Tuinontwerp

Tuinplan laten maken

Realiseer de tuin van uw dromen met behulp van Gert Kwanten. Als ervaren en gepassioneerde tuinarchitect is Gert Kwanten gespecialiseerd in het ontwerpen van de meest exclusieve tuinen. Met een team van getalenteerde tuinontwerpers maakt Gert Kwanten een op maat gemaakt tuinplan dat perfect aansluit op uw wensen.

Of u nu droomt van een mooie landelijke tuin of helemaal enthousiast wordt van een modern tuinontwerp, wij zorgen voor een design dat volledig is afgestemd op uw woning, de omgeving en bovenal uw persoonlijke voorkeuren. Het tuinontwerp kunt u vervolgens van begin tot eind, van bodemwerken tot bestrating, beplanting en timmerwerken laten verzorgen door de gespecialiseerde vaklieden van Tuinaanleg Gert Kwanten.

Tuinplan op maat

Bij Gert Kwanten staat een team van getalenteerde tuinontwerpers voor u klaar om samen met u een prachtig tuinplan op te stellen. Daarbij  luisteren we zorgvuldig naar uw wensen, denken we met u mee en onderzoeken we de praktische mogelijkheden. Het maakt niet uit of u een kleine tuin heeft of een grote tuin wil inrichten, ieder tuinontwerp wordt geheel voor u op maat gemaakt. Daarbij houden we vanzelfsprekend zorgvuldig rekening met uw budget. Ieder tuinplan kunnen we omzetten in een realistisch 3D-ontwerp, zodat u vooraf precies weet hoe uw tuin eruit komt te zien.

Wilt u een tuinplan laten maken? Maak een afspraak

Tuinontwerp laten maken door een architect

Door uw tuin stap voor stap te laten ontwerpen door een professionele tuinarchitect, verzekert u uzelf van een mooie en functionele tuin waar u nog vele jaren van zult genieten. Als professionele tuinontwerpers weten we bij Gert Kwanten als geen ander hoe we van uw tuin een unieke buitenruimte kunnen maken. Dat begint met een persoonlijk gesprek om uw wensen in kaart te brengen.

Vervolgens beschikken we over de kennis en expertise die nodig zijn om uw voorkeuren ook om te zetten in een tuinontwerp dat zowel visueel als praktisch precies is waar u naar op zoek bent. We houden onder andere zorgvuldig rekening met zaken als de bodemsoort en lichtinval en stemmen de plantenselectie daar zorgvuldig op af. Zo weet u zeker dat uw tuin er niet alleen op papier, maar ook in het echt stralend uit komt te zien.

Plan vandaag nog een afspraak voor het maken van een tuinplan.

Tuinplan laten maken

Werkwijze

  • Persoonlijk gesprek: Het ontwerpen van uw nieuwe tuin begint met het in kaart brengen van uw wensen en het budget. In een persoonlijk gesprek informeert één van onze ontwerpers naar zaken als uw smaak, het beoogde gebruik van uw tuin en of u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren heeft. We luisteren goed naar uw voorkeuren en stellen de nodige vragen, zodat we ook met u mee kunnen denken.
  • Opmeten van de tuin: Na het persoonlijke gesprek onderzoeken we de praktische mogelijkheden. We komen graag bij u thuis langs om de tuin op te meten. Ook kunnen we eventueel een bodemanalyse uitvoeren. Op die manier brengen we in kaart welke planten en bomen we waar in uw tuin kunnen plaatsen.
  • Voorlopig ontwerp: Op basis van uw wensen en voorkeuren en aan de hand van het bestuderen van uw tuin, maken onze ontwerpers een voorlopig ontwerp. Vervolgens zullen we dit voorontwerp met u bespreken, zodat we het aan de hand van uw commentaar verder kunnen perfectioneren.
  • Definitief 3D-ontwerp: Zodra u tevreden bent, zetten we het voorontwerp om in een definitief 3D-ontwerp. Dit 3D-ontwerp bestaat uit realistische driedimensionale impressies die u precies laten zien hoe uw tuin eruit komt te zien. U kunt uw tuin vanuit verschillende plekken en verschillende tijdstippen op de dag bekijken. Ook kunnen we u laten zien hoe uw tuin zich in de loop der jaren zal ontwikkelen. Na het bestuderen van de 3D-impressies kunnen we de laatste puntjes op de i zetten.
  • Uw tuin realiseren: Als u instemt met het ontwerp, dan kunnen we een vrijblijvende offerte voor de aanleg van uw tuin opstellen. Als u deze offerte accepteert, kunnen onze eigen teams van tuinspecialisten de volledige aanleg van uw tuin verzorgen. Van de grondwerken tot de beplanting, bestrating en timmerwerken; alle werkzaamheden worden uitgevoerd door onze eigen vaklieden.

Tuinontwerp en realisatie

Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen én aanleggen van de tuinen van de dromen van onze klanten. Ons team van ervaren en gepassioneerde landschapsontwerpers creëert een tuinplan op maat dat perfect past bij uw wensen.

