoorlatend en slijtvast. Kortom, klinkers zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vorm van verharding in de tuin.

Kasseien zijn een vorm van natuursteen en hebben een authentiek karakter. Deze “kinderkopjes” passen door hun rustieke uiterlijk perfect in landelijke tuinen. Ook kasseien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor we ze perfect kunnen afstemmen op uw tuin. Kasseien zijn bovendien zeer duurzaam, bestand tegen vorst en slijtvast.

Een nadeel van kasseien is dat ze niet volledig vlak zijn en daardoor minder comfortabel lopen of fietsen dan bijvoorbeeld klinkers. Dit probleem kunnen we opvangen door het terras te voegen met cement.

Kortom, als u op zoek bent naar een klassieke sfeer in uw tuin, dan zijn kasseien zeker het overwegen waard.

We kennen keramische tegels vooral van gebruik binnenshuis, maar er bestaan ook keramische buitentegels. Deze keramische terrastegels zijn een geweldige optie in strakke tuinen.

Keramische buitentegels hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen de elementen. Ze lopen geen schade op door water of beplanting. Ze zien er ook nog eens prachtig uit. Keramische tegels zijn in verschillende stijlen, structuren en kleuren verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor keramische tegels met een houtmotief of voor tegels die eruitzien als natuursteen.

Een terras van keramische tegels vergt weinig onderhoud. Doordat de tegels vaak glad zijn en de voegen smal, is het terras eenvoudig schoon te maken.

Natuursteen geeft uw tuin een zeer luxe uitstraling. Er zijn talloze soorten natuurstenen terrastegels beschikbaar, waardoor er voor ieder soort tuin wel een geschikt type te vinden is. Kies bijvoorbeeld voor graniet, marmer, kalksteen of blauwe hardsteen.

Natuursteen is eveneens bestand tegen vorst, slijtage en verkleuring en heeft een lange levensduur. Natuursteen is bijvoorbeeld ook prachtig te combineren met andere soorten verharding, zoals dolomiet, grind of split. Natuursteen wordt bovendien veel gebruikt als randsteen voor zwembaden. Kortom, als u op zoek bent naar een prachtige en duurzame vorm van verharding voor uw tuin, dan is natuursteen zeker het overwegen waard.

Megategels worden steeds populairder als verhardingsmateriaal voor het terras. Deze grote tegels geven uw tuin een hedendaagse en strakke uitstraling waardoor ze veel gebruikt worden in moderne tuinen.

Door de grote afmetingen van megategels oogt uw terras ruimer en geordender. Bovendien zijn ze erg geschikt in onderhoudsvriendelijke tuinen. Door het grote formaat heeft een terras van megategels namelijk minder voegen, waardoor het makkelijker schoon te maken is.

Megategels zijn door hun robuustheid ook erg geschikt voor opritten en een prachtige oplossing om hoogteverschillen te overbruggen. Combineer de megategels bijvoorbeeld met grind en siergrassen.

Houten terrassen zijn zeer populair vanwege hun warme en natuurlijke uitstraling. Terrasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder hardhout, naaldhout en bamboe.

Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Zo heeft hardhout een lange levensduur en een luxe uitstraling, terwijl naaldhout een vriendelijkere prijs heeft. Bamboe wordt steeds populairder als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Houten terrassen vergen wel enig onderhoud. Het hout moet regelmatig schoongemaakt worden en behandeld met oliën, beits of verf . Een houten terras met terrasplanken kan een mooie toevoeging zijn aan uw tuin en zorgt voor een warm en sfeervol geheel.

Een gespoten terrasvloer is een moderne en naadloze vorm van verharding voor uw terras. De vloer wordt ter plaatse met een spuitapparaat aangebracht en vormt zo een strakke, egale en waterdichte laag.

Het grote voordeel van een gespoten terrasvloer is dat er geen voegen zijn, waardoor vuil en onkruid geen kans krijgen om tussen de stenen te groeien. Daarmee is een gespoten terras bij uitstek geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Gespoten terrasvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u deze altijd kunt afstemmen op uw tuin.

Ook een grindterras is een uitstekende keuze. Grind is relatief voordelig en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft een grindterras niet schoon te maken en onkruid is makkelijk te verwijderen.

Een terras van grind is aan te leggen in verschillende kleuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor witte ronde kiezels, roodbruin split of scherp, grijs of zwart dolomiet. Doordat er tal van grindsoorten beschikbaar zijn, kunnen we alle kanten op.

Grind is bovendien mooi te combineren met andere verhardingen zoals megategels, een gespoten terras of natuursteen.

Terras overkapping

Terrasoverkapping

Wilt u uit de zon zitten en extra bescherming hebben tegen regen en wind? Bij Gert Kwanten ontwerpen we ook de mooiste terrasoverkappingen. Met een overdekt terras zit u heerlijk beschut waardoor u vaker en langer van uw terras kunt genieten.

U kunt kiezen uit verschillende soorten overdekte terrassen zoals vaste en losstaande terrasoverkappingen, veranda’s, tuinkamers, serres en poolhouses. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en kunststof. Uw terrasoverkapping wordt gebouwd door onze eigen timmerlieden.

Waterdoorlatend terras

In België heeft regenwater door de toegenomen hoeveelheid verharding in onze leefomgeving nauwelijks plek om weg te zakken in de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat straten en tuinen blank komen te staan bij hevige regenbuien. Bovendien zakt hierdoor het grondwaterpeil. Daarom tracht de overheid het gebruik van verharding in de tuin aan banden te leggen. Afhankelijk van uw woonplaats, mag slechts een bepaald aantal vierkante meters in de tuin bestraat zijn. Met meer groen heeft regenwater namelijk meer plek om in de grond te zakken.

Bij Gert Kwanten zorgen we altijd voor een goede verhouding tussen groen en verharding. Daarnaast werken we graag met waterdoorlatende verhardingen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan materiaal waar regenwater doorheen kan zakken zoals grind of poreuze tegels. Ook kunnen we het terras voorzien van infiltratieputten. Door te zorgen dat de bodem in uw tuin voldoende water op kan nemen, krijgen de planten, grassen en bomen voldoende vocht. Hierdoor ziet uw tuin er altijd stralend uit.

Terras waterdoorlatend

Terras inrichten

Als u een zwembad in de tuin heeft, dan wilt u dat terras, zwembad en de rest van de tuin een mooi geheel vormen. Bij Gert Kwanten zorgen we er daarom altijd voor dat terras en zwembad prachtig in elkaar overlopen. Dat doen we door de randstenen van het zwembad af te stemmen op het terras. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk ervoor te zorgen dat het lijkt alsof het zwembad verzonken ligt in het terras.

Bij Gert Kwanten kunt u niet alleen terecht voor de aanleg van het terras zelf, maar ook voor de inrichting ervan. We ontwerpen en plaatsen bijvoorbeeld direct het tuinmeubilair en de accessoires zoals de verlichting.

Wat dacht u bijvoorbeeld van comfortabele loungehoek met een vuurtafel? Of een buitenkeuken met bijpassende eettafel en eetstoelen onder uw overdekte terras? Ook verzorgen wij de installatie van wellnessvoorzieningen als jacuzzi’s en whirlpools om uw loungetuin helemaal compleet te maken.