Vervolgens onderscheiden we ons van andere tuinarchitecten doordat we uw tuin ook volledig in eigen beheer voor u aan kunnen leggen. Of het nu gaat om het creëren van het gazon, het bestraten van uw tuin, de aanleg van elektriciteit en verlichting of het bouwen van tuinconstructies als serres, terrasoverkappingen en tuinkamers, Gert Kwanten beschikt over de benodigde machines, gereedschappen en vaklieden om het project te realiseren.

3D-tuinontwerp

Bij Gert Kwanten koppelen we ambachtelijk vakmanschap graag aan het gebruik van moderne technologieën. Zo zetten we onze handgemaakte voorontwerpen voor u om in realistische 3D-ontwerpen. Door middel van innovatieve software programma’s worden de ontwerpen getransformeerd tot realistische 3D-impressies. Die laten u op een heldere manier zien hoe uw tuin eruit komt te zien.

U kunt uw tuin bekijken vanuit verschillende posities, op verschillende tijdstippen en tijdens verschillende seizoenen. Ook is het mogelijk om te zien hoe de beplanting zich in de loop der jaren zal ontwikkelen. Jonge planten zien er immers anders uit dan de volgroeide exemplaren.

Tuinplan maken

Voor iedere tuinstijl

Bij Gert Kwanten kunnen we uw tuin inrichten in iedere gewenste stijl, van klassiek tot modern of landelijk. Daarbij zorgen we dat ieder onderdeel van de tuin aansluit op de gekozen stijl. Kiest u voor een strakke tuin met een uniek lijnenspel? Dan maken we bijvoorbeeld gebruik van elementen als megategels en siergrassen. Wilt u een landelijke tuin? Dan voorzien we uw tuin bijvoorbeeld van rustieke elementen als kasseien en robuust hout.

Tuin met zwembad

Bij Gert Kwanten zijn we gespecialiseerd in zwembadaanleg. Ons team van ervaren landschapsontwerpers maakt een plan op maat voor een tuin met zwembad, dat helemaal is afgestemd op uw voorkeuren en rekening houdt met de stijl van uw woning, de vorm van uw tuin, het bodemtype, de inval van zonlicht en de omgeving. Op die manier maken we een tuinplan dat garandeert dat zwembad en tuin een prachtig geheel vormen.

Onze eigen specialisten kunnen de bouw of plaatsing van het zwembad verzorgen. Ook zorgen we voor de technische aansluitingen. In aanvulling op uw zwembad kunnen we ook direct een bijpassend poolhouse en wellness voorzieningen als een jacuzzi of sauna voor u ontwerpen en installeren.

Onderhoudsvriendelijke tuinen

Bij Gert Kwanten begrijpen we het belang van een onderhoudsvriendelijke tuin. Ons team van ervaren landschapsontwerpers is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen die minimaal onderhoud nodig hebben. Dit doen we bijvoorbeeld door het gebruik van planten die minder aandacht vragen en door de beplanting zorgvuldig af te stemmen op de bodem in uw tuin. Zodoende bent u minder tijd kwijt aan het bemesten van de bodem.

Daarnaast maken we gebruik van slimme oplossingen om het gebruik van onkruid tegen te gaan. Eventueel kunt u kiezen voor een onderhoudsvriendelijk gazon van natuurgetrouw kwaliteitskunstgras. Op die manier heeft u weinig omkijken naar uw tuin en kunt u er op ieder moment dat u daar zin in heeft volop van genieten.

Voortuin

Beplantingsplan

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed tuinontwerp is een zorgvuldig beplantingsplan. Planten zijn immers levende organismen die behoefte hebben aan water, zonlicht en voedingsstoffen. Welke planten u waar plant, bepaalt voor een belangrijk deel hoe uw tuin eruit komt te zijn.

Als u planten die van schaduw houden vol in de zon zet en planten die veel zonlicht nodig hebben juist op een schaduwrijke locatie, komt uw tuin er natuurlijk nooit zo uit te zien als u hoopt. Met onze kennis van bomen, planten, grassen en bloemen weten we precies waar we rekening mee moeten houden voor een optimaal resultaat. We kunnen onder andere een bodemanalyse uitvoeren en de beplanting hierop afstemmen.

Daarnaast houden we bij het maken van het beplantingsplan goed rekening met het oppervlakte van uw tuin. We stemmen het aantal plantensoorten hier zorgvuldig op af. Voor een beetje levendigheid is het namelijk belangrijk om voldoende variatie in de beplanting aan te brengen. Teveel verschillende planten kunnen er echter voor zorgen dat uw tuin rommelig oogt, vooral in een kleine tuin.

Wat kost een tuinontwerp?

Wilt u weten hoeveel het laten opstellen van een tuinplan kost? De prijs voor het laten maken van een tuinontwerp door een tuinarchitect is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt onder andere het oppervlak van uw tuin een belangrijke rol. Hoe groter de tuin, hoe meer tijd de architect doorgaans kwijt is aan het maken van het ontwerp. Daarnaast hangt de prijs ook af van de wensen die u als klant heeft.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie.